Alla inlägg den 11 januari 2021

Av tommy norum - 11 januari 2021 15:33




 



Folkbladets politiske redaktör Widar Andersson S konstaterar att invandrare är den grupp som ökar snabbast i befolkningen, och ur ett maktperspektiv så är det knappast en nackdel för S att koppla grepp på det väljarsegmentet. Men frågan är väl vad det får för betydelse för S- politiken i framtiden när mer än hälften av invandrarna röstar på partiet. Widar Andersson- Det inte förvånande att invandrare röstar på ett parti som "låtit dem stanna och ger dem pengar". Socialdemokraterna är beredda att gå långt för sådana framgångar är väl känt. Socialdemokratisk mobilisering i invandrartäta bostadsområden har flera gånger rentav överträtt lagens gränser. Rinkeby 2002 och Vivalla 2010 är två omskrivna exempel, i det senare fallet med omval som följd. Och vem mins inte hur S- i Sigtuna blev avklädda av Uppdrag granskning i hur man gav klanmedlemmar fördelar för att vinna röster från en stor invandrargrupp för att kunna behålla makten i kommunen. Pappan bakom det upplägget blev sedan invald i Socialdemokraternas partistyrelse.

Av tommy norum - 11 januari 2021 11:28



 


Man behöver inte ha sympatier för Sverigedemokraterna för att gilla Mattias Karlsson. En person som står med bägge fötterna på jorden och som med sin ödmjuka framtoning i alla situationer går hem hos många , inte bara hos sverigedemokrater. Efter en hoper riktigt tuffa och aggressiva frågor och grillningar så får man väl säga att med de svar Mattias levererade så gick han ut ur studion med sin heder i behåll.

.

Mattias själv säger om programmet ”Det var många riktigt tuffa och lite aggressiva frågor och ”grillningar”, men så har det även varit för andra gäster och så ser programidén ut. Man blandar mjukare personliga samtal med ett ganska skarpt borrande i det svåra, kontroversiella och i mitt fall politiska. Utanför kameran blev jag under inspelningsdagen väldigt vänligt och respektfullt bemött av all SVT:s personal, inklusive Anna Hedemo, och trots den bitvis vassa tonen är jag ändå tacksam över att ha fått medverka i ett programformat där man åtminstone får tala till punkt och där man, åtminstone bitvis, tillåts att vara människa vid sidan av politikerrollen. Allt jag sade kom inte med, men jag tycker ändå att klippningen gjorts på ett rättvisande sätt.”

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards