Alla inlägg den 5 april 2011

Av tommy norum - 5 april 2011 13:30


Jag har försökt pumpa vårt kommunalråd Michael Karlsson, Åkab:s VD Magnus Dalsbo, och vår utvecklingschef Olle Andersson vem som får hyresavtalet på hamnterminalen.  Alla uppträder som musslor, inga kommentarer är det stående svaret.


Någon kristallkula har jag inte men med kännedom om att vi har proffsaktörer

som tar hand om skattebetalarnas intressen i hyresförhandlingen så tror och hoppas jag att  vi får en företagare med ekonomiska muskler med marin bakgrund och som ser en potensial i att driva sin rörelse i Hamnterminalen. 

 En person med stor kännedom om de finnansiella vilkoren i att driva företag

i branchen, en företagare som ser fördelen att få hyra  Hamnterminalen som efter branden har en investeringskostnad  på nästan 30 miljoner, får en hyra som beräknads på en investering på 12-13 miljoner och där också  Kommunen får full kostnadstäckning för sitt nerlagda kapital i byggnaden och därigenom går vi skattebetalare äntligen skadelösa ur affären.  


Vi får se om min analys kommer stämma överens med den verklighet som kommer att presenteras i en presskonferens i morgon  Onsdag.

Av tommy norum - 5 april 2011 09:00

Man slutar aldrig att förvånas av Sune Tholins tolkning av PD:s roll i mediasamhället.. I Sunes värld där är taskeri , skvaller och vinklingar av information vardag och som han ansers sig ha rätt att förmedla i sin tidning när han inte får gehör hos politikerna för sina synpunkter. Själv har jag blivit drabbad av hans kärringutspel när argumenten för sakfrågan inte längre räcker till.


I dagens krönika så förstår inte Sune Tholins den förvånande syn på Pd:s nyhetbevakning hur Dalbobåtsärendet skötts . Det kanske inte är att du har synpunkter på handläggningen utan vilka metoder som du använder för att få fram dit budskap som Svante Melander och Michal Karlsson har åsikter om . 


 Att använda helt ovidkommande information till läsarna för i största mån försöka få läsarna att tro någonting annat än det är, det är journalistik som inte hör hemma i en seriös tidning.


Att ta till taskspel som Sune Tholin är bra på när man har svårt att få fram argument för sin sak det kanske är sådan synpunkter som våra politiker, tjänstemän och jag själv blir frusterade över i debatten och som vi inte tror hör hemma här, när sakfrågorna borde vara det som står i centrum.


I PD:s värld där är det inte nyheter som berör kommuninnevånarnas intresse som i första hand skall förmedlas i tidningen utan där är det Sune Tholins åsikter som som står i högsätet för puplicering  och då tar man till buds alla stående medel där skvaller och skitprat, kärringspel är ett inslag när argumenten tryter.


Här har PD blivit överhopat av information som berör hur våra politiker och tjänstemän har sina egna tolkningar om hur man bäst tar vara på kommuninnevånarnas intresse där man inte drar sig för att lura fullmäktige eller tala osanningar där man upprättar hyresavtal utan täckning där man disponerar om budgeterade medel utanför fullmäktiges  kännedom, listan kan göras hur lång som helst hur vissa politiker och tjänstemän i ren Göteborgsanda drar skattebetalarna vid näsan. Allt detta har PD: redaktion sopat under mattan . 


Det finns många med mig som med förvåning ser hur illa man tar tillvara information om oigentligheter som händer i kommunens förvaltningar utan där man istället mörkar information som borde ligga i medborgarans intresse att känna till. Det  kanske PD: ledning skulle ta sig en funderare över.


Pd har genom Sune Tholin blivit en röst för myglarna, för de som struntar i lagar och förordningar, för de som tycker ordning och reda i förvaltningarna är av underordnad betydelse, för de som tror att skattepengar skall användas  till privata intressen i den kommunala sfären, den informationen anses som dumheter i Sunes värld.


Han har med andra ord smittas av den nu berömda Göteborgsandan , där mygel och brist på hänsyn till demokratin och där det nästan dagligen dyker upp nya affärer  hur illa man tar vara på Göteborgarnas intresse. Men i Göteborg där har massmedia äntligen vaknat till , frågan är när PD med Sune Tholin vaknar upp ur sin törnrosasömn.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards