Alla inlägg under oktober 2017

Av tommy norum - 17 oktober 2017 07:00


Bildresultat för thomas bodström Bildresultat för stefan Löfven

Regeringens utnämningen av Thomas Bodström till Stockholms Landshövding avslöjar Socialdemokraternas dubbelmoral i vad moral och etik betyder för partiet. Svågerpolitik och ryggdunkeriet fick stå tillbaka denna gång, men det satt hårt inne innan Stefan Löfven med regeringen reagerade.  

 

Regeringens utnämning av advokaten och f.d ministern i den Socialdemokratiska regeringen Thomas Bodström till Landshövding säger väl en del om hur lätt Socialdemokraterna tar på sina egna partikameraters etik och moral. Man vill gärna uppträda som moralpoliser hur medlemmar i andra partier sköter sig men blundar lätt hur de egna agerar ute i samhället. Bara det att först reagera när de övriga riksdagspartierna ifrågasatte utnämningen säger väl en del hur lätt man ser på saken.


Det var 54 anställda på pensionsmyndighetens som ifrågasatte Thomas Bodströms lämplighet som satte bollen i rullning i och med hans roll i det skandalomsusade fondbolaget Allra där han satt som styrelseledamot. Bolaget figurerar i flera brottsutredningar vilket tydligen inte rörde regeringen i ryggen när man utsedde honom till Landshövding i Stockholm. Man kan ju fråga sig vad vi fått för regering på halsen som gång efter gång hoppar över skaklarna och missköter sitt uppdrag.


Vi har ju nyligen två ministrar som fick gå på grund av att de inte agerat som ministrar i tid i transportstyrelsehärvan. Men att först inte låtsas om Thomas Bodströms roll i fondbolaget där regeringen in i det längsta försvarar beslutet till hans förordnande som landshövding kanske ändå säger en del om hur Socialdemokraterna ser på det där med etik och moral som man titt som tätt anklagar andra partier för att inte ta så allvarligt på och där man ger dem bassning för uppträdande som inte faller Socialdemokraterna i smaken. Det har funnits gott om ministrar i den Socialdemokratiska regeringen som visat att det där med moral och etik det gäller bara andra.


Vem kommer inte ihåg Justitieminister Lennart Geigerpå sin tid som hoppade över skacklarna och krävde sexuella tjänster och där Säpo varnade den dåvarande statsministern Olof Palme som kände sig tvingad att hemligstämpla för att klara skinnet för sig själv och partiet. Eller TCO ordföranden Rosengren som utnämndes till minister trots han bakgrund att festa runt på TCO medlemmarnas fackavgifter. Att leva som man lär har väl aldrig varit Socialdemokraternas starka sida. Frågan är väl om det inte är i SSU som man börjar lära sig myglet och ljuga . 2004 SSU-basen Ardalan Shekarabi avslöjas med att ha finansierat sin personvalskampanj med pengar som skulle gått till ett integrationsprojekt. 2005 Medlemsfusket inom SSU uppdagas och förbundet anmäls för bidragsfusk. Det visar sig att en stor del av medlemmarna varken är aktiva, betalar avgift eller vill vara medlemmar. SSU-ordförande Anna Sjödin grips i januari av polis efter ett bråk på krogen Crazy Horse i Stockholm. I oktober döms hon till böter och skadestånd för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande. 


Det har funnits åtskilliga socialdemokratiska ordföranden i Lo förbunden som inte riktigt förstått det där med etik och moral innebär i sina uppdrag. Mauritz Sigvard Marjasin som var Kommunalarbetarförbundets ordförande 1977-78  och landshövding i Örebro 1989-94 klarade sig från åtal att under sin tid som landshövding när han lämnat in manipulerade representationskvitton  och dubbelfakturerat utlägg med motiveringen att han var inte redovisningsskyldig. Då är det tydligen fritt fram att lura staten enligt Socialdemokratisk moral och etik. Det har funnits flera fackordföranden som tex Annelie Nordström, Lars Lindgren, en del har suttit i Socialdemokraternas verkställande utskott som inte varit främmande för att sko sig på medlemmarnas fackavgifter under åren eller skapat sig personliga förmåner utan skrupler eller på annat sätt frångå moral och etik i sina handlingar.. Lo ordföranden Wanja Lundby-Wedin blev under vintern och våren 2009 omskriven och omdiskuterad att hon  i AMF Pension hade varit med om att godkänna  ett pensionsavtal, totalt var värt cirka 60 miljoner kronor till VD i bolaget. Så Thoma Broström är inte ensam att klanta till det i rörelsen. Och vem minns inte Hans Erikssons transports ordförande som tänjde moral och etik gränsen till den till slut sprack med charterresor ,lägenhetsaffärer, bland annat firade han sin egen 50 års kalas på grand för 200 gäster som han lät medlemmarna betala.     


För att inte tala om Mona Sahlin som var både  vice statsminister och partiordförande och som ofta har figurerat i media både som skattesmitare använd svart arbetskraft, en herrans massa parkeringsböter och där hon struntade i hur man använder statens betalkort, den senaste bravaden var väl osant intygande. Mona Sahlins uppdragsväg inom Socialdemokratin och med hennes bakgrund i bagaget speglar väl ganska väl hur socialdemokraterna ser på etik och moral inom rörelsen. Att hon vid flera tillfällen använt statens kontokort för utlägg av privat natur till ett värde av 53 174 kronor men ändå fick hon förtroendet att sitta som ledamot i partiets verkställande utskott.


Sahlin var egenföretagare och tv-reporter 1996–1997. Hennes företag lades dock ned, efter att bolaget tvingats till likvidation för att konkurs skulle undvikas, då Sahlin förbrukat en stor del av aktiekapitalet för att ta ut lön. Dessutom hade bolaget under sina två år negativa resultat till följd av höga lönekostnader för Sahlin. Trotts detta så  utnämndes hon 1988 hon till rektor för SSU:s förbundsskola Bommersvik. Att med den bakgrunden Göran Persson efter valet 1998 låter Sahlin få posten som arbetsmarknadsminister,med ansvar för arbetsrättsfrågor, småföretagande och regional näringspolitik är en gåta. Man kan ju undra hur det står till med synen på moral  och etik och för den del också kompetensen i det socialdemokratiska partiet. .


Till och med den förre ordföranden i Socialdemokratiska partiet Juholt hade svårt att leva upp till den moral och etik som Socialdemokraterna låtsas stå för i politiken med sina fifflande med reseräkningar. Kostade honom över 100000 kr som han fick återbetala till riksdagen och hans plats som partiets ordförande. Men ränderna går tydligen aldrig ur partiet när man fortsätter i samma anda med  utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm med en meritlista som i värsta fall kan sätta honom inom lås och bom för att han inte skött sina åtagande som styrelseledamot i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.


Så när Stefan Löfven moralpredikan över andras beteende i riksdagen så visar det sig var mer ett spel för galleriet men åskådliggör samtidigt en dubbelmoral utan dess like mer än en sann övertygelse vad etik och moral betyder i verkligheten.  Det är inga vanliga medlemmar i partiet utan i hans parti är det ministrar, medlemmar i Socialdemokraternas högsta organ och ordförandena i partiet som står för fadäserna där man tummar på etik och moralfrågorna. Så Stefan Löfven skall nog akta sig att kasta sten i glashuset i fortsättningen.


tn

 

 

 

 

 

 

Av tommy norum - 15 oktober 2017 07:00



Alliansen återbefästs

 

På kvällsminglet under moderatstämmans första dag dök något överraskande de andra alliansledarna upp, till allmänt jubel hos de församlade moderaterna på Frimis.



Välkommen till verkligheten får man väl säga till de Nya Moderaterna när man nu i punkt efter punkt anpassar sin nya politik efter den verklighet som finns där ute, varit lite si och så med det under de sista åren. På tiden får man väl säga efter att i flera år har förnekat det som de vanliga medborgarna dagligen upplever hur Sverige har förändrats till det sämre och där de Nya Moderaterna har haft ett stort ansvar för den politik som vi nu ser konsekvenserna av.

 

Det var lätt att bjuda in men det var svårare att förstå att man också skall ha en politik som är anpassad till önskningarna om det mångkulturella samhället som skulle lyfta Sverige som nation. En låt gå politik har dominerat partierna inom sjuklövern och där har moderaterna haft en central roll där man trodde att det kommer att lösa sig även om man struntade i en bostadspolitik, skolpolitik, arbetsmarknadspolitik och integrationspolitik som var anpassad till de stora flyktingskaror som kom hit.

 

Det fanns ett politiskt parti som redan från början opponerade sig mot  den flyktingpolitik med i stort sett öppna gränser, nämligen SD, som med reformer skulle begränsa inflödet till det Sverige kunde klara av. Men för döva öron där man i stället hånades, anklagades för främlingsfientlighet, osolidariska, rädda för det nya i det mångkulturella samhället men att  man till slut tvingades förstå och finna sig i att börja anpassa sin politik  till verkligheten innan man helt försvinner som parti..

 

Tyvärr alldeles försent när vi ser konsekvenserna av öppna era era hjärtan politiken som moderaterna var med och lanserade och vars konsekvenser de har ett stort ansvar för. Det kommer en och annan antydan från några partiledare att de varit naiva i sin flyktingpolitik men fortfarande vill man inte förstå varför Sverigedemokraterna hittills rönt sådana framgångar. Kanske var det för att många medborgare såg samma verklighet som Sverigedemokarterna såg  och  som de övriga politiska partierna vägrade att ta till sig  under lång tid och nu alldeles försent börjar vakna till och inse vart vi är på väg.

 

Men att försöka föra en politik med utgångspunkt från naiva föreställningar om det mångkulturella samhällets fördelar utan att i tid se den verklighet med de konsekvenser det fått för samhället. Det om något är ett kvitto på att man inte riktigt klarade av sin uppgift i politiken. Så med i stort sett samma besättning så vrider man till politiken 180 grader och tror att man därigenom skall få tillbaka  förtroende  för partiet.    

 

Nu har vi facit på den politiken som de Nya Moderaterna var med att införa. En ökad brottslighet med polisbrist, en sjukvårdskris, bostadskris, skol kris, arbetsmarknadskris för nyanlända, ett ökat utanförskap där klasskillnaderna ökar osv.  Det man kan säga att de Nya Moderaterna med Reinfeldt som ledare fick Sverige att förändras under den korta tid Alliansen hade makten. Frågan är väl om den nye moderatledaren Ulf Kristersson klarar av att få tillbaka sina väljare med det facit av de konsekvenser moderaternas politik lett till för Sverige som nation.     


tn

Av tommy norum - 14 oktober 2017 07:00


Tino  Sanandaji smular sönder vänsterns argumentförsök att förneka ökningen av sexualbrott har något med invandringen att göra.   



Antal brottsoffer som rapporterar övergrepp i NTU har aldrig varit högre. Ändå fortsätter vänstern förneka ökningen för att slippa medge eventuellt koppling till invandring skriver Tino Sanandaji.

 

Att anmälda våldtäkter fyrdubblats sen 1990 behöver inte betyda  att våldtäkter faktiskt fyrdubblats men att låtsas som om den kraftiga ökningen bara beror på att anmälningsgraden ökar är väl bara ett sätt att blunda för problemet och att försöka dölja att den ökade anmälningen inte har ett dugg med den ökade invandringen göra. 

 

Men att inte fatta att ökningen av sexualbrott som visas i brottofferenkäter inte har ett dugg ökningen av polisanmälan att göra borde inte vara så svårt att förstå .  Frågan är väl om feministerna kommer att fatta  detta eller kommer de  att upprepa att ökningen av polisanmälda våldtäkter beror på en ökad anmälningsgrad.

 

Men som Tino Sanadaji skriver på sin Facebook sida om man inte fattar detta och fortsätter ignorera andra mått och  upprepa att ökningen av polisanmälda beror på ökad anmälningsgrad då får man också göra sig besväret att förklarar varför anger fler kvinnor att de blivit utsatta i anonyma enkäter? Varför söker sig fler till kvinnojourer? Vem betalar priset om obevisad teori är fel?  Man kommer knappast åt problemet om man inte är villig att se verkligheten utan skygglappar . 

 TN






teoro 

Av tommy norum - 13 oktober 2017 13:20

Nu har våra politiker skapat en ny ekonomisk surdeg som vi skattebetalare kommer att få dras med i åratal. 



Sjösidan i konkurs redan efter 5 månader .

 


Så här går det när våra kommunpolitiker utan erfarenhet försökt ordnar hyresgäster till den nyinköpta restaurangen som kostade skattebetalarna 8 miljoner som ett bidrag till ÅKAB som tvingas stå som ägare och sedan 55 000 kr/ månanden för att garantera att de skall gå skadelösa ur affären i framtiden. Sedan var det upp till kommunstyrelsen att ordna fram en hyresgäst som skulle på något sätt skulle täcka upp investeringen.

 

I alla sunda fastighetsaffärer så är de tänkta intäkterna som i någon mån också bestämmer köpeskillingen. Något som våra politiker i kommunstyrelsen inte brydde sig om utan här köptes fastigheten först och sedan så började man försöka få en hyresgäst som var beredd att betala en hyra som täckte in investeringen. Man lyckades ändå till slut ordna fram en hyresgäst, utan erfarenhet av att driva en restaurang i den här storleken, och tydligen utan eget kapital var tydligen inget som bekymrade våra politiker när man skrev på hyreskontraktet.

 

Med lite sunt förnuft, lite ansvar hur man skall förvalta våra skatter på bästa sätt så skulle man innan man gjorde fastighetsköpet undersöka marknaden för att där efter ge ett bud på fastigheten som gjorde att skattebetalarna i första hand skulle gå skadelösa ur affären. Nej här var det tuta och kör på samma sätt som man nu tänker investera i Gamla kyrkan utan en susning vilka framtida kostnader som kommer att drabba skattebetalarna. Sjösidan kommer att i framtiden bli en dyr affär för kommunen på grund av ansvarslösa politiker som struntar i hur man förvaltar våra skatter.

 

Kanske inte så konstigt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter med det gänget som sitter och styr i kommunen.  Nog kunde våra politiker använda de 8 miljonerna, de 55 tusen / månaden på ett betydligt bättre sätt i våra kärnverksamheter där det finns åtskilliga hål att täppa igen än att subventionera hyror med våra skatter till företagare för att få investeringen att gå runt. Trotts dessa hyres subventioner på miljoner så klarar inte hyresgästen av att dra runt verksamheten säger väl en del vad som väntar oss skattebetalare i framtiden på grund av dessa klantiga politiker, helt ansvarslösa befriade från sunt förnuft i sin förvaltning av våra gemensamma resurser.  

 

 


Bara att konstatera att Åmåls politiker har inga skrupler varken mot skattebetalarna eller hur man hanterar konkurrensförhållandet i en redan överetablerad restaurangbransch när man gick in och erbjöd lokalerna till en hyresgäst som varken täcker anskaffningskostnaderna eller hyreskostnaderna till Åkab. . Frågan är väl om det kommer att stärka kommunen som företagsvänlig och locka hit nya företagsetableringar med den politiken  



 Delar av det här gänget var det som i kommunstyrelsen  godkände hyreskontraktet till fastigheten Sjösidan  och  som kommer att kosta och har kostat närmare 10 miljoner hittills av våra skattepengar utan att före investeringen ta reda på förutsättningarna för att kunna få en hyra som täcker upp köpet av fastigheten.. De som verkar har kvar lite förstånd och sund förnuft och som reserverade sig mot beslutet var Liberalerna och Moderaterna.



                   


Det var delar av det här gänget som också utan att undersöka vilka förutsättningar fanns för hyresgästen att ro i land projektet utan tidigare erfarenhet , troligtvis utan eget kapital, ändå lät skriva på ett hyrseskontrakt trotts kraftiga subventioner som var dömt att misslyckas redan från början . Att Socialdemokraterna fick med sig Centern i köpet är med alla konstiga affärer de var pappa till när de hade makten i kommunen var kanske inte så konstigt. De ekonomiska sviterna  efter deras tid drabbar fortfarande kommuninnevånarna ekonomiskt. .      


Det fanns faktiskt ett facit över hur verksamheten tidigare gått att ta del av. Det fanns också kanska stor erfarenhet från andra krögare i stan att insupa information från vilka förutsättningar som fanns att driva restaurangen med  de hyrorna och de fasta kostnaderna i verksamheten om politikerna vore det allra minsta intresserade att ta del av innan man köpte  fastigheten.


Om inte annat så borde erfarenheten av när kommunen gick in och lekte krögare på Örnäsrestaurangen en sommar gett varningssignaler. Det blev också en dyr historia för skattebetalarna. För att inte tala om alla miljoner som lagts ner i Stadshotellet under alla år kommunen stod som ägare. Att man aldrig lär sig att ta del av facit vad som har varit och ta lärdom av detta utan i stället bara titta framåt utan det minsta intresse att lära sig av de misstag man redan gjort som dränerar skattekistan.

 

Tyvärr så finns det medborgare och politiker som tror att titta i backspegeln och ta del av misstagen är lika med bakåtsträvare och de som heller vill satsa och hela tiden se framåt utan ta del av tidigare misstag är de som är det positiva och är det som skapar framtiden i kommunen.  Tänk vad fel de haft när vi tar del av facit på alla de investeringar som kommit till för att få kommunen att växa i stället blivit precis tvärt om . Men det är kanske därför de vägrar titta i backspegeln och bli påminda om alla skattemiljoner man investerat till ingen nytta.       

 

 tn

 

 

 

 

 


Av tommy norum - 12 oktober 2017 11:45



Ett ensamkommande barn kostar samhället ca 400000kr/ år utan att de eller deras familjer lagt en enda krona i skatt . En genomsnittlig svensk folkpensionär som betalt skatt i Sverige hela sitt vuxna liv betalar staten ut ca 204 000 kr/år i pension som han via sin pensionsavgift varit med att till större del själv stå för.  Han betalar dessutom tillbaka till statskassan ca 60 000 kr/ år som är skatt på pensionen. I politiken är det frågan om prioriteringar. En sak som både våra politiker och framförallt väljarna bör ta i beaktande när de väljer parti 2018.  

 

Flyktingar - Foto: Timothaus - Wikimedia Commons

Har inte våra politiker tagit sig vattnet över huvudet när de kan lägga ner så mycket pengar på en så begränsad grupp invandrare som ensamkommande barn där många inte ens är det de utgör sig vara åldersmässigt.

 

Migrationsverkets kostnad för ensamkommande år 2015 var 28 miljarder SEK och utgjorde 46% av den uppskattade totala utgiften för migration på 60 miljarder Kostnaden för 2017 beräknades till cirka 27 miljarder] Som en jämförelse gjord av Fokus utgör den summan en tredjedel av FN:s flyktingkommissariats budget för flyktingverksamhet i hela världen 

 

De ca 70–80 tusen ensamkommande barn som Sverige tagit emot kostar samhället ca 30 miljarder om året. Hur länge kan man fråga sig? 

 

TV4Nyheterna avslöjar också oförutsedda kostnader för ensamkommande barn.

Alla barn i Sverige har rätt till efterlevandestöd om föräldrarna är döda. Efter flyktingvågen beräknar Pensionsmyndigheten att kostnaderna kommer att öka kraftigt.

 

INVANDRING. Kostnaderna för efterlevandestöd till barn väntas öka kraftigt under de kommande åren. Enligt Pensionsmyndighetens prognos beräknas kostnaderna stiga från drygt 200 miljoner kronor i fjol till närmare 770 miljoner 2020, rapporterar TV 4 Nyheterna.

 

Orsaken till ökningen är det stora antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige. Efterlevandestöd betalas ut till barn vars ena eller båda föräldrar har avlidit och det räcker om det ”ensamkommande flyktingbarnet” som oftast saknar giltiga id-handlingar på heder och samvete muntligt intygar att föräldrarna är döda. Här har vi ytligare ett exempel på både politikers och tjänstemäns otroliga flathet och naiva sått att ta till sig information från de asylsökande. Utan den minsta chans att kontrollera omständigheterna så erbjuder man pensioner hit och dit.

 

Vore önskvärt om man vore lika generös till våra fattigpensionärer som man är till de ensamkommande barnen.  

 

Vad som händer om ”barnet” ljuger är osäkert, men barn är inte straffmyndiga och om de ”döda” föräldrarna dyker upp och vill anhöriginvandring så händer säkert inget mer än att svenska naiva myndigheter säger välkomna.

Frågan är väl om det är rim och reson och lite osolidariskt att vi bara betalar till de ”ensamkommande” som lyckas ta sig hit. Varför inte till alla världens barn, vi ska ju vara en humanitär stormakt och det är inte riktiga pengar våra politiker använder, bara skattepengar…

 

Att sedan ensamkommande barn också är överrepresenterade i brottsstatistiken, i skulder hos kronofogden där myndigheterna och de drabbade står helt chanslösa att få ut sina fodringar. Att sedan våra politiker också nu tänker ge förslag med amnesti till ungdomar på skulder som är över 5 år. Grattis får man väl säga till de ungdomar och barn som sätter sig i skuldfällan när de vet att om 5 år så är jag skuldfri. Prata om naiva politiker. 

 

tn







Av tommy norum - 10 oktober 2017 11:15


 

Vilken verklighete är det Åmålsborna kommer att möta i framtoden ?



Det här inlägget skrevs för snart 5 år sedan. Frågan är väl om  våra politiker fortfarande stoppar huvudet i sanden och inte förstår den verklighet som kommer som ett brev på posten förr eller senare. Med färre som skall försörja fler där alla prognoser pekar på att kommunerna runt om i Sverige kommer att behöva höja kommunalskatten kanske med 6-8 kr i kommuner som i dag anses välmående.

 

Glesbygdskommuner med hög arbetslöshet som Åmål kommer att bli de största förlorarna med när man redan nu ligger i toppen på skatteligan. Men det vi kan se så fortsätter kommunen att investera i det som ligger långt ifrån kärnverksamheten. Varför tar inte våra politiker till sig varningarna från deras egen organisation SKL som nu i flera år varnat för det som komma skall när man fortfarande spenderar våra kommunalskatter på projekt som ytligare kommer spär på drift och underhållskostnaderna som också kommer att konkurrera med kärnverksamheten.

Socialdemokraterna har ju höjt skatten en gång efter deras senaste valvinst som då skulle enligt löfte återställas. Men vallöften från Socialdemokrater är inget att lita på har vi märkt både på det lokala som på riksplanet. Men det som skulle gå till kärnverksamheten blev i stället investeringar i parkanläggningar, köp av en restaurangfastighet, ombyggnad av badhuset mm. Och nu så är det gamla kyrkan som blir nästa investeringsmål

    

Vi har ett skolbygge på gång för kanske 50 miljoner, en ombyggnad av reningsverket för kanske 100 miljoner, vi har ett konstant investeringsbehov i vatten och avlopp samt vägar i kommunen på åtskilliga miljoners underhåll som inte ligger i fas med behovet. i det läget går man in och köper en restaurang för 8 miljoner med en hyreskostnad med dagens hyresavtal på ca 25 000 kr i månaden, nu tänker man bygga om gamla kyrkan för kanske 3-4 miljoner med framtida underhåll och driftkostnader.

 

Frågan är väl har man inte läskunniga tjänstemän och politiker i kommunen som klarar att ta åt sig varningarna från SKL vad som väntar kommunerna i framtiden. Vi kan inte hur länge som helst köra med tuta och kör så får vi se vad som händer. Det är den politiken man kört med länge nog nu och som också medborgarna fått ta konsekvenserna av med en av Sveriges högsta kommunalskatter.        

 


Det här skrevs för 5 år sedan i bloggen . Har det hänt något i Åmål som antyder att politikerna börjat förstå det alvarliga ekonomiska läget som SKL varnat för i flera år ?  

  


Om man tror att 2013 skall bli ett positivt år för Åmål så lär man nog bli besviken. Med en kommunalskatt som gör att en familj som ligger över brytpunkten för statlig skatt kommer med Åmåls skattesats få en marginalskatteeffekt på närmare 60 % . Inte det lättaste att få folk att leva och bo i en sådan kommun där man kan förlora uppåt 80000 kr per hushåll per år där bägge arbetar, mot en kommun med en genomsnittlig  kommunalskatt.


Att sedan behöva lämna över 60 kr av en hundralapp till staten när man tvingas arbeta övertid kanske inte är det rätta sättet att främja arbetslinjen och få folk att arbeta mer. I en skattereform där 50 % skulle vara taket, har våra landsting och kommuner saboterat rejält när de inte klarar av att driva verksamheterna runt där en 30 kronors mall var utgångspunkten för att reformen skulle kunna bibehållas.

Frågan är väl om medborgarna vill fortsätta betala orimliga kommunalskatter för att driva idrottsarenor, fotbollsplaner, konstfrusna isbanor, skidbackar, konstsnö i skidspår, nybyggda ridhus, badhus, campingar, samt en år från år ökad administration med större och större lokalbehov samtidigt som man skär ner i många av våra kärnverksamheter.


Att våra idrottsklubbar sett om sitt hus genom att välja in politiker och tjänstemän i sina styrelser, som sen resulterat i kostsamma investeringar i fritidssektorn har vi sett mer än en gång under åren. Där personliga intressen gått före, utan en tanke på befolkningsutvecklingen och de skatter som genereras och vad medborgarna kan tänkas vilja ha för sina skatter.

Prioritering var det en kommunalpolitiker som kläckte ur sig utan minsta verklighetsuppfattning och inte en susning vilka följderna det skulle få för kommunens framtida chanser att få en  kärnverksamheten som slipper brandskattas av resurser i framtiden. 


Vi ser nu resultatet av de prioriteringar som kommer att betyda att tagelskjortan kommer vara ett stående plagg i årtionden i en kommun med en minskande befolkning och med en mindre och mindre skattebas att fördela. 

Tack för den utvecklingen.   


tn                     

Av tommy norum - 10 oktober 2017 07:00





Politiker misstolkar varandra – med flit

 Kanske dags att bemöta motståndarna med det de menar och inte försöka misstolka för att skapa sig politiska poäng i debatterna.


Det fanns åtskilliga exempel i hur politikerna i partiledardebatten  försöker ändra fokus på frågorna för att i stället mer ägna sig åt motparternas politik än sin egen. Eller också försöker man få politiska poäng genom att dra in helt personliga saker som inte har ett dugg med det ämne man fått av debattledarna. Att det sedan finns vuxna i panelen som inte ens har så mycket hyfs i kroppen att de inte förstår att man inte kan hålla på och avbryta utan låta motståndarna tala till slut i sina repliker skvallrar väl om en viss omogenhet som väl också speglar sig i den politik man står för när MP: s  Fridolin som tydligen inte fått lära sig hyfs varken som elev ,lärare  eller nu som politisk ansvarig för skolan.

 

Det bådar inte gott för nästkommande generationen med sådana föredömen i skolan. . Statsminister Stefan Löfven (s) ville Järna försöka jämföra Alliansens tid vid makten när de drabbade av en av de värsta lågkonjunkturerna på mannaminne med sin egen tid vid makten med en av de längsta högkonjunkturerna i mannaminne. Här blandar han friskt med både skattelättnader och underskott i statens finanser i tron att väljarna inte har förmågan att skilja på päron och äpple i korgen. Här är det inte normal konsumentupplysning som gäller utan här gäller det att i största möjliga mån få väljarna att tro något annat än det är.

 

Stefan Löfven har ett problem, vid nästan varje angrepp på Alliansen hänvisar han bakåt i tiden. Jag tror inte det är övertygande att bara skylla alla problem på sina föregångare.

 

När motståndarsidan bemöts med hån och raljans, inte sällan genom att deras förslag eller avsikter förvrids. Det skadar inte bara förtroendet för politiker och politiskt färgade ledarskribenter, det slår också undan benen för den politiska processen. 

 

Varför inte vara lite generösa och utgå från vad man menar i stället för att misstolka och där skaffa sig politiska poäng i debatterna genom att svara på något annat vad det är.

 

Gång på gång angreps Åkesson av de andra partiledarna. I miljöfrågan av statsminister Stefan Löfven, för att Åkesson inte begrep att industriföretagen vinner på tuffa miljökrav. I vårdfrågan av Ebba Busch Thor för att Åkesson inte kan hålla ordning på sin riksdagsgrupp och under trygghetsdebatten av Jonas Sjöstedt för att gruppledaren i SD pekat ut en person som illegal invandrare trots att personen hade uppehållstillstånd.  Men har man svårt att argumentera med utgångspunkt från sakfrågorna så gäller det att hitta andra saker som man tror sig skapa poäng på.

 

tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards