Direktlänk till inlägg 4 augusti 2011

Sune Tholin fortsätter med en dåres evishet skriva krönikor utan att ta sitt ansvar.

Av tommy norum - 4 augusti 2011 21:15



Läser Tisdagens krönika där Sune Tholin tar till orda och har synpunkter på Åmål som företagskommun. Det verkar som om Sune Tholin har släppt allt sunt förnuft i frågan när han med en dåres envishet fortsätter att hävda att subventioner till enskilda företagare där man sätter marknadskrafterna ur spel  är en förutsättning för ett bra företagarklimat i en kommunen.


Det skadar nog inte om herr Tholin tar ett större grepp om situationen och lägger ett konkurrensperspektiv i sina värderingar så kanske även han börjar förstå innebörden vad som är ett bra företagarklimat i en kommun.


Att inte Centern med Kurt Svensson med följe där också den av Sune Tholin omhuldade Tommy Jingfors som lade fram hyreskontraktet inte har förmåga att ta till sig varken sunt förnuft eller hur kommunallag skall tolkas har man nu rättat till genom att i vi i val kastat ut dem ur maktens boningar, för gott får man hoppas med det manskapet som har företrätt Centern i åratal.

När sedan den sista av bastiljonens företrädare Tommy Jingfors lämnar in och försvinner från kommunen så kanske vi kommuninnevånare äntligen kan andas ut och förhoppningsvis i fortsättningen lita på att man får tjänstemän och politiker som tar sin roll att företräda alla kommuninnevånare enligt de regler som skall skydda oss från övergrepp och inte förlita sig på  personliga tolkningar vad som är bäst för oss.


Ser i samma krönika den nya farleden tas upp. En farled som för båtfolket som besöker Dalslands kanal gör att de lättare kan ta sig upp till Åmål. Här har man ytterligare ett exempel på hur kommunens verksamhet har bedrivits under Centerns tid.

Här investerar man i en farled som i och för sig har sina fördelar för båtturism men var finns pengarna för underhållet som kommer att kosta miljoner under åren som då inskränker på övrig verksamhet. 

Kanske är det Sune Tholin som skall ta över ansvaret för leden.

Här har man beslutat om investeringar  utan den minsta tanke på följdkostnaderna, som vanligt får man väl tillägga med facit i hand om Centerns härjningar i den kommunala ekonomin.


Den sista dödsryckningen i investeringsivern som centern planerade var kulturmagasinet där man förstår av tidningsrubrikerna att Centern med Kurt Svensson var beredd att satsa skattepengar i, utan den minsta koll på framtida underhåll och driftkostnader.


Vi kan ju hoppas att även Sune Tholin inser till slut att han är ute i ogjort väder

och drar sig tillbaka medan det finns någon heder kvar i han agerande.

 
 
Ingen bild

Peter

3 december 2011 16:36

Jag tycker, också, att Sune Tholin är en oerhört oansvarig människa. Men han har gott om pengar och folk, som har gott om pengar blir accepterade fastän de är oansvarsfulla.

 
Ingen bild

silvio

8 december 2011 16:13

Felet är att det finns svaga människosjälar som låter sej styras av folk som är förmögna... ...slapp vi den sortens svaga människosjälar så vore det inga som helst problem att plocka ner somliga på jorden.. ...och den förmögne skulle då komma till insikt att hans rikedom är egentligen hans svaghet

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards