Alla inlägg under augusti 2017

Av tommy norum - 12 augusti 2017 07:00


  

Det här är en bild som sprids i våra grannländer och som visar konsekvenserna av den naiva invandringspolitik som bedrivits de senaste åren i Sverige. 



 

Norge ifrågasätter Sveriges utveckling i spåren efter den naiva invandringen som pågått alldeles för länge. Bara för ett antal år sedan hade Sverige en marginell högre brottslighet än Norge men som nu har eskalerat mot en betydligt högre än grannlandet. Att våld mot utryckningspersonal som polis, brandkår och ambulans knappt förekom för ett antal år sedan i Sverige men som nu är en vardag för utryckningspersonal runt om i landet. Att norrmännen talar om det svenska tillståndet om ett förhållande som inte existerar i deras eget land och som uppstått efter den ökade invandringsvågen vill inte Stefan Löfven ta till sig utan ifrågasätter den bilden.

 

I stället så ägnar sig media och politiker åt att försöka brännmärka norrmännen när de förmedlar en allt mörkare bild av Sverige genom att påstå att de är invandrarkritiska, invandrarfientliga och där man till och med anklagar Norge att vara rasister. Att norrmännen har rätt i sitt frågasättande av utvecklingen i Sverige med 30 gånger mer bilbränder, att dödligt våld är dubbelt så högt i Sverige osv. Aftonbladet skriver att norska ministrar baktalar Sverige när de talar klarspråk om hur utvecklingen blivit i landet. Har vi inte hört samma tongångars i Sverige när medborgarna försöker uppmärksamma politikerna var vi är på väg.

 

Ganska otroligt att det ansvariga politiska etablissemanget med medieförträdare har så svårt att ta till sig  när brottsstatistik, ojämlikhet, segregationen talar sitt tydliga språk gentemot grannlandet så fortsätter man att anklaga norrmännen för att måla en nidbild av tillståndet där man till och med frågar sig om vi skall acceptera detta. Att den bilden numera delas av allt fler svenskar kanske ändå skvallrar mer om att våra politiker och stora delar av media fortfarande helst vill ta på sig skygglapparna och inte låtsas om det som nu sker här hemma. Framförallt så försöker man mörka alla förhållanden som gör att Sverigedemokraterna får vatten på sin kvarn och kunna säga vad var det vi sa skulle hända med den invandringspolitik som bedrivits de senaste åren. 

 

Det är sådana här artiklar som retar gallfebern på våra politiker och medieföreträdare för att inte de utländska rapportörerna rättar in sig i ledet och inte förmedlar artiklar som går Sverigedemokraternas ärende.

 

https://www.aftenposten.no/verden/i/GVLRV/Svensk-politi-skulle-ta-tilbake-kontrollen-over-utsatte-bydeler-fra-kriminelle-To-ar-senere-er-situasjonen-blitt-enda-verre-

 


TN





Av tommy norum - 10 augusti 2017 10:45

Det var Åmål i slutet på 1940 talet men speglar väl många småstäder på den tiden. Vem kommer inte ihåg drick bilen som tutade utanför huset och man sprang ner för att köpa dricka. En vanlig dryck var svagdricka som köptes i 3 eller om det var 5 litersflaskor med en träkonstruktion med handtag. I min hemstad Arvika fanns vid det här tillfället 3 bryggerier. I Åmål fanns det i alla fall två vad jag vet. 

 

 

 

 

Drickbilen som tutade till på gatan och gjorde de omkringboende uppmärksamma på att nu finns det möjlighet till inköp av läskedrycker på gatan.

  

 

Det regnar och blåser friska vindar,  men ändå ses en och annan vandra fram på Kungsgatan.

 

Åmålsån vid plantaget.


  




Av tommy norum - 10 augusti 2017 10:12


S och KD går fram – MP backar

Samtidigt går Socialdemokraterna fram 2 procentenheter jämfört med den förra mätningen i slutet av maj och hamnar på 29,2 procent. Partiet verkar alltså inte ha påverkats negativt av IT-skandalen som ledde till att två ministrar fick gå.

Kristdemokraterna hamnar i Novus mätning för första gången sedan 2015 över riksdagsspärren med 4,3 procent. Även Feministiskt Initiativ och Centerpartiet går fram något. 

Ställningen för de politiska blocken är 40,8 för de rödgröna och 37,8 för Alliansen, och 18,7 för Sverigedemokraterna.

Däremot tappar Miljöpartiet och ligger nu under riksdagsspärren enligt undersökningen.



Grafik


Av tommy norum - 9 augusti 2017 14:15

Strömstad blev i slutet av 1700-talet känd som bad- och hälsoort. Lejonkällan utanför Surbrunn hade redan 1782 gott rykte som hälsokälla och nyttjades flitigt av brunnsgäster under hela 1800-talet. Vid Bojarkilen fanns sedan 1786 Sveriges första varmbadhus  . Under 1800-talet byggdes två nya varmbadhus ungefär där dagens badhus finns. Dåvarande kronprins Oscars upprepade besök på den tiden i Staden bidrog till att Strömstad blev en av landets mest populära badorter. 


Handskriven text på bildens baksida: Det här var miljön runt Societetshuset som skymtar med sina torn bakom kallbadhuset i slutet på 1800 talet och som gjorde Strömstad till det mest populära badorterna på den tiden.

Bildresultat för varmbaduset i strömstad



 


Till Strömstad kunde man ta sig med både båt och tåg i slutet på 1800 talet. 

Handskriven text på bildens baksida:

Slutet av 1800 talet.

   

Enligt text som medföljde bilden:

Sveriges första varmbadhus kom till i Strömstad redan på 1700 talet vilket förstärkte populariteten av orten som   brunnsort. Här har vi kallbadhuset till vänster med det nya varmbadhuset. foto runt år 1900 


Här blev man väl omhändertagen av de många baderskor som fanns på badhuset


Enligt notering:

Omgivningarna runt societetshuset med restaurang Skagerack är fortfarande populärt men nu har societeten där bruns badandet var det primära ersatts med alldagliga turister, mycket norska, som insuper båtlivet och resterna av den brunnsmiljö som fortfarande finns kvar i Strömstad. foto runt 1950.


"Strömstad Restaurang Skagerack." 2017 som ligger i centrum i hamnströget där turisterna samlas. 

  

Här kan man sitta på uteserveringen och inta sin lunch och ta del av när de stora motorbåtarna med sin flying bridge ofta med en norsk flagga vajande i aktern snurrar runt i hamnen för att hitta en plats att lägga till vid.  


 

Lunchen som blev lax med romsås och färskpotatis och var njutbar men där desserten med glass, jordgubbar och grädde blev höjdpunkten i smakupplevelsen.

Södra hamnen i Strömstad.I förgr. Motorkuttern och passagerarfartyget ARGO--SD 92. Fartyget kallas i SE.jakt..

Det här var en vanlig syn nedanför Societetshuset förr i tiden där segelbåtarna var de som dominerade


Det kommer in en och annan seglare även nu och lägger till vid kajen. Även om skrovet på den här båten påminner om en Colin Archer, så är utrustning och bekvämlighet på den här 44 fotaren något helt annat än båtarna i bilden ovan. 18 ton byggd på 1980 talet i som det ser ut i toppskick med en norsk flagga i akter. Seglar bra enligt ägaren utom i lätt vind, vilket man kan först med den vikten. En amerikansk båt byggd i Thailand       


tn



Av tommy norum - 8 augusti 2017 07:00



Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


"Stålfädernas" Sverigelopp. Stålfarfar Gustaf Håkansson är med och skriver autografer.


Konferens och utställning av elektriska hushållsmaskiner i Stadshuset. Julia Dahlborg, hushållslärare vid Vita Bandet, Sundsvall, till höger (bild 1).

utställning av elektriska hushållsmaskiner i Stadshuset Sundsvall.

Jordbrukare och två arbetshästar på åker.

Jordbrukare och två arbetshästar på åker

Höskörd. Två jordbrukare med häst och vagn

Höskörd. Två jordbrukare med häst och vagn

BP-stationen Ullånger. Köpman: Rune Berglund.

BP-stationen Ullånger. Köpman: Rune Berglund.

En buss och en timmerlastbil har krockat på Storgatan i korsningen med Tullgatan. Heselius, Hattmagasinet, Lalanders.

En buss och en timmerlastbil har krockat på Storgatan i korsningen med Tullgatan. Sundsvall

En rolig bild. Ben som sticker ut ur luftintaget på J29 Tunnan. Service?

Ben som sticker ut ur luftintaget på J29 Tunnan. Service?

Avgång Ölandsfärjorna

Avgång Ölandsfärjorna

Skådespelerskan Ulla Jacobsson framför en spegel

Skådespelerskan Ulla Jacobsson framför en spegel

Golfspel på Göteborgs golfklubbs bana i Hovås

Golfspel på Göteborgs golfklubbs bana i Hovås


Av tommy norum - 7 augusti 2017 13:00

Dals-Ed på 1940 talet


 

Flygfoto över ED på 1940n talet

 

Centrum på 1940 talet
 

En central byggnad är ” Karl X11-stugan ”, som enligt traditionen tjänat som övernattningsställe åt krigarkonungen, men som byggdes ca 50 år efter dennes död.

 

 ED på 1940 talet  

 

Turisthotellet

 

Lilla Lee från Turisthotellet
 

Stora Lee från Turisthotellet.

  Dals-Ed Järnvägsstation. Turisterna till Eds hotell kom via järnväg eller bussar på 1940 talet.   

Av tommy norum - 7 augusti 2017 07:00



Bildresultat för klimatförändrinmgar

Miljörörelsen med hjälp av SVT  kör med fejkade påståenden för att skrämma medborgarna till en politik som mer är baserad på fejkade prognoser än verkligheten.




SVT spekulerar i nyhetsprogrammen om framtida dödsfall i Europa på grund av värmeböljor. Tiden för publicering är vald för maximal medial uppmärksamhet i samband med den pågående värmeböljan i södra Europa. Vilka ärenden går SVT när man så högljutt går ut med nyheter för att nå maximal skrämseleffekt.

 

Att försöka få gehör för en klimatpolitisk genom att skrämmas med en värmebölja som är ett helt naturligt fenomen för vårt klimat vid denna tid på året i Europa. Att låtsas om att det är ett tecken på en klimatförändring är att använda SVT i helt fel syften. Att det kryllar av miljö och vänsterpartister inom journalistkåren som använder företaget att föra fram sin egen poliska agenda är väl känt. Här försöker man skrämma genom påstådda effekter med dödsfall överdriva i en eventuell temperaturhöjning där man helt utelämnar självklara anpassningsåtgärder helt medvetet för att nå maximal skrämseleffekt. 

 

Samma taktik använder man också när det gäller havsnivån där man påstår att 187 miljoner skulle tvingas flytta med en ökning av havsnivån på 2 meter. En siffra som kraftigt ifrågasätts där istället dagens havsnivå beräknats till med 30 cm de närmaste 100 åren. Med den utgångspunkten så finns det studier som visar att med en anpassning som tex i Holland där 25% av landmassan ligger under havsytan så skulle helt plötsligt siffran 187 miljoner reducerats till 3 hundra tusen. Siffran 2 m är ogrundade spekulationer bara för att uppnå en skrämseleffekt. 

 

När det gäller värmeökningen så räknar man med en ökning 50 gånger från ca 3000 till ca 150 000 som kommer att dö på grund av värmen varje år med den beräknade temperaturökningen fram till år 2100. Samtidigt visas att dödsfall p.g.a kyla skulle falla med 98% om vi skulle få den globala uppvärmning där det bara i Storbritannien dog mellan år 1991 till 2006  47 000 dog av kyla varje år. Liknande resultat finns också dokumenterade från Australien. En siffra dramatiskt skulle minska vid en temperaturhöjning. Så med de beräkningarna i ryggen så skulle väl en temperaturhöjning i världen bli en positiv effekt för mänsklighetens överlevnad på grund av klimatet. Något som miljöföreträdarna aktar sig noga för att upplysa om för att inte förstöra bilden av vilka negativa effekter som kommer ut av en temperaturhöjning.   

 

Vi har tidigare även sett hur media nästan aldrig nämner de enorma vinster som livet på jorden gjort och gör p.g.a högre halt av den livsviktiga koldioxiden och av ett varmare klimat Men att skrämmas för klimatförändringar med fejkade nyheter där man rensat ut nästan alla dödsfall från kyla för att inte tvingas visa på några fördelar med ett varmare klimat. Man kör med havsvattennivå höjning som är så orealistiska så de förekommer inte ens i fablernas värld.  

 

Men med den kassako som klimatet har blivit för politikerna under de senaste decennierna så kan man väl förstå att myten om de negativa följderna av ett varmare klimat skall i det längsta försvaras med alla till buds stående medel. Då är desinformation, vinklingar och uteslutning av fakta ett led i den politiken.   

 

 TN






Av tommy norum - 5 augusti 2017 11:15

  .


Plantaget i slutet på 1800 talet .Folk sittande  på bänk framför stadshotellet på den högra bilden.

.

Vågmästargården vid plantaget på den vänstra bilden. Den högra bilden nyplanterade träd runt år 1895.  


 




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards