Direktlänk till inlägg 1 januari 2021

Skördefest på Värmlandsnäs.

Av tommy norum - 1 januari 2021 19:15

Skördefest på Värmlandsnäs lockade tusentals personer även i år. Denna kulturbyggd som i århundrade stått för ett betydande jordbruk i området.

När vi är med och tar del av skördefesten så är de riktiga bönderna ute med sina tröskor och avslutar skördearbetet.

        

Här på Herrestad fanns ett brett utbud av delikatesser och andra verksamheter representerade allt ifrån bigårdar,kompostering,kravodlade grönsaker,ostar och fiskar i en salig blandning.

Potatis är ju en produkt som tar stort odlingsutrymme på Värmlandsnäs. 

På Bodaholm har man till och med fått till ett  konstverk i jordkällaren av Emma Karp-Lundström mer känd som äppletavlekonstnär. 


       

Här serverade man också ugnstekt potatis med tilltugg som man kunde njuta av i den vackra trädgården.  Affären i Ölserudskvarn var knökad med folk som ville ta del av sortimentet. 

 

I huset fanns också ett litet museum som visade förbrukade prylar där också politikerna i Säffle var representerade. Kanske ett tecken på vad som komma skall.

Trone Hatts gård där fanns det ett stort sortiment av utbud från Bilar,Traktorer, Åmåls travskola,mm.

 Här fick man också uppleva medeltidens Tornerspel med S:t Nicolai riddare. 

   

Pröva lerduveskytte var en spännande upplevelse för många

På Adelnäs gård är det kalkoner som gäller. Köttet utan fett och som skall vara nyttigare än nöt och griskött. En nypa salt skall man nog ta till både när man tillreder och tar till sig reklamen av alla produkter som visas under Skördefesten. Här fick man ta del av  honung, bröd, svamp, ostar mm och där det inte finns några gränser i reklamen om nyttan för kropp och själ i användandet.

Ett uppskattat besöksmål förstår man med alla bilarna på parkeringen.

  

Efter en Hamburgare ute på Ekenäs Gästhamn så avslutade vi dagen med ett besök hos Grön Ko café och saluhall.

Här bjöds man på underhållning i serveringstältet. Här har man ett rikt utbud av närproducerade delikatesser i alla dess former. En affär som verkar få större och större kundkrets med sina varor trots att de har en något högre prisbild.

Här fick man också vara med och forma Säffle kommuns framtidsvisioner. Det är inte bara i Åmål som tjänstemän och politiker har svårt att staka en hållbar framtidsväg utan hjälp. En lite illavarslad tendens när visionerna tagit slut hos våra valda ombud i politiken. Kanske Säffle skall överväga ta hjälp av den kände grisbonden som var med i TV 4 programmet Bonde söker fru och där gjorde stor succe.

 








 

 
 
Ingen bild

Miljövän

6 september 2011 12:01

Skördefesten är inget annat än en stor miljöbov. Här åker tusentals besökare, oftast bara två i varje bil, runt flera mil på näset. Det skulle vara bättre om ett 30-tal bönder åkte in till torget och bjöd ut sina varor som för i tiden.

 
Ingen bild

Bengt Svedberg

15 september 2011 09:30

Jag hoppas, du "Miljövän" menar att de skall åka till torget med häst och vagn också! Ja du miljövän allvarligt talat så finns det mycket värre miljöbovar än skördefester t.ex all sport och andra evenemang som måste ske i alla jättearenor runt om i landet Bl.a Bluefesten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards