Alla inlägg den 12 april 2011

Av tommy norum - 12 april 2011 10:29


Sune Tholin fortsätter att spy galla över herrerna Karlsson, Andersson, Melander och Dalsbo  i deras sätt att sköta affären runt hyresavtalet med Dalbo-Båtar där ordet mygel används i krönikan.

Vi har haft myglare i stadshuset i både tjänstemannakåren och i politikerkåren men  när det gäller politikerna  så blev de rejält avsågade vid senaste valet och det var inte bara vindkraftsfrågan som avgjorde utan även att det i andra frågor där bland annat subventioner och hyresavtal i allmänhet kom upp till ytan utan hjälp av PD som i det längsta försökt tysta alla affärer runt Kurt Svensson sätt att styra i kommunen.


Hamnterminalaffären och turerna runt hyresavtalen försökte Kurt Svensson med hjälp av Tommy Jingfors i det längsta dölja för allmänheten med hjälp av olika bokföringsknep och utan en ordentlig redovisning för fullmäktige av slutprodukten och där en subvention på närmare 600 000 kr/år till Dalbo-Båtar blev resultatet

med en resterande löptid på 18 år.


Det fanns krafter bland de som var inblandade hyresavtalet som lobbade för en fortsatt subvention genom att försöka få till att hyreskontraktet fortfarande skulle  gälla efter branden, därav Sune Tholinn i PD som drog in både moral och familjeförhållande för att få respons för sitt ställningstagande.


Dalbo-Båtar fick första tjing på det nya hyresavtalet men med utgångspunkt från

investeringskostnaden , men avböjde, ville fortsätta med små avikelser på det gamla avtalet,  kanske med tanke på att Kurt Svensson skulle nog ordna till saken efter valet och där också Sune Tholin var med i mediabruset med sina synpunkter.


Valet blev inte vad varken Dalbo-Båtar eller Kurt Svensson tänkt sig utan det var inte bara vindkraftsfrågan som avgjorde utan alla avslöjanden utan PD:s hjälp som kom upp till ytan där subventioner, ingen koll på ekonomin genom utvärderingar av investeringarna, listan kan göras lång på Kurts Svenssons fadäser i sitt styrande.  


Det var det myglet som väljarna tog avstånd i senaste valet där 1000 tals väljare sa ifrån, nu får det vara nog, men som Sune Tholin i sina krönikor vill ha en fortsättning på.

Men i Sunes värld är att göra rätt och anpassa sig efter de lagar och förordningar som skall skydda oss medborgare, mygel. Istället för den förtroendekris som det

Sune påstår uppstått så tror jag nog att överlag så har förtroendet för politikerna och tjänstemännen förstärkts genom sina beslut att sätta stopp på myglet i stadshuset och inte lyssna på stöniga ansvariga utgivare i mediavärlden som har tappat all kontakt med verkligheten troligtvis i och med sina ofta besök i Göteborg där han troligtvis blivit smittad av den mygelsjuka som titt som tätt dyker upp bland ansvariga i den kommunen..


Lever vi i inte i en rättsstat fortsätter Sune Tholin i sin krönika i dag. Men det är just detta vi nu bevittnar när politiker och tjänstemän tar avstånd detta trampande på rättssystemet i tid och otid som varit signum för Centern med Kurt Svensson under en lång tid.


Ett styrande som Sune Tholin har en stor skuld  till att fått fortgå i kommunen när han med en dåres stönighet inte ville publicera alla tokigheter i styrandet som lades fram på hans bord, som han istället valde att sopa under

mattan.  


Är vi verkligen förtjänta av en lokaltidning som så uppenbarat ignorerar allt som har med rättssystemet att göra och istället försöker driva sina personliga intresse med vinklade påståenden och som inte drar sig för att använda skvaller och

insinuationer om både det ena och andra i sina krönikor.  


Sune Tholin som ansvarig utgivare för pd är en skam för hela mediakåren i sitt sätt att förmedla , förvränga och tysta information som läsarna borde ha tillgång till.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards