Direktlänk till inlägg 7 augusti 2017

SVT går miljöetablissemangets ärende när de kör med fejkade nyheter om klimatförändringens negativa konsekvenser

Av tommy norum - 7 augusti 2017 07:00



Bildresultat för klimatförändrinmgar

Miljörörelsen med hjälp av SVT  kör med fejkade påståenden för att skrämma medborgarna till en politik som mer är baserad på fejkade prognoser än verkligheten.




SVT spekulerar i nyhetsprogrammen om framtida dödsfall i Europa på grund av värmeböljor. Tiden för publicering är vald för maximal medial uppmärksamhet i samband med den pågående värmeböljan i södra Europa. Vilka ärenden går SVT när man så högljutt går ut med nyheter för att nå maximal skrämseleffekt.

 

Att försöka få gehör för en klimatpolitisk genom att skrämmas med en värmebölja som är ett helt naturligt fenomen för vårt klimat vid denna tid på året i Europa. Att låtsas om att det är ett tecken på en klimatförändring är att använda SVT i helt fel syften. Att det kryllar av miljö och vänsterpartister inom journalistkåren som använder företaget att föra fram sin egen poliska agenda är väl känt. Här försöker man skrämma genom påstådda effekter med dödsfall överdriva i en eventuell temperaturhöjning där man helt utelämnar självklara anpassningsåtgärder helt medvetet för att nå maximal skrämseleffekt. 

 

Samma taktik använder man också när det gäller havsnivån där man påstår att 187 miljoner skulle tvingas flytta med en ökning av havsnivån på 2 meter. En siffra som kraftigt ifrågasätts där istället dagens havsnivå beräknats till med 30 cm de närmaste 100 åren. Med den utgångspunkten så finns det studier som visar att med en anpassning som tex i Holland där 25% av landmassan ligger under havsytan så skulle helt plötsligt siffran 187 miljoner reducerats till 3 hundra tusen. Siffran 2 m är ogrundade spekulationer bara för att uppnå en skrämseleffekt. 

 

När det gäller värmeökningen så räknar man med en ökning 50 gånger från ca 3000 till ca 150 000 som kommer att dö på grund av värmen varje år med den beräknade temperaturökningen fram till år 2100. Samtidigt visas att dödsfall p.g.a kyla skulle falla med 98% om vi skulle få den globala uppvärmning där det bara i Storbritannien dog mellan år 1991 till 2006  47 000 dog av kyla varje år. Liknande resultat finns också dokumenterade från Australien. En siffra dramatiskt skulle minska vid en temperaturhöjning. Så med de beräkningarna i ryggen så skulle väl en temperaturhöjning i världen bli en positiv effekt för mänsklighetens överlevnad på grund av klimatet. Något som miljöföreträdarna aktar sig noga för att upplysa om för att inte förstöra bilden av vilka negativa effekter som kommer ut av en temperaturhöjning.   

 

Vi har tidigare även sett hur media nästan aldrig nämner de enorma vinster som livet på jorden gjort och gör p.g.a högre halt av den livsviktiga koldioxiden och av ett varmare klimat Men att skrämmas för klimatförändringar med fejkade nyheter där man rensat ut nästan alla dödsfall från kyla för att inte tvingas visa på några fördelar med ett varmare klimat. Man kör med havsvattennivå höjning som är så orealistiska så de förekommer inte ens i fablernas värld.  

 

Men med den kassako som klimatet har blivit för politikerna under de senaste decennierna så kan man väl förstå att myten om de negativa följderna av ett varmare klimat skall i det längsta försvaras med alla till buds stående medel. Då är desinformation, vinklingar och uteslutning av fakta ett led i den politiken.   

 

 TN






 
 
Ingen bild

UllaBella

7 augusti 2017 17:18

Och svt vidarebefordrar de falska nyheterna med iver eftersom det fyller på statskassan som svt girigt livnär sig på.

 
Ingen bild

tage@sundin.ws

9 augusti 2017 15:06

Jordens temperatur har alltid gått upp och ned, och istiderna avlöser varandra med jämna mellanrum. Som alla förstår, eller bör förstå, styrs detta av solen och dess skiftande aktivitet.

Pruttande kor har mycket lite med saken att göra!

 
Ingen bild

WTF!

13 augusti 2017 21:10

Men vad är det för stammande idioter som har samlats på den här sidan då?
Försök lyft blicken ur navelluddet för ett ögonblick och titta lite bortanför surfplattans bleka sken och glo ut genom de oputsade fönstren ett stund. Ser inte ni det jag ser? Den här djävla blåsten som aldrig avtar. Snön som aldrig lägger sig, poler som smälter. Ni kan ju sitta här och försöka övertyga er själva medan vatten nivåerna stiger och naturkatastroferna står som spön i backen. Men jag tycker ni kan hålla er för goda att hålla den där lallande tramspettern Trump i hand. Förbannade trygghetsnarkomaner. In i Stesoliddimman med er ert djävla pack.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 augusti 2017 07:30

Till WTF:
Jaha, och vad vill du ha sagt då? Var summan av alla dina åsikter blott ett "djävla pack"?
Skulle du vilja utveckla det där lite mer?

 
Ingen bild

oljemagnaten

15 augusti 2017 14:44

Svar till WTF ..jordens problem är inte avgaser o.dyl ...det är överbefolkningen ...var inte länge sedan vi bara var 3miljarder här på jorden .nu är vi 7miljarder ..och enbart gudarna vet väl var det skall sluta när inte vissa efterblivna människosorter kan lära sej att sluta skaffa 10 ungar när de inte kan försörja sej själva.. ...mexico city va på 60:talet inte större än Stockholm nu närmare 25 miljoner.. Stilla havet var kristallklart på 70:talet nu bara plastfragment.. ..Den som har förstånd förstår att kan vi nte bara minska ner världens befolkning så kan vi aldrig rädda jorden.. ..tror starkt på Trump i det sammanhanget

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards