Alla inlägg den 10 januari 2021

Av tommy norum - 10 januari 2021 12:45



              


Man blir mer än förvånad när vi ser hur många pensionärer biter sig fast och ger Socialdemokraterna chans på chans att förbättra deras villkor i val efter val utan att det ger något mer i plånboken. Man blir förundrad när Socialdemokraterna anser sig som garant och vara det enda partiet som värnar om de sämst ställda och för en stabil förbättring i den sociala välfärden. Ändå så upplever stora grupper i samhället att det blivit precis tvärt om. Att ett parti som har haft makten större delen av de senaste 70 åren ändå misslyckats så kapitalt i sitt samhällsbyggande i ett land med en av världens högsta skatter, ett land med den högsta sysselsättningsgraden i världen, ett land som i många år definieras som en av det rikaste. Ändå upplever stora grupper i samhället en ökad otrygghet, ökade klasskillnader, ett segregerat samhälle med bostadsbrist, med svårigheter för många att få ett arbete och där det ständigt saknas resurser i kärnverksamheterna runt om i landet som skola vård och omsorg det som så tydligt kommer fram i allt sämre skolresultat ökade sjukhusköer och nu i dessa Corona tider avslöjandet om hur illa man skött omsorgen av våra gamla. Frågan är väl hur länge bortförklaringarna att det är alltid borgarnas fel att det blivit som det blivit utan att själv rannsaka sig i sina politiska prioriteringar där vi kan stoltsera att vara en av världens största bidragsgivare, en av Europas största flyktingmottagare, med en av den dyraste klimatomställningen där miljarder rinner ut till el drivna cyklar och bilar för att politikerna skall kunna slå sig för bröstet och inhämta beröm från sina politikerbröder runt om i världen. Att stora grupper pensionärer fortfarande går och väntar på det lovade lönelyftet eller att sjukhusköerna växer eller att kriminaliteten växer oss över huvudet på grund av stora brister av resurser inom polisväsendet verkar inte bekymra våra beslutfattare utan man kör på som vanligt i sin prioriteringslistan som om ingenting har hänt.

tn

Av tommy norum - 10 januari 2021 12:10



Det gälle att smida medan järnet är varmt. Man slutar aldrig att förvånas över Anders Lindbergs verklighetsuppfattning när han nu i stormen efter det han vill kalla ett kuppförsök i USA :s Kapitolium av Trumps anhängare - varnar nu Anders Lindberg att SD skulle agera och fuska som Trump, om de bara hade möjligheten. Men som Ivar Arpi i Bulletinen skriver ”Men för guds skull, sluta kalla det kuppförsök! Bara att konstatera att Anders Lindbergs stora fasa är att Ebba Busch och Ulf Kristersson som han kallar hycklare när de tar avstånd från Tumph men tänker bygga sin tilltänkta regering på hans svenska systerparti Sverigedemokraterna. I Anders Lindbergs värld så är ett samarbete med Sverigedemokraterna lika med risken att utvecklas att bli ett nytt Polen eller en nytt Ryssland med Vladimir Putin och Turkiets Recep Tayyip Erdoåan .En konservativ regering byggd på M, KD och SD finns därför inom räckhåll. Men med vilka konsekvenser? Så citerar han vad president John F Kennedy sa i sitt installationstal.
"De som, dåraktigt, söker makt genom att rida på tigerns rygg slutar i dess mage" Det gäller att ta till alla till buds stående medel att försöka skrämma medborgarna för en varg som bara existerar i Anders Lindbergs sjuka huvud.
 
   
 
 
 
  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards