Direktlänk till inlägg 6 september 2011

Definitionen på hyresfritt i Sunes krönika. Finns det ingen kontroll på arbetstiden ?

Av tommy norum - 6 september 2011 11:11

 

Vore det inte på tiden att Sune Tholin tog till sig verkligheten som den är och inte i en ironisk påflugenhet ge våra beslutsfattare intrycket i sin krönika idag att de hyr ut lokaler hyresfritt under en lång tid. Hamnterminaldoktrinen kallas det i krönikan.

Skadar inte om Sune börjar läsa på, och  ger läsarna en korrekt bild av situationen.  Trappstegshyra heter det och har ingenting med att ge hyresrabatter under den tid som kontraktet gäller.

Annat var det på den förra hyresgästens tid då rabatterade kommunen hyran med ca en halv miljon om året som skattebetalarna fick stå för. Då hördes inga röster från PD:s ansvarige utgivare om hyressubventioner eller hyresrabatter. Varför kan man fråga sig ? 


Hunden rastas på arbetstid är rubriken på signaturen Thomas inlägg i Synpunkt.

Trots att han i en insändare under sommaren tog upp samma ämne så blir det ingen förändring..

Jag själv tog upp saken för ca 2 år sen i PD där samma företeelse och troligtvis samma person var inblandad  utan att det tydligen hänt något i frågan. Då fanns det också en hästägare som med tjänstebil åkte och utfodrade hästarna. Vad som har hänt på den fronten låter vara osagt. Men om man under en följd av år skapat en kultur där ordning och reda totalt saknats i organisationen och där vår högste politiske ledare själv ansåg sig ha rätt att ha kommunens tjänstebil till och från arbetet kanske inte gav de rätta vibbarna till de anställda i kommunen att följa reglementet.


Rötägg finns det inom alla organisationer som är med och snyltar utan att göra rätt för sig. Kommunerna är inga undantag snarare tvärtom. Här finns i många fall inga bevakningsstationer inbyggda i organisationen där utförda arbeten analyseras och med utvärderingar värt namnet ges tillfälle att ge utslag om det missköts.

  

I det här fallet kan vi väl konstatera att förståndet saknas tydligen både hos den arbetsledare och den arbetare som på ett sånt uppenbart sätt struntar i vad som är rätt och fel när man tar sig friheten att använda våra gemensamma resurser till privata göromål.

Vi får väl hänga ut vederbörande ansvariga för eländet med namn och adress i bloggen, kanske enda sättet att få slut på det hela.

Vore jag arbetsgivare i en sådan situation där man använder företagets resurser utan medgivande för privata saker som är lika med stöld  skulle på direkten medföra avsked.



 
 
Ingen bild

rättvisa

6 september 2011 19:34

nu råkar jag känna till lite om mårten bagare där jäller inga suvätioner som pd påstår men jag har hört att mårten är välkommna till säffle åmål har nog tillräckligt med företagare

 
tillsvid.åmålsbo

tillsvid.åmålsbo

6 september 2011 20:20

nu bör nog tholin läsa på lite bättre jag har lite insajd mårten bagare har inget hyresbidrag det kommer nog läggas ner men åmål har väl många arbetstillfälle att ta till

http://url

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

7 september 2011 08:50

Jag satte morgonkaffet i halsen när jag såg den här artikeln i NWT i morse:
http://www.nwt.se/dalsland/article963629.ece

HMS konkurs blir en dyr historia. Åmåls kommun som äger fastigheten står utan hyresgäster.
Nu måste 43 miljoner kronor fram.
– Givetvis kommer det ha en inverkan och påverkan på den kommunala verksamheten, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Stackars Karlsson att behöva komma in och reda upp röran som Kurt och Co lämnat efter sig. Att hyvla i verksamheter för att spara 13 miljoner räcker inte långt här.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards