Direktlänk till inlägg 12 oktober 2017

Är det rimligt att kostnaderna för samhället till ensamkommande barn är nästan 400000 kr/år och barn.?

Av tommy norum - 12 oktober 2017 11:45



Ett ensamkommande barn kostar samhället ca 400000kr/ år utan att de eller deras familjer lagt en enda krona i skatt . En genomsnittlig svensk folkpensionär som betalt skatt i Sverige hela sitt vuxna liv betalar staten ut ca 204 000 kr/år i pension som han via sin pensionsavgift varit med att till större del själv stå för.  Han betalar dessutom tillbaka till statskassan ca 60 000 kr/ år som är skatt på pensionen. I politiken är det frågan om prioriteringar. En sak som både våra politiker och framförallt väljarna bör ta i beaktande när de väljer parti 2018.  

 

Flyktingar - Foto: Timothaus - Wikimedia Commons

Har inte våra politiker tagit sig vattnet över huvudet när de kan lägga ner så mycket pengar på en så begränsad grupp invandrare som ensamkommande barn där många inte ens är det de utgör sig vara åldersmässigt.

 

Migrationsverkets kostnad för ensamkommande år 2015 var 28 miljarder SEK och utgjorde 46% av den uppskattade totala utgiften för migration på 60 miljarder Kostnaden för 2017 beräknades till cirka 27 miljarder] Som en jämförelse gjord av Fokus utgör den summan en tredjedel av FN:s flyktingkommissariats budget för flyktingverksamhet i hela världen 

 

De ca 70–80 tusen ensamkommande barn som Sverige tagit emot kostar samhället ca 30 miljarder om året. Hur länge kan man fråga sig? 

 

TV4Nyheterna avslöjar också oförutsedda kostnader för ensamkommande barn.

Alla barn i Sverige har rätt till efterlevandestöd om föräldrarna är döda. Efter flyktingvågen beräknar Pensionsmyndigheten att kostnaderna kommer att öka kraftigt.

 

INVANDRING. Kostnaderna för efterlevandestöd till barn väntas öka kraftigt under de kommande åren. Enligt Pensionsmyndighetens prognos beräknas kostnaderna stiga från drygt 200 miljoner kronor i fjol till närmare 770 miljoner 2020, rapporterar TV 4 Nyheterna.

 

Orsaken till ökningen är det stora antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige. Efterlevandestöd betalas ut till barn vars ena eller båda föräldrar har avlidit och det räcker om det ”ensamkommande flyktingbarnet” som oftast saknar giltiga id-handlingar på heder och samvete muntligt intygar att föräldrarna är döda. Här har vi ytligare ett exempel på både politikers och tjänstemäns otroliga flathet och naiva sått att ta till sig information från de asylsökande. Utan den minsta chans att kontrollera omständigheterna så erbjuder man pensioner hit och dit.

 

Vore önskvärt om man vore lika generös till våra fattigpensionärer som man är till de ensamkommande barnen.  

 

Vad som händer om ”barnet” ljuger är osäkert, men barn är inte straffmyndiga och om de ”döda” föräldrarna dyker upp och vill anhöriginvandring så händer säkert inget mer än att svenska naiva myndigheter säger välkomna.

Frågan är väl om det är rim och reson och lite osolidariskt att vi bara betalar till de ”ensamkommande” som lyckas ta sig hit. Varför inte till alla världens barn, vi ska ju vara en humanitär stormakt och det är inte riktiga pengar våra politiker använder, bara skattepengar…

 

Att sedan ensamkommande barn också är överrepresenterade i brottsstatistiken, i skulder hos kronofogden där myndigheterna och de drabbade står helt chanslösa att få ut sina fodringar. Att sedan våra politiker också nu tänker ge förslag med amnesti till ungdomar på skulder som är över 5 år. Grattis får man väl säga till de ungdomar och barn som sätter sig i skuldfällan när de vet att om 5 år så är jag skuldfri. Prata om naiva politiker. 

 

tn







 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 oktober 2017 09:20

Varje ensamkommande kostar c:a 3000:- per dygn. En del ännu mer. Multiplicerar man denna summa med 365 blir det 1'095 000:- per år.

Så jag förstår inte varifrån du fått 400 000:- ifrån?

Men man frågar sig ju: Vilken svensk mor får över en miljon per år i barnbidrag för sitt barn? Och har hon då tre barn skulle det bli över 3 miljoner per år.

Konstigt att en hitrest lyxsökare med skäggstubb ska kosta så mycket av våra skattepengar.

tommy norum

13 oktober 2017 15:43

Vi har ca 70-80000 ensamkommande som är budgeterade till ca 30 miljarder om året det är det jag gått efter. En del kostar mindre en del har familjehem nog att man ligger ganska rätt i den uppskattningen. med din beräkning skulle man hamna runt 70-80 miljarder vilket inte skulle stämma med verkligheten. 60 miljarder är den uppskattade kostnaden för hela invandringen per år

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 oktober 2017 10:39

Det går utför för Sverige!

"Pressmeddelande
Utmaningar kräver minskad statlig detaljstyrning

Ekonomirapporten pekar på ett relativt starkt 2017, men att stora utmaningar väntar. Demografins utveckling innebär ökade kostnader. En åtgärd som krävs är minskad statlig detaljstyrning.


Lena Micko

– Kommuner, landsting och regioner står inför omfattande utmaningar. Det kommer bli allt viktigare med mindre kortsiktiga statliga satsningar och mer långsiktigt hållbar finansiering av välfärden, säger Lena Micko, ordförande för SKL.

Sverige får allt fler yngre och äldre, medan personer i arbetsför ålder inte ökar i samma takt. Den arbetsföra befolkningen skulle dessutom minska med 100 000 personer fram till 2025, om det inte var för att antalet utrikes födda i den åldersgruppen ökar.

– Från och med 2018 förväntar vi oss att behovet av välfärd ökar betydligt snabbare än skatteintäkterna, säger Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL.
Åtgärder krävs för kostnadsgap

Det krävs en rad åtgärder för att täppa gapet mellan kostnader och intäkter på omkring 59 miljarder kronor, som annars skulle uppstå för att finansiera välfärden år 2021. De kommunala verksamheterna kommer att behöva ett ökat fokus på att arbeta annorlunda med allt ifrån ny teknik till förebyggande vård. Det handlar också om att kommunsektorn och staten gemensamt behöver underlätta för att få fler i arbete och förbättrad integration.

– Kommuner, landsting och regioner behöver dessutom mindre statlig detaljstyrning och det behöver bli enklare att samverka över kommun- och landstingsgränsen utan att lagen sätter hinder, säger Lena Micko.
De riktade statsbidragen ökar

Ett tecken på att staten snarare har ökat detaljstyrningen är att de riktade statsbidragen har ökat både i antal och omfattning. Under de senaste sju åren har de riktade bidragen ökat med cirka 60 procent i fasta priser medan de generella, realt sett, är kvar på ungefär samma nivå. Genom de riktade bidragen styr staten allt mer över vilka detaljerade satsningar och frågor som sektorn ska prioritera inom skola, vård och omsorg.

– Jag efterlyser sans och balans från staten när det gäller antalet riktade statsbidrag. Kommunsektorn måste få rimliga möjligheter att säkra en god välfärd utifrån de förutsättningar och behov som finns lokalt. Vissa kommuner har stora utmaningar med skolan, medan andra behöver prioritera omsorgen av äldre, säger Lena Micko.

Stora investeringsbehov i välfärdslokaler
SKL:s enkät visar att landstingen och regionerna planerar att göra investeringar på cirka 120 miljarder kronor år 2017 till 2020 på grund av demografins utveckling. Det handlar främst om att renovera eller bygga nya sjukhus. Landstingsbolagen planerar dessutom att investera cirka 40 miljarder kronor, främst för kollektivtrafik.

Kommunernas investeringar beräknas för samma tidsperiod landa på cirka 270 miljarder kronor för att bygga bland annat 600 förskolor, 350 grundskolor och gymnasieskolor, 350 gruppbostäder och äldreboenden och 150 nya idrottsanläggningar, enligt de 233 kommuner som svarat på enkäten.

– Inom en tioårsperiod från år 2006 till 2016 har omfattningen på investeringarna ökat med cirka 70 procent och utvecklingen kommer att fortsätta, säger Annika Wallenskog.
(Källa: https://skl.se/tjanster/press/nyheter/nyhetsarkiv/utmaningarkraverminskadstatligdetaljstyrning.13618.html )

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 oktober 2017 10:42

Den nya Ekonomirapporten finns att läsa här:
http://webbutik.skl.se/sv/artiklar/ekonomirapporten-oktober-2017.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards