Alla inlägg den 16 augusti 2011

Av tommy norum - 16 augusti 2011 09:20


Var finns den politiska dialogen i kommunen ?

En kommentar till en av mina inlägg efterfrågar Moderaters och Folkpartiets röst i etern. Det går inte att gömma sig bland sina egna och ha synpunkter hit och dit eller reservera sig i beslut som inte går som man tänkt sig.

Politik är ju för guds skull att ha idéer som man brinner och argumenterar för istället för att gömma sig på kammaren. 

Hur vill tex  Moderaterna  ordna till de behövliga besparingar som måste göras för att få kommunen ekonomiskt på fötter igen ?

 Det är inga små ingrepp man måste ta till för att lyckas få debet och kredit gå ihop. Total tystnad inför allmänheten råder både från moderater och övriga partier i opposition.

 Att gå och vänta på socialdemokraternas besparingsåtgärder och sen kommentera dessa utan att ta ansvar för det man varit med och ställt till ger ju ingen bra bild av den kompetens som finns i partierna.


Något som man förstår när det görs tafatta försök att få oss att tro att

bygger man hotell eller vattennära boende så löser det sig på något sätt.


Man får ibland bilden av att politik det är för många ett sätt att sitta runt matbordet och ta för sig och mer prata för sina egna intressen utan att kunna leverera något till sina väljare.  


Kanske skulle man komma till insikt att gilla läget som hundratals kommuner i landet befinner sig i där utflyttning och försämrad skattekraft har varit regel i många år utan att politikerna har den minsta chans att bryta den trenden.


Kanske är det bättre att lägga sig och dö med värdighet med de små resurser vi befogar över och anpassa oss till dessa än att riskera dö utan att kunna lämna något till våra barn och barn-barn annat än skulder och en kommun i förfall på grund av felsatsningar i prioriteringslistan.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards