Direktlänk till inlägg 13 oktober 2017

Nu får det vara slut på hur illa våra politiker förvaltar våra gemensamma tillgångar

Av tommy norum - 13 oktober 2017 13:20

Nu har våra politiker skapat en ny ekonomisk surdeg som vi skattebetalare kommer att få dras med i åratal. 



Sjösidan i konkurs redan efter 5 månader .

 


Så här går det när våra kommunpolitiker utan erfarenhet försökt ordnar hyresgäster till den nyinköpta restaurangen som kostade skattebetalarna 8 miljoner som ett bidrag till ÅKAB som tvingas stå som ägare och sedan 55 000 kr/ månanden för att garantera att de skall gå skadelösa ur affären i framtiden. Sedan var det upp till kommunstyrelsen att ordna fram en hyresgäst som skulle på något sätt skulle täcka upp investeringen.

 

I alla sunda fastighetsaffärer så är de tänkta intäkterna som i någon mån också bestämmer köpeskillingen. Något som våra politiker i kommunstyrelsen inte brydde sig om utan här köptes fastigheten först och sedan så började man försöka få en hyresgäst som var beredd att betala en hyra som täckte in investeringen. Man lyckades ändå till slut ordna fram en hyresgäst, utan erfarenhet av att driva en restaurang i den här storleken, och tydligen utan eget kapital var tydligen inget som bekymrade våra politiker när man skrev på hyreskontraktet.

 

Med lite sunt förnuft, lite ansvar hur man skall förvalta våra skatter på bästa sätt så skulle man innan man gjorde fastighetsköpet undersöka marknaden för att där efter ge ett bud på fastigheten som gjorde att skattebetalarna i första hand skulle gå skadelösa ur affären. Nej här var det tuta och kör på samma sätt som man nu tänker investera i Gamla kyrkan utan en susning vilka framtida kostnader som kommer att drabba skattebetalarna. Sjösidan kommer att i framtiden bli en dyr affär för kommunen på grund av ansvarslösa politiker som struntar i hur man förvaltar våra skatter.

 

Kanske inte så konstigt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter med det gänget som sitter och styr i kommunen.  Nog kunde våra politiker använda de 8 miljonerna, de 55 tusen / månaden på ett betydligt bättre sätt i våra kärnverksamheter där det finns åtskilliga hål att täppa igen än att subventionera hyror med våra skatter till företagare för att få investeringen att gå runt. Trotts dessa hyres subventioner på miljoner så klarar inte hyresgästen av att dra runt verksamheten säger väl en del vad som väntar oss skattebetalare i framtiden på grund av dessa klantiga politiker, helt ansvarslösa befriade från sunt förnuft i sin förvaltning av våra gemensamma resurser.  

 

 


Bara att konstatera att Åmåls politiker har inga skrupler varken mot skattebetalarna eller hur man hanterar konkurrensförhållandet i en redan överetablerad restaurangbransch när man gick in och erbjöd lokalerna till en hyresgäst som varken täcker anskaffningskostnaderna eller hyreskostnaderna till Åkab. . Frågan är väl om det kommer att stärka kommunen som företagsvänlig och locka hit nya företagsetableringar med den politiken  



 Delar av det här gänget var det som i kommunstyrelsen  godkände hyreskontraktet till fastigheten Sjösidan  och  som kommer att kosta och har kostat närmare 10 miljoner hittills av våra skattepengar utan att före investeringen ta reda på förutsättningarna för att kunna få en hyra som täcker upp köpet av fastigheten.. De som verkar har kvar lite förstånd och sund förnuft och som reserverade sig mot beslutet var Liberalerna och Moderaterna.



                   


Det var delar av det här gänget som också utan att undersöka vilka förutsättningar fanns för hyresgästen att ro i land projektet utan tidigare erfarenhet , troligtvis utan eget kapital, ändå lät skriva på ett hyrseskontrakt trotts kraftiga subventioner som var dömt att misslyckas redan från början . Att Socialdemokraterna fick med sig Centern i köpet är med alla konstiga affärer de var pappa till när de hade makten i kommunen var kanske inte så konstigt. De ekonomiska sviterna  efter deras tid drabbar fortfarande kommuninnevånarna ekonomiskt. .      


Det fanns faktiskt ett facit över hur verksamheten tidigare gått att ta del av. Det fanns också kanska stor erfarenhet från andra krögare i stan att insupa information från vilka förutsättningar som fanns att driva restaurangen med  de hyrorna och de fasta kostnaderna i verksamheten om politikerna vore det allra minsta intresserade att ta del av innan man köpte  fastigheten.


Om inte annat så borde erfarenheten av när kommunen gick in och lekte krögare på Örnäsrestaurangen en sommar gett varningssignaler. Det blev också en dyr historia för skattebetalarna. För att inte tala om alla miljoner som lagts ner i Stadshotellet under alla år kommunen stod som ägare. Att man aldrig lär sig att ta del av facit vad som har varit och ta lärdom av detta utan i stället bara titta framåt utan det minsta intresse att lära sig av de misstag man redan gjort som dränerar skattekistan.

 

Tyvärr så finns det medborgare och politiker som tror att titta i backspegeln och ta del av misstagen är lika med bakåtsträvare och de som heller vill satsa och hela tiden se framåt utan ta del av tidigare misstag är de som är det positiva och är det som skapar framtiden i kommunen.  Tänk vad fel de haft när vi tar del av facit på alla de investeringar som kommit till för att få kommunen att växa i stället blivit precis tvärt om . Men det är kanske därför de vägrar titta i backspegeln och bli påminda om alla skattemiljoner man investerat till ingen nytta.       

 

 tn

 

 

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards