Alla inlägg under november 2019

Av tommy norum - 19 november 2019 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.  

 Visa källbilden
Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när argumenten för deras politiska agenda inte riktigt räcker ända fram. Ett parti som visar ett farakt mot sina politiska motståndares åsikter.  Aldrig mer en sosse varken i politiken eller facket sprider sig runt om i Sverige som en löpeld när nu den socialdemokratiska värdegrund som man hela tiden hänvisar till visar sig vara rena rama bluffen.
 
 
 
 
Det här inlägget som finns här under bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet det randerade mig till 3 dagarars blockering på facebook. 




karlskronabloggen.se/2018/08/01/ett-folk-ett-parti-socialdemokraternas-historia/?fbclid=IwAR1S_MiLIC5ADpfjibHQs49qGKELREP1Szw-iy7AwCLjjSurrGPmeoUDP6c

https://youtu.be/W56ZKUVECWs

 

 

 

Statusuppdatering för underlaget till blockeringen


https://dokumentar.samtiden.nu/ :Socialdemokraterna visar nu sin desperation genom att med sina medlöpare i Facebooks censur grupp stoppa face bok inlägget- Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia - med motiveringen att inlägget bryter mot deras communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet där man ger exempel i inslaget där företeelsen förekommit. 00:00:00 - Prolog 00:03:38 - Rasbiologi 00:23:06 - Nazisterna 00:43:26 - Judarna 01:08:55 - Tandexperimenten 01:19:34 - Tvångssteriliseringarna I 100 år. Bara att för var och en och göra sig en egen bedömning vad de håller på med. . Att blanda ihop korten i sina försöka att stoppa Socialdemokraternas historia så uppenbart genom att hänvisa till nakenhet eller sexuell aktivitet som förekommer i filmen i form av dokumentärfilmer både från utrotningsläger och inom de biologiska experiment som försiggick med Socialdemokraternas goda minne säger en del om den desperation som sprider sig inom rörelsen när man försöker dölja sin egen historia. men där man ostört vill fortsätter att angripa andra partiers historia. Man får nog har väldig konstig sexuell fantasi eller konstig verklighetsuppfattning om man i de situationerna som filmen visar nakna kroppar skulle ha någon koppling med det sexuella att göra.

 

Här kan ni se filmen utan att facebook kommer åt att censuera eller blockera den.

 

karlskronabloggen.se/2018/08/01/ett-folk-ett-parti-socialdemokraternas-historia/?fbclid=IwAR1S_MiLIC5ADpfjibHQs49qGKELREP1Szw-iy7AwCLjjSurrGPmeoUDP6c

 

https://dokumentar.samtiden.nu/

Av tommy norum - 19 november 2019 13:42









Stefan Löfven svarar på hårda kritiken efter intervjun i Agenda

 
 
Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortfarande inte förstår sambandet mellan en omöjlig flyktingpoliks konsekvenser där det är de ansvariga  politikerna som ställs till svars inte invandrarna som han vill antyda  när han försöker blanda i hop korten för att komma ifrån sitt eget ansvar för det som nu sker i Sverige. Han verkar heller inte fatta att det är just den politiken som skapar rasismen och främlingsfientlighet när man varit  totalt främmande för i flera decennier vad som behövs för att kunna skapa förutsättningar för en integration värd namnet.
 
Att tro man kan få en  flyktingpolitik att fungera när man hela tiden  fyller på med nya utan att kunna erbjuda  en anständig bostadspolitik, skolpolitik, och arbetsmarknadspolitik för de nyinkomna. Det kan ju bara sluta på ett sätt. Och visst kan det bero var man är född, vilka föräldrar man har om man har oturen att växa upp i ett utanförskapsområde där samhället med politikernas goda minne under flera år lämnat barnen i dessa områden i sticket. Om inte annat så talar hur många som klarat gymnasieskolan sitt tydliga spår där över 80% faller i från. Under de förutsättningarna så kvittar det om man är svensk, brun, vit eller kommer från ett annat land  så kommer det mynna ut i  utanförskap otrygghet klasskillnader och arbetslöshet som är grunden till att bli värvad in i brottets bana.
 
Om det är det Stefan Löfven försöker förmedla i  Agenda så har han väl delvis rätt, men att inte vilja förstå sambandet till den naiva flyktingpolitiken utan att försöka blanda i hop korten till något annat än det är för att i någon form försöka komma i från sitt eget ansvar det är lite pinsamt.
Men att inte förstå att det är ni politiker som i åratal vägrat ta till er de farhågor som er flyktingpolitik ställt till med som i förlängningen fyllt våra fängelser med brottslingar som övervägande del har invandrarbakgrund men där den etniska bakgrunden många gånger har en underordnad betydelse utan där uppväxtförhållandena i ett samhällsklimat där en så gott som enig politikerkår struntat i konsekvenserna trots alla varningar - inte bara från politiska motståndare (SD) -  utan också från sociala myndigheter, polisen och andra samhällsexperter. Så Stefan Löfven ta till dig när vi som påstår att det är den naiva invandringens skull som samhället har utvecklas till vad det är i dag och sluta med att blanda ihop korten genom att alltid dra fram rasistkortet för att dölja ditt eget ansvar för utvecklingen.
 
tn
 
 
Av tommy norum - 17 november 2019 12:42

Visa källbilden.

 

Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren. 

 

 

 

 

Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna över 4% strecket. Det väljarna som flytt partiet de senaste åren vill veta - om de skall tänka sig kunna komma tillbaka-  i första hand var på den politiska skalan befinner sig Liberalerna ?  Det är nog många liberaler som kände sig grundlurade när man trodde sig rösta på ett borgerligt alternativ med en röst på Liberalerna men blev i stället en röst på fortsatt Socialdemokratiskt  styre . Med en partiledning vars ledare Jan Björklund  argumenterar med utgångspunkt från sina barn vilken politik som skall föras och där han i den senaste valrörelsen gick ut och varnade för att en röst på Sverigedemokraterna är också en röst på socialdemokraterna , något som visade sig i stället bli att en röst på Liberalerna blev också en röst på Socialdemokraterna med ett januariavtalet som också blev spiken i kistan för den borgerliga Alliansens saga.

 

Liberalerna som har huvudansvaret för den misslyckade skolan i åtta år , i tron att högre löner, nya betygssystem skulle stärka skolan men där i stället den naiva migrationspolitikens satte stopp för när skolan invaderades av barn från andra kulturer, barn med andra språk , barn som utbildningsmässigt låg långt efter de svenska eleverna. Jan Björklund som liberal skolminister hade inte förmågan att se problemen i tid. Det är den liberala missen under Björklunds åttaåriga styre över skolan  vi nu skördar resultat av i samhället där ungdomar utan en utbildning att falla tillbaka på för att komma in i arbetslivet blev i stället en port till kriminalitet.

 

Men frågan om förstatligandet av skolan som Sabuni nämner i sitt tal är lösningen när man i så många år varit förblindade över huvudorsaken till de sämre skolresultatetn. Fortfarande så brottas vi med samma problem i skolorna med oro bland eleverna, grupper som fortfarande har svårt att ta till sig både språket och inlärningsprocessen där också svenska barn blir lidande kunskapsmässigt i förlängningen. Om nu Nyamko Sabuni och den liberala ledningen tror att om skolan blev statlig skulle vara lösningen på de problemen då blundar man som vanligt för grundproblemet, den stora flyktinginvandringens konsekvenser. Om inte annat så talar väl statistiken sitt tydliga språk när 80% av de invandrafödda elever inte klarar gymnasieskolan.

 

Men hur många röster tror Liberalerna man kan locka till sig genom att lansera ett förortslyft där Sverige inte skall ha några utsatta områden 2030. Hur man skall lösa den ekvationen utan att först ha löst strypningen av flyktingströmmen till landet, löst skolproblematiken utan att lämna huvuddelen av nyinkomna utanför en gymnasieutbildning, löst hur man får in fler utan utbildning på arbetsmarknad. löst bostadssituationen, segregationen, utanförskapet, Frågan är väl om inte Liberalerna fortfarande lever i det blå  smittad av Stefan Löfvens mål utan förutsättning, där Sverige kulle ha den lägsta arbetslösheten i Europa 2020

 

Man måste nog först ta tag i grundproblemet som är den pågående migrationspolitiken där allt fler fyller på och där vi kommet allt längre bort från en chans till att rätta till konsekvenserna av en omöjlig flyktingpolitik som pågått alldeles för länge. Något som alla i den gamla sju klöven inklusive Liberalerna har svårt att inse.    


 

tn

 

 

 
 
Av tommy norum - 16 november 2019 15:30

 



xx

xx  


 


xx    

xx


 

xx


       

xx


 


xx





Av tommy norum - 16 november 2019 11:38





Visa källbilden

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd. 
                     

  



Aftonbladets och Svenska Dagbladets senaste opinionsundersökningar visar enstämmigt att Sverigedemokraterna växer på bekostnad av S och M . Vilket parti som egentligen är störst i nuläget finns det inga säkra svar på men med utgångspunkt från hur samhällsklimatet är och vilka som har det politiska ansvaret så är chansen för att SD:s framgångar kommer att fortsätta i opinionsundersökningarna fram till valet. Fortfarande så vill man gärna låtsas att det där med enstaka opinionsundersökningar skall man inte ta så alvarlig. Men när nu tendensen är så uppenbar under flera mätningar att SD går framåt borde vara mer oroväckande för de övriga partierna.

 

Analyserna duggar tätt bland skribenterna där Vänstern förklaring är ekonomiska och sociala faktorer med en ohämmad marknadsliberalism på bekostnad av välfärden som orsak. Att SD:s klara besked om invandringen skulle vara orsaken vill man helst inte ta till sig för det skulle ju också visa att allt fler medborgare till slut börjat anamma Sverigedemokraternas syn på vilka konsekvenser den aningslösa migrationen fått för det svenska samhället. Att sedan vänsterliberalerna fortsätter att hävda migrationens fördelar och där man gång på gång lämnar Sveriges officiella asylpolitik med upprepade amnestier som släpper tusentals nya medborgare fria till att ta del av den svenska välfärden utan att de har ett flyktingstatus är också en del i väljarnas omprioritering var man nu lägger sina röster.

 

Man tar politiska beslut som får 9 000 afghaner utan asylskäl rätten till att bo, ta del av vår välfärd om man klarar av gymnasieskolan där man också är beredda att ta hit deras tusentals anhöriga som kommer att fördelas ut i kommunerna där de skattetyngda medborgarna i slutändan får stå för uppehället medan staten som vanligt springer i från sitt ansvar med vänsterliberalernas goda minne.

 

Man måste vara ovanligt korkad om man inte förstår varför det enda partiet som stått rakryggad ända från början i flyktingdebatten också växer i spåren efter den invandringshysteri som drabbade Sverige där fördelarna som bättre ekonomi, för att klara den allt växande äldrebefolkningen, där det mångkulturella samhället hägrar och där alla antydningar till protester möttes med slagord om rasism, solidaritet, nazism i ett politikerklimat där man länge vägrade se samhällskonsekvenser av den förda politiken.

 

Med facit i hand och med tanke på att vänsterliberalerna fortfarande vill fortsätta på den inslagna linjen med en fortsatt hög invandring, trots de tydliga signaler den politiken lett till i samhället. Om inte så borde statistiken över att i de brottsmål som leder till fängelse där har en övervägande del av de dömda invandrarbakgrund. Våra fängelser är överfulla trots att bara en liten procent av alla brott blir uppklarade. Det är facit på den politiken som nu allt fler visar inte håller länger, den politiken som skapat utanförskapsområden, dödsskjutningar, sprängningar, en ökad drogförsäljning, ett ökat klassamhälle med bilbränder och en allt ökande otrygghet bland medborgarna och där allt fler nu ser Sverigedemokraterna som en möjlighet att  få en annan politik än det vänsterliberalerna står för som innebär fortsatt bränsle påfyllning  på de bränder  som nu härjar runt om i Sverige.

tn











Av tommy norum - 15 november 2019 17:33




Visa källbilden

   Bäva borde PK-etablissemangets nickedockor när det visar sig att det är deras naiva flyktingpolitik som banat vägen för att Sverigedemokraterna röstats fram till Sveriges största parti av medborgarna i en opinionsundersökning..     


Sverigedemokraternas  politik som präglats av att i flera år ha båda fötterna på jorden i motsatt till representanterna till sjuklövern vars partier har den direkta ansvaret för den naiva flyktingpolitikens konsekvenserna i vad som nu sker i landet. Nu när allt fler medborgare äntligen tagit till sig Sverigedemokraternas varningar -  när man nu har facit i hand - så ger det också utdelning i opinionsundersökningarna där allt fler medborgarna till slut fattade att den verklighetsbild som representanterna för sjuklövern försökte hamra in hos medborgarna hamnade allt längre bort från den verklighet man själv upplevde ute i samhället.

 

Med dagliga rapporter i media om en skenande brottslighet präglad av råhet och framväxandet av utanförskapsområden där islamismen frodas, där lag och ordning kommit på undantag och där allt fler känner sig otrygga. Uppe i allt detta så har de ansvariga politikern med sina myndigheter gjort sken att de har läget under kontroll under flera år utan att vilja förstått det allvarliga läget. Att det är en okontrollerad invandring där det har saknats rejäla resurser att ta till, där man struntat i flera år sätta i land mer resurser i både skola och det sociala och polismyndigheterna. Här trodde man att högre löner skulle vara lösningen för att höja statusen på läraryrket men glömde bort de invandrarelever som utan resursökningar blev placerad i klasser runt om i landet ofta med en kunskapsnivå som låg långt under de svenska eleverna.

När sedan 80% av dessa inte klarar gymnasiet behöver man  inte vara någon Einstein för att förstå vilken framtid de har på arbetsmarknaden eller hur lätt de kriminella får att värva dessa till sina verksamheter med lockelse av snabba pengar. Det är tyvärr den missen vi nu ser konsekvenserna av i samhället trots att forskare sociala myndigheter i flera år varnat- men för döva öron hos politikerna - där inte minst Sverigedemokraterna försökt göra sin stämma hörd, en stämma som allt oftas bemöttes med okvädesord i stället för argument ute ifrån ett politiskt perspektiv.  

 

Men att inte förstå att man kan inte ta emot fler flyktingar än man har chans att integrera, ha bostäder för eller en arbetsmarknad att erbjuda är mig en gåta. I stället så har man i åratal försökt diskriminera , anklaga både ur det egna ledet där man till och med sparkat ur ministrar ur  regeringen när de påpekat det omöjliga i den pågående flyktingpolitiken. Den som fått mest spott och spe är Sverigedemokraterna när man vägrat prata politik utan i stället gett sig in på anklagelser med rasist antydningar om nazistiska  rötter mm -  påbackade av media.

 

Nu visar det sig ju att medborgarna är klokare än så när man nu i en opinionsundersökning SD kan stoltsera sig att bli det största partiet i Sverige till förtret för övriga politiska partier. Att sedan mediejättarna i sin häxjakt på SD också fått känna av medborgarnas klokhet där sjunkande upplagor med uppsagda journalister i spåren av en allt sämre ekonomi är ett faktum. Ett media - som många gånger förmedlar en helt annan syn på verkligheten än det allt fler mediekonsumenter upplever i verkligheten eller på sociala medier. Där medias rädsla att bli uppfattad som rasist eller bli utsatt av PK elitens bannbullor också sätter sina spår i läsarnas och tittarnas trovärdighetsuppfattning.

Grattis Jimmie Åkesson att du med dina medarbetare satt hela media och politikeretablissemanget på plats och visat att ni får allt fler medborgare att se verkligheten som den är. .  

 

tn 

Av tommy norum - 14 november 2019 12:07





Visa källbilden

Den rödgröna regeringen har en punktskatteskattepolitik som slår mot de sämst ställda i samhället.  

Bara att konstatera att den Socialdemokratiska regeringen ännu en gång visar att de inte står på de svagastes sida med sin politik när skattehöjningarna duggar tätt i kölvattnet när energi i olika variabler slår blint mot medborgarnas köpkraft i sökandet efter nya tillflödet till den statliga skattekistan. Många gånger så utgår skattehöjningarna från den klimatpolitik som man satt i sjön för att minska koldioxid utsläppen som man tror är en bov i dramat för klimatförändringarna.

 

Den upprepade höjningen på elskatten som staten fyrdubblat sedan 1996. Från 9,1 öre per kWh till 34,70 öre per kWh, exklusive moms. Bara det att ta skatt på skatten borde nog fler att undra vad vi fått för politiker som skall förvalta vårt Sverige. Den så kallade gröna skatteväxlingen slår urskillningslöst på glesbygdsbor, pensionärer och barnfamiljer runt om i landet som inte har något alternativ utan tvingas fortsätta att använda bilen som förut när man inte har samma alternativ som i storstäderna. Boende kostnaderna rakar i höjden på grund dyrare el när man ökar skatten igen på nästan en fossilfri  el produktion  och där framförallt arbetslösa, pensionärer, sjukskrivna och alla som går på bidrag i någon form och där ersättningarna inte kompenseras i motsvarande grad för de ökade energikostnaderna - blir lidande  -  något som den sittande regeringen tydligen struntar totalt i .

 

Löntagarna har sin årliga löneökning som är både inflationsskyddade och ger upphov till en viss standardhöjning. Men vi övriga då som inte får inflationsskyddade och standardhöjda tillskott att falla tillbaka på där vi som blir ju tvingade in i en skattepolitik där de svagaste får ta den största smällen i regeringens jakt efter nya inkomstkällor ? . Den Gröna skatteväxlingen som innebär att skatten höjs inom områden som innebär miljöförstörande utsläpp och sänks på sådant som är samhällsnyttigt (exempelvis arbete). Skattetrycket ska alltså inte öka vid skatteväxling eftersom en skatt höjs och en annan sänks.

 

Syftet med grön skatteväxling var  både att styra samhället mot hållbarhet och se till att ”utsläppare” betalar för den miljöskada de orsakar. Men om man nu inte har något arbete utan lever på bidrag- eller är sjukskriven -eller är pensionär som till och med fortfarande i vissa grupper betalar mer skatt än löntagare.?  Och om man nu lever i glesbygd där man är tvingad till alternativ som det allmänna inte står för med subventioner så varför skall inte vi glesbygdsbor inte i samma utsträckning som storstadsborna bli  subventionerade ? . Här bygger man ut infrastrukturen för hundra tals miljarder årligen för att hålla igång trafiken i storstäderna där vi glesbygdsbor också är med och betalar via den statliga skattekistan. Kanske skulle man i större utsträckning låta storstadsborna stå för sina egna infrastrukturkostnader som vi glesbygdsbor tvingas göra för att vårt arbets och sociala liv skall kunna fungera.

tn










Av tommy norum - 13 november 2019 18:45


 


Som pensionär kan det där med att dra klockan fram och tillbaka under året göra detsamma. Bilens klocka har numera sommartid året runt för när jag  tar mig tid för att ställa om så har vi närmat oss en ny omställelse som gör att hela proceduren känns onödig.


Nu när man äntligen har lärt  sig åt viket håll framåt eller bakåt genom att ha trädgårdsmöblerna som exempel. På våren då tar man fram möblerna alltså drar man fram klockan. På hösten drar man tillbaka desamma.

Nu har  tidförskjutningen fått en helt annan innebörd genom att man får en påminnelse om  vad man skall göra med utemöblerna. I dag gick jag ut och ordnade till så att de kom bort, fastfrusna och har inte påminnelsen om att dra tillbaka klockan så har nog möblerna fått stå kvar en tid till. 


Förr hörde man att tidsförändringen var till för bönderna så att de skulle kunna få längre  ljusa timmar på morgonen för att kunna anpassa sig till mjölkhämtaren. Men nu när vi snart inte har några bönder och de som finns kvar  så är det korna som bestämmer  när de skall mjölkas  av robotarna  och mjölken den hamnar i kylrum och kan hämtas när som helst på dagen.   Så frågan är varför har vi fortsatt med att dra  klockan fram och tillbaka år ut och år in .

Vi får vara glada för att vi inte bor i Kina. Där har man en helt annan syn på tiden.

En man i Kina  ringde 4 min och 48 sekunder innan det nationella inträdesprovet för  universitetsstudier  skulle  ha slutat. Nu har 54-årige Xiano Yulong dömts till ett års fängelse  för förseelsen .. Rapporterar nyhetsbyrån Xinhua.  Den akademiska kvarten den förekommer tydligen inte i Kina.

På tal om tid.

Bortsett från att vi inte längre kan åka båt i Åmålsån så  verkar tiden stått still i flera hundra år runt bron..  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards