Direktlänk till inlägg 7 november 2019

PK- maffian på Karolinska ser rasistiska spöken som inte existerar mer än i fantasin.

Av tommy norum - 7 november 2019 14:10



Skandalen om Paolo Macchiarini med ett forkningsfusk i botten där  sex av åtta patienter avlidit efter transplantationer.

Skandalen där Konsultlöner på 700 000 kronor per månad, massflykt av personal och patienter som dör i väntan på vård.

Skandalen om slutnotan för alla olika upphandlingar, sjukhusdriften och räntor som landade på runt 70 miljarder kr, .

 

Visa källbilden

Sjukhusdirektören Björn Zoëga vägrade  att ställa upp och förklara turerna runt hur man skött handläggningen av anklagelserna om en chefläkares påstådda rasistiska beteende i sin tjänsteutövning.


Skandalerna duggar tätt på Karolinska universitetssjukhuset och trots upprensningar i sjukhusledningen så verkar det inte göra någon skillnad när vi ser hur den nya ledningen hanterat en överläkare där man mer lyssnat på en PK kollektiv som arbetar mot rasism på sjukhuset, en enskild läkare med judisk bakgrund än tar till sig resultatet från en oberoende utredning av en advokatbyrå , arbetskamrater på avdelningen han basade över som visade sig har en helt annan uppfattning än den enskilda läkarens uppfattning om arbetsförhållandet på avdelningen.

 


Pinsamt när man förstår att ledningen för att inte få ytligare en skandal på halsen  känner sig tvingade att agera med utgångspunkt från amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Centers hot att få ytligare en skandal på sig om man inte följde direktiven att göra sig av med chefläkaren som anklagas som rasist men som det visat sig genom den oberoende utredningen blev helt friad från anklagelserna.

 

Medier rapporterar om en skandal som visar sig inte finns mer än i egotrippade journalisters fantasi  som ser en klyschig  rubriksättning på löpsedlarna viktigare än att forska i vad som är sanning i nyheten .Under hösten 2018 börjar flera svenska medier rapportera om den påstådda antisemitismen på Karolinska. Det är nästan uteslutande den anmälande läkarens vittnesmål som återges.

 

Samtidigt i  december 2018 hamnar Karolinska på en lista över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under det gångna året. Listan publiceras av den amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center. Men med bakgrund för vad som kom fram i Uppdrag gransknings reportage så får man väl säga att då har man inte mycket att komma med när man ser sig tvingade att blåsa upp något som visar sig i en oberoende utredning inte är någonting annat än en anställds fantasiupplevelser och feltolkning om hans arbetssituation.  Anmälningar som förövrigt varit ett  mönster som han flitigt använt mot samtliga sina chefer han arbetat under åren han varit anställd på Karolinska.  
  

Uppdrag gransknings reportage om tillståndet på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm avslöjar inte bara en inkompetenta sjukhusledningen i arbetsmiljöfrågor utan också hur media drakarnas syn sin roll i nyhetsförmedlingen och inte minst den amerikanska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center syn på hur man hanterar sanningen. Där man skrämmer sjukhusledningen att rättar ni inte in er i ledet så skall vi ställa till ett litet helvete för er.
 
Här har vi en samling tidningsredaktioner som totalt tappat fokus på sin roll när man utan varken att undersöka eller med sunt förnuft slår på stora trumman med påståenden och anklagelser som visar sig vara rena falsarier när man fått ta del av den utomstående utredning som den Karolinska ledningen beställt av en oberoende advokatbyrå om arbetssituationen på sjukhuset i vad är falskt och vad som  är sanning  av alla de rykten och påståendet som cirkulerade runt om  chefläkares påstådda förhållande till rasism och påståendet att det fanns en utbredd rasism  på arbetsplatsen.
 
Jag vet att jag inte är rasist. Jag vet att jag inte är antisemit. Jag litar på att sanningen ska komma fram, säger överläkaren Inti Peredo i programmet i SVT. Och nog fick vi som såg på programmet  en ganska klar bild vad som försiggick på arbetsplatsen där en läkare med judiskt bakgrund kände sig förbisedd i sin karriär både arbetes och lönemässigt och anklagade överläkaren  sin chef Inti Peredo att det fanns rasistiska skäl bakom han påstådda situation. Att sedan både arbetskamrater i programmet eller den utredning som låg på bordet från den advokatfirman konstaterat att fanns inte  några tendenser till rasism från Inti Perodo på hans avdelning han basade för.
 
Aftonbladet som tydligen såg ett scoop i nyheten där överläkaren har delat flera bilder som experter som myndigheten Forum för levande historia, Svenska kommittén mot antisemitism och den amerikanska organisationen Simon Wiesenthal center klassat som antisemitiska. Något som Journalisten och författaren Göran Rosenberg, vars föräldrar överlevde Auschwitz när han tar del av bilderna  anser att tre av dem inte är antisemitiska. Den fjärde, med flickan från Hitlerjugend, tycker han är problematisk – men säger att den måste ses i sitt sammanhang och med bakgrund från hans andra bilder som ger helt andra signaler än antisemitism.
Det hela verkar vara en storm i ett vattenglas men där den Karolinska ledningen faller till föga för människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center krav för att inte hamna i skottgluggen för ännu en skandal i media .Skandaler som duggat tätt de senaste åren. Att sedan Sjukhusledningen beklagade sig för representanten för Simon Wiesenthal Center att man inte helt ut kunde tillgodose deras önskemål om att ge Inti Perodo sparken för det sätter arbetsrättsliga regler stopp för. Men en omplacering där nu en kompet läkare får räkna gem som en anställd lärarkollega uttrycker sig i stället för att operera.
 
Sjukhusdirektören Björn Zoëga vägrade  att ställa upp på någon intervju i samband med reportaget men skickar till slut sin pressekreterare som får den omöjliga uppgiften att försöka förklara de sakliga grunderna för omplaceringen av chefläkaren vilket hon naturligtvis gick bet på när hon i den upprepande frågan hela tiden svarade att det finns andra faktorer än den utredning som man beställt helt befriade Into Peredo från anklagelserna. Vilka de andra faktorerna var blev obesvarade i att hon helt plötsligt lämnade intervjun framför en snopen journalist från Granskning Uppdrag som ännu en gång avslöjat hur det går till bakom kulisserna inte bara i den offentliga världen utan också hur media ser på sin roll som undersökande där rykten i stället för sanningen blir scoop att sälja lösnummer på.                    .
 
tn 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards