Direktlänk till inlägg 19 april 2011

Sune Tholin fortsätter med en dåres envishet. PD idag

Av tommy norum - 19 april 2011 08:15

Sune Tholin fortsätter med en dåres envishet i PD gå Håkan Skoghs ärende och vägrar att se hela affären utifrån skattekolektivets utgångspunkt och medborgarnas bästa. Det verkar som om Sune i sina inlägg helt lämnat sund förnuft bakom sig och där han ser kommunallagen och vad den står för gentimot medborgarna som en belastning i den bild han har om  rättssamhället där han anser att moralen  skall utgå utifrån den enskildes utgångspunkt, sen kan det med det juridiska vara lite hur som helst.


Tänk om PD med Sune Tholin lagt ner en bråkdel av den energi som i affären där Dalbo-Båtar är inblandade i röran runt hamnterminalen och istället koncentrerat sig på  hur tjänstemän och politiker kört över medborgarna där de sätter en egen agenda hur kommunallagen skall tolkas, då har vi sluppit denna kultur i förvaltningen och den nonchalans mot lagar och bestämmelser som  Kurt Svensson Centerpartiet med hjälp av Tommy Jingfors infört i den kommunala driften.

 Här har det varit tyst som en mus, om man nu skall andvända Sunes egna ord, i alla konstiga affärer långt vad ordning och reda  och hänsyn till kommunallag säger.

Typiskt pampfasoner där Sune Tholin  har svårt att ta till sig andra åsikter än sina  egna, har man sen en egen tidning där man kan sovra bland informationen för att missleda och dölja andra omständighet som gör att läsarna

inte får en fullständig bild av situationen runt hur kommunen har sköts under senare tid då hamnar man närmast i liknelsen de forna öststatsländerna där press och massmedia var i händerna på ledarna och där de tystade all obekväm

information som inte var till gagn för dom själva.   


Jag tror mig veta att en stor del av medborgarna i kommunen ställer sig bakom

politikernas och tjänstemännens beslut genom att låta hyresavtalet brinna inne för att sedan få en ny  hyresförhandling med utgångspunkt både från en moral vad våra skatter skall gå till och till kommunallagen . 


Det vore väl ett grovt tjänstefel om inte den nya organisationen där politikerna är valda för att ta vara på medborgarnas intresse - inte enskilda företagare- inte skulle försöka rätta till det hyreskontrakt som politikerna i ett tidigare skede ordnade till långt i från sunt förnuft och  kommunallag.


Jag tror nog att PD med Sune Tholin är kanska ensam om sin uppfattning om att det gamla avtalet skulle fortgå som vanligt i 18 år till med en skattesubvention på närmare 600 000 kr/ år. En sak som i alla fall bloggläsarna klart deklarerade  i en omröstningen där nästan 85% har den uppfattningen att ett nytt avtal skall tecknas och där bara 16% tycker att Dalbo-Båtar skall få fortsätta med samma avtal.


Jag tror nog att den bilden stämmer överens med vad de flesta medborgarna har för uppfattning i ämnet.


Att sedan 55 % tycker att PD:s roll i nyhetsbevakningen har varit katastrofalt dålig , 37 %  dålig,  medan bara 7 % tycker den är bra , speglar nog också kanska väl bilden hur PD uppfattas som media av de som bor i kommunen. 

Det kanske vore något att ta tag i för PD: ledning för att öka förtroendet för vår enda lokaltidning.


Kanske skulle man börja med att sovra i Sune Tholins utbud av information i tidningen och också ta till sig andra uppfattningar utan att behöva skriva insändare i ämnet för att få sin stämma hörd. 


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

frågande PD läsare

20 april 2011 12:12

Det verkar som om Sune Tholin skall fortsätta med sitt kränkande korståg mot våra politiker och tjänstemän.
Nu hotar han med att avslöja en smaskig kränkning i ärendet. Skitprat och skvaller det har blivit Sune Tholins vapen mot kommunen.

 
Ingen bild

undrande

20 april 2011 19:20

Varför gömmer sig de politiker som varit med och ta hyresavtalet med Dalbo-Båtar ? De som finns kvar i politiken borde förklara hur det kunde bli så fel. Enligt bloggen så blev de informerade före beslutet i fullmäktige att det inte täcker investeringskostnaden.Lite fegt och hålla sig undan i debatten och inte erkänna sina misstag,
beslut som inte bara drabbat Dalbo-Båtar utan också skattebetalarna.

 
Ingen bild

förundrad

21 april 2011 19:18

Finns det verkligen någon i kommunen som ställer upp på att skattebetalarna skall bidra till Dal-Bo båtar existen med över en halv miljon om året för att de skall överleva. Det är ju närmast ett hån mot alla företagare som försöker klara sig själva utan kommunala bidrag. Sen är ju det olagligt. Vi har företag med samma inriktning både i Åmål och i Säffle som klarar sig utan kommunala bidrag, i det läget prata om moral är närmast löjligt.
Skall vi ha en marknadsekonomi värd namnet så får vi se till att förutsättningarna är likartade.
Hela debatten där man pratar om moral är ju befängt i det måttot att man är med och konkurerar ut koleger med skattepengar otroligt men sant. Det finns tydligen folk i kommunen som tycker att det skall vi fortsätta med.

 
Ingen bild

Arnold

22 april 2011 07:25

Är det någon som vet hur det går med bluesfestivalen nu med de nya ägarna?

 
Ingen bild

Arnold

22 april 2011 07:53

Det är inte bara i lilla Åmål det händer saker. I Nordmaling anses kommunalrådet Ulla-Maj Andersson, S. vara ett så stort arbetsmiljöproblem att hon nu tvingas flytta ut från kommunhuset.
Andersson menar att konflikten bottnar i att hon vill att politikerna ska styra och tjänstemännen verkställa besluten. En del av problemen kan, enligt henne själv, bottna i att hon är en färgstark person med stark vilja.
Alla jämförelser med Åmåls styrande står läsaren fritt.
Glad Påsk!

 
Ingen bild

Åmålit

22 april 2011 18:26

Ja du om han inte vill bli rullad i tjera o fjedrar så ska han inte bråka om plats før Blusen. Men det finns avtal som styr upp det hela, om man nu kan lita på avtal i Åmål vill sega????

 
Ingen bild

slut på prenumerationen

23 april 2011 23:05

Vore det inte på plats att säga upp prenumerationen på PD för att sätta press på
ägarna så att de anpassar sin bevakning efter
vad läsarna vill ha. Det verkar ju inte klokt att
man undanhåller tvivelaktigheter i den kommunala
verksamheterna. Varför, vem skyddar man ?

 
Ingen bild

Arnold

26 april 2011 16:09

Är det sant att fritidspolitiker har mindre makt över beslutsprocessen än heltidspolitiker? Finns det nämnder som har tjänstemannastyre? Frågar efter att hört Melleruds kommunalråd på radion angående båthusbyggena. Har vi några sådana nämnder i Åmål?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 17 nov 12:42

.   Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren.          Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna öv...

Av tommy norum - Lördag 16 nov 11:38

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd.      ...

Av tommy norum - Fredag 15 nov 17:33

   Bäva borde PK-etablissemangets nickedockor när det visar sig att det är deras naiva flyktingpolitik som banat vägen för att Sverigedemokraterna röstats fram till Sveriges största parti av medborgarna i en opinionsundersökning..        Sv...

Av tommy norum - Torsdag 14 nov 12:07

Den rödgröna regeringen har en punktskatteskattepolitik som slår mot de sämst ställda i samhället.   Bara att konstatera att den Socialdemokratiska regeringen ännu en gång visar att de inte står på de svagastes sida med sin politik när ska...

Av tommy norum - Onsdag 13 nov 18:45


      Som pensionär kan det där med att dra klockan fram och tillbaka under året göra detsamma. Bilens klocka har numera sommartid året runt för när jag  tar mig tid för att ställa om så har vi närmat oss en ny omställelse som gör att hela pro...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se