Alla inlägg under november 2019

Av tommy norum - 13 november 2019 11:45

 

 

 

Visa källbilden

Leif Östling intervjuas av Mikael Wilgert i Swebb TV något som fick det etablerade PK etablissemanget att reagera.   

 

 

 


Leif Östling - fd vd på Scania och Volkswagen - skräder inte orden i sin lördagsintervju i Youtube-kanalen Swebb TV. Något som fick delar av PK etablissemanget att gå i taket. Man måste ta i beräkning att när så många invandrare kommer från Mellan Östern och Afrika där man levt i samhällsstrukturer som vi lämnade för över 100 år sedan med helt andra kulturer så borde vi inse att drömmen om det mångkulturella samhället har misslyckats menar Leif Östlund. Han berättar vidare att på fabriken i Oskarshamn så har flera anställda födda i Afrikanska Somalia svårt att komma i tid för det var man inte van med, dels att jobba i team och av de hundra anställda som fick arbete på fabriken så var det bara 10 st som orkade stanna kvar och arbeta vidare.

 

Något som fick de etablerade medieföretagen att reagera där SVT till och med I någon sorts konspirationsteori drog till med att kanalen hade något med vit makt att göra. Inte lätt att när det finns konkurrerande kanaler som har mage att referera om konstaterade samhällsproblem som man själva vägrar att ta upp för att det kan uppfattas som rasistiskt. Tydlig är väl att media har som vanligt problem med att tolka verkligheten som den är när man försöker få till att Leif Östlunds konstaterande om de verkliga förhållandena på fabriken i Oskarshamn blev det i media beskrivet som hans åsikter utan att vilja gå in på om hans konstaterande om verkligheten var sanna.

Hemska tanke att börja att gräva i något som visar sig vara sannt  Problem där kulturen från hemländerna också sätter sina spår i svårigheten att integrera dem till det svenska samhället. Något som man inte kan rapportera om för det kan ju få återverkningar som kan utmynna i rasismen. Bäst att hålla tyst så länge det går som man gjorde i ökningen av våldtäkterna eller informationen om hur den etniska uppdelningen var i våra fängelser, eller dessa utanförskapsområden som växte upp som svampar ur jorden runt våra storstadsområden där det tog åratal för media att ta upp men där det till sist blev utländska TV bolags rapportering om förhållandena som till slut fick SVT och den svenska PK media att vakna upp.

 

Men det är väl så som media med SVT arbetat i flera år där man vägrar konsekvent att bemöta fakta om man vet att det på något sätt skulle ifrågasätta den politiska agenda man står för. Det gäller både i flyktingfrågan, klimatfrågan och i det mångkulturella samhällsexperimntet som pågår för fullt. 

TN   



Av tommy norum - 12 november 2019 13:37



Visa källbilden



Man kan undra hur våra politiker tänker när man ena stunden försöker få bukt med den skenande  brottsligheten, det skenande utanförskapet, de skenande skolresultaten, den skenande otryggheten i samhället samtidigt som man borde veta att det är den skenande invandringen som är boven i dramat där samhället med politikernas goda minne låtit bli att anpassa samhällets resurser för att möta anstormningen och där skolan är den verksamhet som blivit mest utsatt.

 

Utan varken utbildad personal som räcker till eller övriga resurser i kommunerna tvingar de ansvariga politikerna i riksdagen dem att ta emot tiotusentals nya elever som många gånger ligger långt efter i kunskapsnivån de svenska barnen. Här har man i åratal förpassat in de nyanlända i sina respektive åldersklasser och inte efter deras kunskapsnivå. Resultatet av den politiken är det vi nu skördar frukterna av i samhället. Bland de nyinvandrade tar tolv procent av eleverna studenten, medan siffran för svenskfödda är 71 procent. Var många av de närmare 80% med invandrarbakgrund tar vägen utan en avdikat utbildning, utan anhörige referenser som många svenskar har att falla tillbaka på för att få en chans att komma in på arbetsmarknaden - det är det vi nu ser många exempel på ute i samhället. Om inte annat så borde statistiken över våra fängelsekunders etniska bakgrund ge en fingervisning om den saken.  

Det borde inte våra ansvariga politiker bli förvånade över. Många utbildade lärare har slutat, oron och stöket i klassrummen ökar, där lärandet blir lidande. Detta har pågått de senaste minst 20 åren och fortsätter fortfarande - men politikerna verkar fortfarande inte förstå sambandet mellan ökande invandringen de försämrade skolresultatet och den ökande brottsligheten utan fortsätter med sin migrationspolitik helt obekymrade över konsekvenserna . Sverige fortsätter att ta emot lika många per år som de övriga nordiska länderna tillsammans utan att fortfarande klarat av att anpassa resurserna till den ökade befolkningens behov.

 

Att sedan kriminologer visar att Sverige är värst i Västeuropa när det gäller unga i åldern 15-29 år där Sverige sticker ut i statistiken – inget annat land i Västeuropa har så många i den åldern som är inblandade i skottlossningar och dödsskjutningar. Det sa kriminologen i  Aktuellt. Han säger att man inte kan veta exakt vad det beror på att Sverige sticker ut så pass i statistiken.

Att man sedan försöker analysera varför det är så där man gärna lämnar politikernas anvar för skolan utanför,  utan hänvisar till  exempel sekretesslagstiftningen. I Sverige har vi en sekretesslagstiftning som sätter käppar i hjulet ganska konstant.  Migrationsverket, arbetsförmedlingen, socialtjänsten och polisen får inte lov att dela viss information med varandra. Det problemet har inte Danmark, som varit mycket snabbare med att gå in med diverse förebyggande åtgärder. Men också strängare lagar, som visitationszoner.


Men att hänvisa till samhällets misslyckande utan att informera om att det är de ansvariga politiker som i sina prioriteringar låtit bli att anpassa resurserna under flera år till den rådande situationen och där skolan varit akileshälen i den politiken- den förklaringen vill man helst tala tyst om utan man fortsätter att föröka släcka bränder där man hela tiden fyller på med nytt bränsle. Det borde våra ansvariga politiker för länge sedan förstått är ohållbart i längden. 

tn         

 

Av tommy norum - 11 november 2019 15:45





Vänsterpartiet har med Jonas Sjöstedt som partiledare ambitioner att ta över hela det privata näringslivet i sin socialistiver. Han vill ha ett Sverige där arbetarna genom facket tar över kontrollen över de privata företagen.




Man kan ju undra vad som försiggår i huvudet på de som tänker rösta på Vänsterpartiet vars mål är att socialisera alla privata företag och skrämma bort kapitalet från Sverige genom att beskatta det hårdare. Att hägra mot ett mål som i praktiken kommer att betyda att medborgarna som i alla andra socialistiska länder får dela på fattigdomen i stället för rikedomen kan väl knappast vara något att stå efter ?  Vad händer när både kapital och vår kunskapselit söker sig i från Sverige? Blir det då en ny berlinmur som kommer upp för att hindra medborgarna att lämna landet?   Eller tror Jonas Sjöstedt i sin naiva inställning till sin ideologi att också andra länder skall ta till sig Jonas Sjöstedts naiva drömmar där socialismen skulle vara lösningen för ett jämlikare samhälle.


Fråga de som nyss lämnat bojorna från socialismens bödlar runt om i Europa om de vill gå tillbaka till den ordningen där man fick ha taggtrådsstängsel och beväpnade vakter för att hindra medborgarna att fly till västs frihet när det visade sig att socialismen inte höll måttet på den ekonomiska utveckling man trodde sig kunna få genom socialism och planekonomi. 

Jonas Sjöstedt var ju kommunist ända fram till 3 år efter murens fall och stod för de kommunistiska värderingar där mark, privata företag skulle socialiseras där arbetarna skulle bestämma men som i praktiken blev politiker med rätt partibok som tog över. Där man till och med förbjöd fackföreningar som inte var godkända av kommunistpartiet.


Inte så konstigt att Jonas Sjöstat hade svårt att nämna ett enda land som med socialismen som riktmärke har fått det bättre än här i Sverige. För det finns inga sådana länder. Däremot finns det åtskilliga exempel på länders utveckling där väl Sovjetunionens socialistiska planekonomi som man införde efter kriget på våra öststatsländer med Östtyskland som är ett bra exempel skillnaden på  2 politiska system kan få på den ekonomiska utvecklingen för medborgarna. Medan Västtyskland blomstrade så gick det socialistiska Östtyskland i stå och där kommunister blev tvingade att stänga gränserna för att inte helt tappa sin befolkning till det demokratiska västtysklandet som med sin marknadsekonomi blomstrade.


Vi har Kina kontra Japan där Kina i det längsta höll sig till socialismens planekonomi och styrde folket med järnhand som blev allt fattigare. Japan däremot blomstrade ekonomiskt i sin demokrati med marknadsekonomi.  Numera har Kina förstått marknadsekonomins fördelar där man nu tillåter privat företagsamhet som fått landet på kort tid blomstra ekonomiskt.    


För att inte tala om Nord kontra Sydkorea. Eller Kuba som i sin socialism inte förmått att höja medborgarnas standard till en dräglig nivå och har hållits under armarna av det socialistiskt styrda Venezuela med sina oljeinkomster men där man inte lyckats skapa något hållbart för befolkningen trots sina oljemiljarder. Det allt mer statskontrollerade näringslivet har nära nog kollapsat på grund av en ofantlig misskötsel och korruption. Inte ens oljepengarna verkar kunna hålla Venezuela flytande. Kunskapseliten och investerare lämnar landet och socialismens främsta företrädare i Latinamerika har mörka dagar framför sig.


Så hur Jonas Sjöstedt skall kunna få medborgarna att tro att går man över fullt ut till ett socialistiskt samhälle där privata företag och mark skall socialiseras där det i praktiken blir fackets representanter och politiska funktionärer som skall leda det svenska näringslivet i fortsättningen. Att det kommer att ta bort klasskillnaderna i samhället blir nog en gåta för de flesta när man ser facit på hur socialismen totalt misslyckats med den uppgiften runt om i världen. Där lämnar i stället kunskapseliten och kapitalet landet.


Kan bli en kostsam historia för medborgarna i hans socialiseringsiver. Jonas Sjöstat informerade tittarna i en utfrågning om att han inte var främmande för att ta pensionärernas sparade miljarder i pensionsfonderna för att utföra sin politiska naiva socialistiska drömmar. Det borde få en och annan att tänka till . Det vi kan konstatera är att före detta kommunisten Jonas Sjöstedt, partiledare för vänsterpartiet visar i svt:s utfrågning att  de kommunistiska ränderna verkar sitta hårt i hans själ. 

tn





Av tommy norum - 10 november 2019 12:18



Regeringen har fått direkt hotline till Facebook – ska ta bort ”orimliga saker” och ”problematiska kampanjer” 


  

Filmen om socialdemokraternas mörka sida som man på alla sätt försöker stoppa genom att censurera bort filmen på Facebook. Alla problematiska kampanjer som drabbar Socialdemokraterna och som riskerar deras egen politiska överlevnad skall plockas bort från Facebook är tydligen ordern.
När man inte klarar av att med sakliga argument bemöta innehållet i filmen då tar man till den nakenhet som visas i de dokumentärfilmer i inslaget som visar de övergrepp som sker mot enskilda individer med Socialdemokraternas goda minne som ett skäl till att censurera och blockera vidaredelningar av filmen.
 
Det finns många mörka sidor speciellt under andra världskriget som kommer under lupp i filmen. Sveriges malmtransporter till Nazisternas krigsindustri var en anledning till Tyskarnas uthållighet och förlängning av kriget. För att inte tala om dessa trans tåg med militärtrupper och krigsmaterial som tilläts av den svenska regeringen.
 
Medan övriga Europa härjades av nazistiska trupper med död och förstörelse i spåren av deras framfart så var Sverige den viktigaste kuggen i Tysklands krigsindustris överlevnad med den malm man levererade i stort sett under hela andra världskriget. . Så det där med att kasta sten i glashus genom att anklaga enskilda medlemmar i andra partier att ha nazistiska rötter när man i filmens verklighet ser hur det socialdemokratiska partiet i princip uppförde sig som en bundsförvant till Hitler och hans följe.

 


Bildresultat för ett folk ett parti samtiden

Här är några hållpunkter till det långa innehållet i dokumentärfilmen:
00:00:00 – Prolog
00:03:38 – Rasbiologi
00:23:06 – Nazisterna
00:43:26 – Judarna
01:08:55 – Tandexperimenten
01:19:34 – Tvångssteriliseringarna



Klicka på någon av adresserna för att ta del av filmen som man på alla sätt försöker stoppa genom att censurera bort filmen på Facebook

karlskronabloggen.se/2018/08/01/ett-folk-ett-parti-socialdemokraternas-historia/?fbclid=IwAR1S_MiLIC5ADpfjibHQs49qGKELREP1Szw-iy7AwCLjjSurrGPmeoUDP6c


https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs&feature=youtu.be


https://youtu.be/W56ZKUVECWs


“Socialdemokraterna har en unik ställning i svensk historia. Inget annat svenskt parti har haft sådan makt och inflytande över det svenska samhället och vår befolkning. Inget annat svenskt parti har heller inte kontrollerat och censurerat media i den omfattning som Socialdemokraterna har gjort. Inget annat svenskt parti har gjort rasbiologi till en vetenskap och delat upp befolkningen efter ras samt genomfört medicinska experiment på hjälplösa patienter. Inget annat svenskt parti har systematiskt tvångssteriliserat sin egen befolkning. Inget annat svenskt parti har i så hög grad hjälpt Nazityskland samtidigt som man aktivt förvägrat judar på flykt en fristad. Inget annat svenskt parti har i sådan utsträckning berövat kvinnor möjligheten att sätta barn till världen.

Det här är historien om Socialdemokraterna, så som den aldrig berättats förut.”

Av tommy norum - 7 november 2019 14:10



Skandalen om Paolo Macchiarini med ett forkningsfusk i botten där  sex av åtta patienter avlidit efter transplantationer.

Skandalen där Konsultlöner på 700 000 kronor per månad, massflykt av personal och patienter som dör i väntan på vård.

Skandalen om slutnotan för alla olika upphandlingar, sjukhusdriften och räntor som landade på runt 70 miljarder kr, .

 

Visa källbilden

Sjukhusdirektören Björn Zoëga vägrade  att ställa upp och förklara turerna runt hur man skött handläggningen av anklagelserna om en chefläkares påstådda rasistiska beteende i sin tjänsteutövning.


Skandalerna duggar tätt på Karolinska universitetssjukhuset och trots upprensningar i sjukhusledningen så verkar det inte göra någon skillnad när vi ser hur den nya ledningen hanterat en överläkare där man mer lyssnat på en PK kollektiv som arbetar mot rasism på sjukhuset, en enskild läkare med judisk bakgrund än tar till sig resultatet från en oberoende utredning av en advokatbyrå , arbetskamrater på avdelningen han basade över som visade sig har en helt annan uppfattning än den enskilda läkarens uppfattning om arbetsförhållandet på avdelningen.

 


Pinsamt när man förstår att ledningen för att inte få ytligare en skandal på halsen  känner sig tvingade att agera med utgångspunkt från amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Centers hot att få ytligare en skandal på sig om man inte följde direktiven att göra sig av med chefläkaren som anklagas som rasist men som det visat sig genom den oberoende utredningen blev helt friad från anklagelserna.

 

Medier rapporterar om en skandal som visar sig inte finns mer än i egotrippade journalisters fantasi  som ser en klyschig  rubriksättning på löpsedlarna viktigare än att forska i vad som är sanning i nyheten .Under hösten 2018 börjar flera svenska medier rapportera om den påstådda antisemitismen på Karolinska. Det är nästan uteslutande den anmälande läkarens vittnesmål som återges.

 

Samtidigt i  december 2018 hamnar Karolinska på en lista över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under det gångna året. Listan publiceras av den amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center. Men med bakgrund för vad som kom fram i Uppdrag gransknings reportage så får man väl säga att då har man inte mycket att komma med när man ser sig tvingade att blåsa upp något som visar sig i en oberoende utredning inte är någonting annat än en anställds fantasiupplevelser och feltolkning om hans arbetssituation.  Anmälningar som förövrigt varit ett  mönster som han flitigt använt mot samtliga sina chefer han arbetat under åren han varit anställd på Karolinska.  
  

Uppdrag gransknings reportage om tillståndet på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm avslöjar inte bara en inkompetenta sjukhusledningen i arbetsmiljöfrågor utan också hur media drakarnas syn sin roll i nyhetsförmedlingen och inte minst den amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center syn på hur man hanterar sanningen. Där man skrämmer sjukhusledningen att rättar ni inte in er i ledet så skall vi ställa till ett litet helvete för er.
 
Här har vi en samling tidningsredaktioner som totalt tappat fokus på sin roll när man utan varken att undersöka eller med sunt förnuft slår på stora trumman med påståenden och anklagelser som visar sig vara rena falsarier när man fått ta del av den utomstående utredning som den Karolinska ledningen beställt av en oberoende advokatbyrå om arbetssituationen på sjukhuset i vad är falskt och vad som  är sanning  av alla de rykten och påståendet som cirkulerade runt om  chefläkares påstådda förhållande till rasism och påståendet att det fanns en utbredd rasism  på arbetsplatsen.
 
Jag vet att jag inte är rasist. Jag vet att jag inte är antisemit. Jag litar på att sanningen ska komma fram, säger överläkaren Inti Peredo i programmet i SVT. Och nog fick vi som såg på programmet  en ganska klar bild vad som försiggick på arbetsplatsen där en läkare med judiskt bakgrund kände sig förbisedd i sin karriär både arbetes och lönemässigt och anklagade överläkaren  sin chef Inti Peredo att det fanns rasistiska skäl bakom han påstådda situation. Att sedan både arbetskamrater i programmet eller den utredning som låg på bordet från den advokatfirman konstaterat att fanns inte  några tendenser till rasism från Inti Perodo på hans avdelning han basade för.
 
Aftonbladet som tydligen såg ett scoop i nyheten där överläkaren har delat flera bilder som experter som myndigheten Forum för levande historia, Svenska kommittén mot antisemitism och den amerikanska organisationen Simon Wiesenthal center klassat som antisemitiska. Något som Journalisten och författaren Göran Rosenberg, vars föräldrar överlevde Auschwitz när han tar del av bilderna  anser att tre av dem inte är antisemitiska. Den fjärde, med flickan från Hitlerjugend, tycker han är problematisk – men säger att den måste ses i sitt sammanhang och med bakgrund från hans andra bilder som ger helt andra signaler än antisemitism.
Det hela verkar vara en storm i ett vattenglas men där den Karolinska ledningen faller till föga för människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center krav för att inte hamna i skottgluggen för ännu en skandal i media .Skandaler som duggat tätt de senaste åren. Att sedan Sjukhusledningen beklagade sig för representanten för Simon Wiesenthal Center att man inte helt ut kunde tillgodose deras önskemål om att ge Inti Perodo sparken för det sätter arbetsrättsliga regler stopp för. Men en omplacering där nu en kompet läkare får räkna gem som en anställd lärarkollega uttrycker sig i stället för att operera.
 
Sjukhusdirektören Björn Zoëga vägrade  att ställa upp på någon intervju i samband med reportaget men skickar till slut sin pressekreterare som får den omöjliga uppgiften att försöka förklara de sakliga grunderna för omplaceringen av chefläkaren vilket hon naturligtvis gick bet på när hon i den upprepande frågan hela tiden svarade att det finns andra faktorer än den utredning som man beställt helt befriade Into Peredo från anklagelserna. Vilka de andra faktorerna var blev obesvarade i att hon helt plötsligt lämnade intervjun framför en snopen journalist från Granskning Uppdrag som ännu en gång avslöjat hur det går till bakom kulisserna inte bara i den offentliga världen utan också hur media ser på sin roll som undersökande där rykten i stället för sanningen blir scoop att sälja lösnummer på.                    .
 
tn 

Av tommy norum - 7 november 2019 12:23


 Så här såg Åmål ut i slutet av 1800 talet. Hamnen vid Åmålsåns utlopp var navet i både godshantering och personförflyttningar både norr och söderut via den ångbåtsflotta som nästan dagligen angjorde Hamnen i Åmål när inte is och väderförhållande ställde till det.  



Av tommy norum - 6 november 2019 11:01







 

Hur skall medborgarna få förtroende för ett Säpo som själva påstår att det finns tusentals radikala islamister i Sverige ? När man inte ens klarar av hålla koll på en av dessa som man klassat som ett hot mot rikes säkerhet ?    


Befinner sig SÄPO i någon sorts låtsasvärld när de tror sig ha kontroll av säkerhetsläget  i landet ?  Här är de sex salafistiska förgrundsgestalterna som anklagas för att utgöra hot mot rikets säkerhet och ska utvisas till sina ursprungsländer kan nu kan fortsätta sprida sina läror i frihet i sitt bejakande av våldsuppmuntrande islamism.

 
Man blir ju lite förundrad när det nu visar sig att  en av dessa personer som klassas som ett hot mot rikets säkerhet av Säpo försvinner så där utan vidare. SÄPO  verkar leva i någon slags låtsasvärld där man försöker invagga medborgarna i någon form av säkerhet  genom att påstå att de har läget under kontroll. Man kan ju undra när man gjort sken  av att man har kontroll över dessa IS soldater som väller in i Sverige för närvarande men lyckas inte ens bevaka en person som klassas vara ett hot mot rikes säkerhet.
 
Nog är det lite naivt av SÄPO att tro man har full kontroll genom att låta en anmälan till polisen då och då vara den kontroll SÄPO  tycker räcker för att hålla koll på personer som klassas som ett hot mot rikets säkerhet. Att sedan inte de anklagade följer den uppmaningen utan förvinner så där hux flux verkar tydligen inte beröra SÄPO särskilt mycket lika lite som dessa hemkommande IS soldater som man hävdar man har koll på men som visar sig en del  härjar runt i samhället med rån och våldsamheter i spåren efter sig.  
Det är väl lika naivt som när poliserna i de utsatta områdena skickar brev till banditerna att nu får ni sluta och ha ihjäl varandra eller när man delar ut handband eller bjuder på kaffe för att ställa in sig hos buset. Man tar sig för pannan när myndigheter likaså våra ansvariga politiker lever i någon sorts låtsasvärld så långt från verkligheten som det överhuvudtaget går. Man försöker så gott det går  sopa undan spåren av konsekvenserna av sin politik där en naiv migrations politiken är den klart största anledningen att det ser ut som det gör i dag. Något som man fortfarande vill blunda för och inte låtsas om att sedan en klar majoritet av de intagna dömda för grov brottslighet , mord eller våldtäkter har invandrarbakgrund är inget som de ansvariga politikerna verkar vilja ta till sig. 

tn





Av tommy norum - 5 november 2019 13:39



En svunnen tid där träbåtar i fritidsflottan var allenarådande. Foto som visar på många båtklenoder som inte längre finns . Var det bättre förr ?  Ja bildmässigt så ger gårdagens foton från träbåtstiden en mycket lugnare intryck av verkligheten än den vi nu upplever i hamnarna. Men att uppleva boendet i båtlivet  på 1930 talet jämfört med dagens båtar med alla bekvämligheter är väl ungefär som att jämföra mellan dag och natt.     



         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards