Alla inlägg under augusti 2017

Av tommy norum - 5 augusti 2017 11:15


Följ med till Göteborg och hela Bohuskusten ända upp till Strömstad och njut av hur det såg ut för inte så länge sedan 




Bildresultat för flickor på 1950 talet


Varför inte ta sig tid att uppleva oss fyrtiotalisters ungdomstid i slutet på 1950 talet där flickorna gick i kjolar, där de inte har tatueringar på hela kroppen, där de rör sig med stil och kvinnlig grace. Suck, det är nästan så man längtar tillbaka. 



http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=296&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?quicksearch%3dlatest%26page%3d15


Sommar (1958)

Reklam för Trollhätteglass.

Av tommy norum - 5 augusti 2017 07:00



Bildresultat för decemberöverenskommelsen 2015

Här har vi representanter för de partier+ vänsterpartiet som vägrar ta ansvar för de konsekvenser deras naiva invandrarpolitik fört med sig i det svenska samhället. Man skall rösta på partier efter vad de har åstadkommit i politiken inte vad de vill åstadkomma för det stämmer sällan med det facit de lämnar efter sig.    




I den sorglösa fasen tillåts migrationen att accelerera utan restriktioner – då festas det som om det inte fanns någon morgondag. Vissa länder kanske till och med får för sig att de är en humanitär stormakt där man inte låtsas om konsekvenserna av de naiva migrationspolitisk som bedrivits. Men att låtsas om som man inte har något ansvar för den politiken utan tror sig blir förlåten utan att det får politiska konsekvenser är en aning naivt.

 

Särskilt de nya moderaterna får verkligen uppleva medborgarnas reaktion eftersom de ansågs och såg sig själva som representant för en human  stormakt där det inte fanns någon gräns för hur många vi hade möjlighet att ta emot under ordnade former. Centerns ledare Annie Lööf säger "Att släppa in SD i regering är att spela rysk roulette med Sveriges framtid. SD är ett verklighetsfrånvänt parti", påstår Centerns partiledare Annie Lööf på fullaste allvar i en färsk artikel som borde ha publicerats den 1: a april.

 

Centerpartiet är för en fri invandring. Annie Lööf påstod häromåret att Sverige "har plats för ytterligare 30 miljoner invandrare". Och ändå anklagar hon SD - riksdagens enda parti som under många år kritiserat omvandlingen av Sverige - för att vara "verklighetsfrånvänt" och ansvarslöst. Man kan ju undra hur det står till med förståndet hos de som tänker rösta på Centerpartiet och ser deras politik som det bästa för Sveriges framtid. 

 

Vi har ca 200 ensamkommande barn som huserar och dräller omkring  i Stockholms centrum, många drogpåverkade, lever på stölder och ofredar medborgarna. Trots att problemet har funnits de 2 senaste åren så står politiker, polis och sociala myndigheter helt maktlösa för att ordna upp situationen. Inte bara i Stockholm utan också i Göteborg har man liknande problem utan att man lyckas komma tillrätta med det hela. Bedrövlig att höra när Stockholmsborgarråd (MP) i aktuellt förhördes om problemen och varför de påstådda åtgärderna inte gav något resultat så det närmaste man kan komma av svaret var väl goddag yxskaft. Ingen förståelse alls för problemet verkar det som.   

   

Ni som propagerade för det mångkulturella samhällets stora fördelar var finns ni nu när ni ser konsekvenserna av avarterna av vad  olika kulturer kan ställa till med och där det blir allt tydligare att våra politiker inte har mäktat med problemen som följer i den stora invandringsvågen. Utanförskap, bostadsbrist, ett ökat klassamhälle som ni skapat med er politik. en ökad kriminalitet bland invandrare på grund av utanförskapet. Vi har fått könsstympningar, barnäktenskap, och där vi tvingats att anpassa gemenskapen mellan könen till andra värderingar än de vi under lång tid har uppfostrats till. Vi har ett ökat sexuellt ofredande med våldtäkter där de med invandrarbakgrund är klart överrepresenterade i statistiken. Problem som man helst vill sopa under mattan och inte låtsas om och ta sitt ansvar varför det blivit så. Alliansen kräver ansvar av regeringen för transportstyrelsens övertramp men sitt eget ansvar för följderna av den  naiva flyktingpolitik som de var med och tog politiskt initiativ till i regeringsställning vill man helst inte höra talas om.  

  

Sedan tror man sig få ett förnyat förtroende 2018 för att man panikbromsat invandringen till vad det är i dag. Sedan låtsas man som man tar ansvar för Sveriges framtid med det facit över det man presterat i regeringsställning i båda blocken. Bedrövligt är väl det mildaste betyg man kan sätta på vad våra politiker lyckas åstadkomma med sin invandrarpolitik.

 

Den enda rimliga slutsatsen är att de som bär ansvaret för denna utveckling – de sorglösa – borde straffas 2018 trotts allt tal om solidaritet, rättvisa.  Detta går inte att förlåta utan att de ansvariga till slut få ta sitt straff vid valurnorna 2018. Det är det som kallas demokrati att Svenska folket till slut får chansen att säga i från vad som bör gälla för politik i fortsättningen.

tn

 








 

Av tommy norum - 3 augusti 2017 07:00




Det var här vid Kyrkogatan i gårdshuset på höger sida vid skylten på väggen som branden tog sin början. Den som blev förödande för staden när stora delar av centrala Åmål blev ödelagt. 





Torggatan i Åmål före den stora branden 1901

Här ser vi resultatet av den förödande branden 1901 i samma område. 


Så här blev resultatet efter återuppbyggnaden foto från 1918.

Hörnet Kungsgatan -Torggatan före branden 1901


Här ser vi resultatet när branden lagt sig.


Miljöer som försvann men ersattes av annat. Torggatan med Torget till vänster ovan frontbyggnaderna.

Det som efter återbyggnaden till slut blev den här .

Med kyrkan som riktmärke får man försöka lokalisera vilket område av brandplatsen som dokumenteras. Med tanke på vinkeln och Norrtullskolan till höger om kyrkan som intakt finns på bilden så talar det för att fotot är taget på Torggatan söder om Kungsgatan  



Här har vi resultatet efter återbyggnationen på Torggatan där samtliga byggnader nu uppfördes i sten


                                        Torget med Torggatan före branden

Efter branden i samma område

Här har det påbörjats en återuppbyggnad i början på 1900 talet



Här har vi slutresultatet foto från 1930 talet 


Fåfängebron och dess bebyggelse efter åmålsån före branden 1901

Det här blev resultatet efter återuppbyggnaden  och som det ser ut i dag


 

Torggatans slut mot Vänern före branden

Så här ser det ut i dag



Kan någon identifiera platsen så skriv gärna om detta på sidan.




Här har vi resultatet av branden fotograferat från kyrktornet.



Provisoriska byggnader kom snabbt på plats runt Torget för alla de köpmän och hantverkare som förlorat sina lokaler

 


Bagarmästare Johan Thoressons inrättade sig tidigt efter branden 1901 




Kungabesök i Åmål 1905 , Oscar 11 besöker staden på en kort visit för att förhöra sig om branden och uppbyyggnaden efter eldsvådan. Bilden tagen på Kungsgatan strax före  Kungens ankomst.










































Av tommy norum - 2 augusti 2017 12:45


       

Konstnärsgården                      

Av tommy norum - 1 augusti 2017 19:30


Skolfartyget Gladan i England sommaren 1948.

Fartyg: GLADAN Bredd över allt 7,2 meter Längd över allt 39,3 meter Reg. Nr.: S01 Rederi: Kungliga Flottan, Marinen Byggår: 1946 Varv: Örlogsvarvet,


Övningsskonerten Gladan i Visby, år 1947.

Skolfartyget Gladan i England, passerar hangarfartyget Victorious.

           Skolfartyget Gladan i England, passerar hangarfartyget Victorious. 1948


Skeppsgossefartyget Gladan i England 1948.
Skeppsgossefartyget Gladan i England 1948

Skolfartyget Gladan i England 1948.
Skolfartyget Gladan i England.

Skolfartyget Gladan i England.

Det finns alltid jobb ombord.Övningsfartyget Gladan på väg till England.

Det finns alltid jobb ombord. Övningsfartyget Gladan på väg till England 1948

Skolfartyget Gladan i England sommaren 1948.

Diskning på däck.

Diskning på däck.

Av tommy norum - 1 augusti 2017 18:30



Hamnen från sjömanstornet. 

 STENPIREN.

NORRA OCH SÖDRA HAMNGATORNA.

Järntorget. "Järnbrunnen".

LÅNGEDRAG. BÅTBRYGGAN

TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN.  

Av tommy norum - 1 augusti 2017 18:30



Filmskildring från Värmland och Dalarna med bilder från Filipstad, Leksand, Rättvik, Mora, Särna och Idre. Innehåller Vasaloppets start 1937


Bildresultat för dalarna förr





http://www.filmarkivet.se/movies/fran-bergslagsbygd-till-dalafjall/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards