Direktlänk till inlägg 12 november 2019

Politikerna har för länge sedan tappat greppet om hur man skall komma tillrätta med den skenande utvecklingen.

Av tommy norum - 12 november 2019 13:37



Visa källbilden



Man kan undra hur våra politiker tänker när man ena stunden försöker få bukt med den skenande  brottsligheten, det skenande utanförskapet, de skenande skolresultaten, den skenande otryggheten i samhället samtidigt som man borde veta att det är den skenande invandringen som är boven i dramat där samhället med politikernas goda minne låtit bli att anpassa samhällets resurser för att möta anstormningen och där skolan är den verksamhet som blivit mest utsatt.

 

Utan varken utbildad personal som räcker till eller övriga resurser i kommunerna tvingar de ansvariga politikerna i riksdagen dem att ta emot tiotusentals nya elever som många gånger ligger långt efter i kunskapsnivån de svenska barnen. Här har man i åratal förpassat in de nyanlända i sina respektive åldersklasser och inte efter deras kunskapsnivå. Resultatet av den politiken är det vi nu skördar frukterna av i samhället. Bland de nyinvandrade tar tolv procent av eleverna studenten, medan siffran för svenskfödda är 71 procent. Var många av de närmare 80% med invandrarbakgrund tar vägen utan en avdikat utbildning, utan anhörige referenser som många svenskar har att falla tillbaka på för att få en chans att komma in på arbetsmarknaden - det är det vi nu ser många exempel på ute i samhället. Om inte annat så borde statistiken över våra fängelsekunders etniska bakgrund ge en fingervisning om den saken.  

Det borde inte våra ansvariga politiker bli förvånade över. Många utbildade lärare har slutat, oron och stöket i klassrummen ökar, där lärandet blir lidande. Detta har pågått de senaste minst 20 åren och fortsätter fortfarande - men politikerna verkar fortfarande inte förstå sambandet mellan ökande invandringen de försämrade skolresultatet och den ökande brottsligheten utan fortsätter med sin migrationspolitik helt obekymrade över konsekvenserna . Sverige fortsätter att ta emot lika många per år som de övriga nordiska länderna tillsammans utan att fortfarande klarat av att anpassa resurserna till den ökade befolkningens behov.

 

Att sedan kriminologer visar att Sverige är värst i Västeuropa när det gäller unga i åldern 15-29 år där Sverige sticker ut i statistiken – inget annat land i Västeuropa har så många i den åldern som är inblandade i skottlossningar och dödsskjutningar. Det sa kriminologen i  Aktuellt. Han säger att man inte kan veta exakt vad det beror på att Sverige sticker ut så pass i statistiken.

Att man sedan försöker analysera varför det är så där man gärna lämnar politikernas anvar för skolan utanför,  utan hänvisar till  exempel sekretesslagstiftningen. I Sverige har vi en sekretesslagstiftning som sätter käppar i hjulet ganska konstant.  Migrationsverket, arbetsförmedlingen, socialtjänsten och polisen får inte lov att dela viss information med varandra. Det problemet har inte Danmark, som varit mycket snabbare med att gå in med diverse förebyggande åtgärder. Men också strängare lagar, som visitationszoner.


Men att hänvisa till samhällets misslyckande utan att informera om att det är de ansvariga politiker som i sina prioriteringar låtit bli att anpassa resurserna under flera år till den rådande situationen och där skolan varit akileshälen i den politiken- den förklaringen vill man helst tala tyst om utan man fortsätter att föröka släcka bränder där man hela tiden fyller på med nytt bränsle. Det borde våra ansvariga politiker för länge sedan förstått är ohållbart i längden. 

tn         

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards