Direktlänk till inlägg 16 april 2011

Ny strid på gång i kommunen Måkeberg.

Av tommy norum - 16 april 2011 14:01

Kanske Åmåls politiker skall ta en runda till i Måkebergsprojektet så att man inte hamnar i samma situation som Hamnterminal- bygget där man så  uppenbart gynnade en enskild medborgare och där man enbart klarade sig ur affären genom den brand som totalförstörde byggnaden.


I dagens PD:s synpunkt skriver Christer Sävblom ett klokt inlägg där han blottlägger upplägget  i affären  där man  kan uppfatta som en kringgående rörelse runt uppgörerelsen för att undgå att gå i mot kommunallagen.


Om det är så att prissättningen på marken är satt med hänsyn till exploatörens villkor och förutsättningar som kommer det att öppna en flod av ansökningar att få köpa mark till ett pris med utgångspunkt från vad som står i taxeringskalendern.


Om det nu finns lagar och förordningar både i EU och kommunallagen mot förbud att sälja mark till underpris så är det väl inte tillvägagångssättet som skall reglera det hela utan resultatet av affären i pengar som kommer kommuninnevånarna till godo som är avgörande. Lite fult att försöka snuva kommuninnevånarna genom att försöka gå runt den lagstiftning  som skall skydda oss från övergrepp.


Då får man känslan av att det som har hänt i hamnterminalaffären det har inte satt några spår i respekten för de lagar och förordningar som skall skydda oss medborgare från giriga företagare och okompetenta politiker.  


Gör gärna affär med Måkeberks AB men låt de betala med utgångspunkt från ett marknadspris där det strandnära läget är avgörande för priset, inte efter exploatörens villkor och förutsättningar. 


Utan tvekan håller det nu på och blossa upp en strid runt hela affären där mark-

priset verkar vara det avgörande faktorn som gör folk upprörda.


Politiker spring nu inte och göm er i debatten som i hamnterminalen utan ta den nu i massmedia och förklara turerna runt hela affären så slipper vi dessa spekulationer om vad som är rätt och fel , varför man gjorde si och så, risken finns annars att den kommer att fortsätta till nästa val och det är ingen bekänt av.


Christer Sävblom avslutar sitt inlägg i PD:s synpunkt med en kommentar om hamnterminalaffären där beskrivningen av kommunens beteende är ju

så osannolik att det måste var en skröna- eller hur ? Man kan ju undra vilken version han syftar till - är det Sune Tholins eller är det kommunens ? För man kan ju inte både propagera för att följa lagar och förordningar i sina inlägg samtidigt som man förordar motsatsen i andra , det skapar ingen trovärdighet i debatten.          

 
 
Ingen bild

slutar aldrig att förvånas.

16 april 2011 18:53

Den här affärsuppgörelsen gjordes väl under KurtSvenssons tid som kommunalråd. Man slutar aldrig att förvånas över den nonchalans som centerpartiet visat mot kommunallagen i sina affärer med skattebetalarnas pengar.

 
Ingen bild

följ kommunallagen

17 april 2011 09:20

Inte en gång till.Den nya ledningen under Michael Karlsson verkar inte få en lugn stund efter alla
affärer som måste städas upp efter Centern.

 
Ingen bild

Arnold

17 april 2011 09:42

Den nya regimen har fått ärva ett stort arbete med att rätta till tvivelaktiga beslut som kostat/kostar kommunens innevånare en massa pengar. Detta kommer att ta en massa energi som kunde användas till annat MEN sittande beslutsfattare kan gå till historien som de som vände Åmål från en vanskött dag från dag kommun till något bra med en ekonomi i balans och ett avstamp mot bättre tider.

 
Ingen bild

Socialdemokrat

17 april 2011 16:25

Verkligen synd om Sossarna i deras försök att
få ordning i kommunen.Här dyker det upp det ena efter det andra liken ur garderoben efter Centern. Tar det aldrig slut ?

 
Ingen bild

Anders.j

17 april 2011 19:16

Vi har nog med bakåtsträvare i kommunen.Låt nu
projektet Måkeberg få fortsätta utan att ni som bara säger nej till allt som för kommunen framåt
i utvecklingen stoppar det hela. Priset är satt efter ett marknadspris som alla politiska partier sa ja till i fullmäktige.

tommy norum

17 april 2011 19:44

Frågan är väl om de har en aning om vad de röstat om. Kreativiteten i fullmäktige genom att ställa frågor före man tar beslut har nog lyst med sin frånvaro i många frågor. När ett fåtal politiker i kommunstyrelsen kommer fram till ett beslut, blir det sen det som gäller i omröstningar i fullmäktige, tyvärr får man väl säga med facit i hand. Man skulle önska lite mer ifågasättande i kommunfullmäktige då kanske vi har sluppit denna soppa av ljug, förklarningar vad man menar men inte gör mm.

 
Ingen bild

Arnold

17 april 2011 21:19

Problemet är kanske inte priset i sig. Har köparen några skyldigheter mot säljaren (kommunen)att fullfölja det "vinnande" arkitektförslaget fullt ut? Finns det en risk att området kommer att bli halvfärdigt utan att köparen kan lastas som ansvarig? Dom har ju köpt marken och gör vad dom vill?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards