Alla inlägg den 16 april 2011

Av tommy norum - 16 april 2011 14:01

Kanske Åmåls politiker skall ta en runda till i Måkebergsprojektet så att man inte hamnar i samma situation som Hamnterminal- bygget där man så  uppenbart gynnade en enskild medborgare och där man enbart klarade sig ur affären genom den brand som totalförstörde byggnaden.


I dagens PD:s synpunkt skriver Christer Sävblom ett klokt inlägg där han blottlägger upplägget  i affären  där man  kan uppfatta som en kringgående rörelse runt uppgörerelsen för att undgå att gå i mot kommunallagen.


Om det är så att prissättningen på marken är satt med hänsyn till exploatörens villkor och förutsättningar som kommer det att öppna en flod av ansökningar att få köpa mark till ett pris med utgångspunkt från vad som står i taxeringskalendern.


Om det nu finns lagar och förordningar både i EU och kommunallagen mot förbud att sälja mark till underpris så är det väl inte tillvägagångssättet som skall reglera det hela utan resultatet av affären i pengar som kommer kommuninnevånarna till godo som är avgörande. Lite fult att försöka snuva kommuninnevånarna genom att försöka gå runt den lagstiftning  som skall skydda oss från övergrepp.


Då får man känslan av att det som har hänt i hamnterminalaffären det har inte satt några spår i respekten för de lagar och förordningar som skall skydda oss medborgare från giriga företagare och okompetenta politiker.  


Gör gärna affär med Måkeberks AB men låt de betala med utgångspunkt från ett marknadspris där det strandnära läget är avgörande för priset, inte efter exploatörens villkor och förutsättningar. 


Utan tvekan håller det nu på och blossa upp en strid runt hela affären där mark-

priset verkar vara det avgörande faktorn som gör folk upprörda.


Politiker spring nu inte och göm er i debatten som i hamnterminalen utan ta den nu i massmedia och förklara turerna runt hela affären så slipper vi dessa spekulationer om vad som är rätt och fel , varför man gjorde si och så, risken finns annars att den kommer att fortsätta till nästa val och det är ingen bekänt av.


Christer Sävblom avslutar sitt inlägg i PD:s synpunkt med en kommentar om hamnterminalaffären där beskrivningen av kommunens beteende är ju

så osannolik att det måste var en skröna- eller hur ? Man kan ju undra vilken version han syftar till - är det Sune Tholins eller är det kommunens ? För man kan ju inte både propagera för att följa lagar och förordningar i sina inlägg samtidigt som man förordar motsatsen i andra , det skapar ingen trovärdighet i debatten.          

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards