Direktlänk till inlägg 19 april 2017

Socialdemokraterna pratar med kluven tunga när man tillåter klasskillnaderna öka i samhället. .

Av tommy norum - 19 april 2017 07:00



 

Det här gänget säger sig stå för minskad klasskillnad men driver en politik som får till resultat precis tvärt om.  




Vad har hänt med Socialdemokraterna som alltid har anklagat oppositionen för att öka klyfterna i samhället ? 

 

Men när man tar del av deras vårbudget så cementerar man verkligen klassklyftorna genom saknaden av förslag .. Hur skall Socialdemokraterna få trovärdigheten i sin argumentation när man ena stunden går ut och anklagar opositionen för att man ökar klasskillnaderna och andra stunden ger förslag i budgeten som inte förändrar utan i stället ökar klasskillnaderna.  Förvisso inte första gången man argumenterar för en sak men när det bränner till och verkligheten gör sig påmind blir tvingad att ompröva sin politik där väl invandringen är ett bra exempel på detta. 

 

Det är tydligt att ny underklass börjar växa med den växande gruppen arbetslösa, utrikesfödda, funktionsnedsatta och äldre som står utanför arbetsmarknaden och där också fattigpensionärerna ingår utgör en allt större andel av befolkningen och som Socialdemokraterna tillåter halka efter i den ekonomiska utvecklingen.

– I stället för att sänka trösklarna till jobb och göra det billigare att anställa, väljer Magdalena Andersson att höja skatterna på jobb och företagande med tiotals miljarder. Resultatet blir ett otryggt och kluvet samhälle med hundratusentals människor ute i kylan. Det finns nästan 300 000 utsatta personer som inte kommer in på arbetsmarknaden och som Socialdemokraterna inte vill låtsas om som ett problem.

 

Svenskt Näringsliv anser att regeringens åtgärder är fel väg att gå och anser den vara dålig för jobb och företagande, det skriver de i en kommentar till vårbudgeten.

”Dessa negativa effekter bortser regeringen från när de beräknar intäkterna till statskassan, vilket innebär att budgeten är en glädjekalkyl som inte lever inte upp till det finanspolitiska ramverket”, skriver Svenskt Näringslivs chefsekonom Bettina Kashefi.

 

Finansministern jublade också åt att Sverige nu har den högsta sysselsättningsgraden  men arbetslösheten  faller nämligen också i andra EU-länder, i en del till och med mer än i Sverige. Så om någon tror att det är Socialdemokratisk politik som bäddat för detta som Magdalena Andersson försöker få det till får nog tänka om. Högkonjunktur i Europa som inte ha ett dugg med Socialdemokratisk politik i Sverige att göra, om någon nu skulle tro det,  är anledningen att det går bra  ekonomiskt för Sverige nu. 

 

En lågkonjunktur närmar sig och då först får vi facit på hur regeringen skött sina finanserna . Men att låna i högkonjunktur som man gör nu i stället för att spara i ladorna för nästa lågkonjunktur kommer att ge ett kvitto för hur väl Socialdemokraterna lyckats i sin finanspolitik under sin regeringstid. Bära eller brista och låt Alliansen ta smällen om de vinner valet verkar vara Socialdemokraternas strategi för nuvarande i finanspolitikspelet.  


tn











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards