Alla inlägg den 21 april 2017

Av tommy norum - 21 april 2017 07:00


Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Migrationsverket och polisen har fått in anmälningar mot företaget i matvarubranschen. Men ingenting har hänt, trots fyra separata polisutredningar med ekobrottsmyndigheten sedan 2015 avslöjar Uppdrag Granskning. 


Bildresultat för december överenskommelsen 2015

Här har vi representanter för de regeringar som styrt Sverige de senaste decennierna och som varit med och skapat ett samhälle där en pågående myndighetskolapps satt rättssäkerheten för medborgarna ur spel. .    

 

Ännu en gång så har Uppdrag Granskning avslöjat hur illa ställt det är med rättssamhället Sverige. Det är inte bara småbrott som lämna därhän och som polismyndigheterna gett brottslingar i stort sett fria händer att operera i landet utan att man ingriper. Nu har också EKO myndigheterna tappat kontrollen över situationen och där ekonomiska brott och bedrägeri i Sverige är i stort sett är ofarligt att operera i för skurkarna där risken att åka dit är nästan på lika med noll. Nu är det inte längre brottet som avgör om man skall bli dömd utan vilka prioriteringar som polisen gör.

 

De som inte prioriteras går i regel helt fria från att lagföras, , säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen hos Polisen Region Väst.  Här räcker det inte med att lämna klara bevismaterial med  filmer som dokumenterar brotten när det visar sig att myndigheterna inte ens tar sig tid att analysera bevismaterialen på grund av för stor arbetsbörda.   

 

Bara att konstatera att våra myndigheter räcker inte till längre när vi gång får uppleva hur de blir avslöjade av Uppdrag Granskning hur illa ställt det är ute på fältet. Våra politiker har lämnat fältet fritt för brottslingar att agera i Sverige.               

 

Polischef: ”här behöver vi rannsaka oss” Ett allt för återkommande mening från våra myndighetschefer när de blir utsatta för granskning i sin myndighetsutövning.

 

Robert Karlsson, chef vid Polisens utredningsenhet, säger att han blir förfärad av Uppdrag gransknings avslöjanden. 

– Jag tror faktiskt att här behöver vi rannsaka oss, vi som varit inblandade, inte minst polisen. Det handlar om att samverka bättre, för bättre resultat. 

Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet samarbetar med statliga myndigheter. Planeringsledare Pia Eriksson beklagar situationen om det är så att de har brustit i sin hantering. 

– Om Kunskapscentrum har lovat att förmedla kontakter till Arbetsmiljöverket och vi har missat det. Och det har lett till att Arbetsmiljöverket inte agerar, så är det högst beklagligt, säger hon. 

 

Tänk att vi medborgarna gång på gång skall behöva bli konfronterade med uppgifter om hur illa ställt det är hos våra myndigheter, de som skall skydda medborgarna i respektive verksamheter.  Våra politiker verkar nyvakna varje gång det kommer på tal men  där sedan fagra tal om förändringar förbytts mot total handlingsförlamning och där verkligheten  i rättssäkerheten för medborgarna blir precis tvärt om över tid visar det sig med facit i hand  när man börjar forska bakom fasaden hos våra myndigheter.  

 

Frågan fler och fler ställer sig är  om våra politiker räcker till i sitt skapande av Sverige. Det har visat sig under åren att börjar man skrapa det allra minsta i fasaden så uppdagas det brister som våra politiker har ansvaret för har uppstått men som de sällan eller aldrig vill låtsas om eller erkänna att man inte riktigt ha räckt till i sitt politiska uppdrag.

 

Kanske är det den faktorn som spelar in när medborgarna i opinionsmätningar övergår till att stödja partier som inte varit allierad med någon av de politiska blocken - som en demonstration för att nu räcker det . 



tn

 

 

 





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards