Direktlänk till inlägg 15 oktober 2017

Huka er i bänkarna gubbar och gummor för nu laddar vi om. Alliansen samlades på moderatstämman i Örebro

Av tommy norum - 15 oktober 2017 07:00



Alliansen återbefästs

 

På kvällsminglet under moderatstämmans första dag dök något överraskande de andra alliansledarna upp, till allmänt jubel hos de församlade moderaterna på Frimis.



Välkommen till verkligheten får man väl säga till de Nya Moderaterna när man nu i punkt efter punkt anpassar sin nya politik efter den verklighet som finns där ute, varit lite si och så med det under de sista åren. På tiden får man väl säga efter att i flera år har förnekat det som de vanliga medborgarna dagligen upplever hur Sverige har förändrats till det sämre och där de Nya Moderaterna har haft ett stort ansvar för den politik som vi nu ser konsekvenserna av.

 

Det var lätt att bjuda in men det var svårare att förstå att man också skall ha en politik som är anpassad till önskningarna om det mångkulturella samhället som skulle lyfta Sverige som nation. En låt gå politik har dominerat partierna inom sjuklövern och där har moderaterna haft en central roll där man trodde att det kommer att lösa sig även om man struntade i en bostadspolitik, skolpolitik, arbetsmarknadspolitik och integrationspolitik som var anpassad till de stora flyktingskaror som kom hit.

 

Det fanns ett politiskt parti som redan från början opponerade sig mot  den flyktingpolitik med i stort sett öppna gränser, nämligen SD, som med reformer skulle begränsa inflödet till det Sverige kunde klara av. Men för döva öron där man i stället hånades, anklagades för främlingsfientlighet, osolidariska, rädda för det nya i det mångkulturella samhället men att  man till slut tvingades förstå och finna sig i att börja anpassa sin politik  till verkligheten innan man helt försvinner som parti..

 

Tyvärr alldeles försent när vi ser konsekvenserna av öppna era era hjärtan politiken som moderaterna var med och lanserade och vars konsekvenser de har ett stort ansvar för. Det kommer en och annan antydan från några partiledare att de varit naiva i sin flyktingpolitik men fortfarande vill man inte förstå varför Sverigedemokraterna hittills rönt sådana framgångar. Kanske var det för att många medborgare såg samma verklighet som Sverigedemokarterna såg  och  som de övriga politiska partierna vägrade att ta till sig  under lång tid och nu alldeles försent börjar vakna till och inse vart vi är på väg.

 

Men att försöka föra en politik med utgångspunkt från naiva föreställningar om det mångkulturella samhällets fördelar utan att i tid se den verklighet med de konsekvenser det fått för samhället. Det om något är ett kvitto på att man inte riktigt klarade av sin uppgift i politiken. Så med i stort sett samma besättning så vrider man till politiken 180 grader och tror att man därigenom skall få tillbaka  förtroende  för partiet.    

 

Nu har vi facit på den politiken som de Nya Moderaterna var med att införa. En ökad brottslighet med polisbrist, en sjukvårdskris, bostadskris, skol kris, arbetsmarknadskris för nyanlända, ett ökat utanförskap där klasskillnaderna ökar osv.  Det man kan säga att de Nya Moderaterna med Reinfeldt som ledare fick Sverige att förändras under den korta tid Alliansen hade makten. Frågan är väl om den nye moderatledaren Ulf Kristersson klarar av att få tillbaka sina väljare med det facit av de konsekvenser moderaternas politik lett till för Sverige som nation.     


tn

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

15 oktober 2017 14:27

Undrar hur allianspartierna får ihop sitt ställningstagande för skärpt migrationspolitik från M-mässan i Örebro!Hukas det från göbbar och kärringar då?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards