Alla inlägg den 8 april 2017

Av tommy norum - 8 april 2017 12:30



11 september 2001 var en terrorattack riktat mot USA som startade kriget mellan USA och Irak som även kallas för 'kriget mot terrorism'. Det är en känd terrorattack som enligt George Bush ha utförts av irakierna. Det som blev  upprinnelsen till det vi nu ser utvecklas runt om i världen med stora flyktingströmmar, terrorbrott och ett fruktansvärt lidande hos miljontals invånare som tvingats flytt från sina hemländer. 


 

 

 

Blev en dyrköpt erfarenhet för västvärldens men framförallt för invånarna i Syrien och Irak när stormakterna försöker införa demokratier i diktaturländerna. Länder med så många etniska, religiösa och politiska viljor i samhället och där samhället har hållits intakta med en stark polis och militärmakt för att hålla folket i de olika religiösa och folkgrupperna i schakt. Att naiva stormaktspolitiken  under falska premisser gick in militärt i Irak för att befria folket från diktator Saddam Husseins välde blev upprinnelsen till det vi nu upplever i Europa och öviga världen. Följderna blev ett IS som fick möjligheten att uppstå där islamska irrläror fick fäste som en följd av att befolkningen lämnades åt sitt öde med en korrupt och helt handlingsförlamad regering i Irak med inre slitningar där makten för sig själva och den religionssekt man tillhörde var viktigare än landets överlevnad till en början.

 

Konflikten mellan syriska regeringstrupper, ledda av president  Bashar af Assad , och stridande från olika oppositionella grupperingar. Konflikten inleddes under den arabiska  våren med de första lokala missnöjesyttringarna i januari 2011, vilka i mitten av mars växte till organiserade landsomfattande protester. Protesterna gällde till en början krav på demokratisering, I Syrien gick stormakterna en annan väg i sitt försök att avsätta diktator, där man försåg rebellgrupperna med vapen i tron att de skulle klara av att befria landet. Högst en månad spekulerades det i media där de så kallade experterna fick säja sitt. 

 

Nu ser vi resultatet av den strategin från våra stormakter, miljoner på flykt till Europa, miljoner i flyktingläger runt krigsskådeplatserna, flyktingar väller in i Europa från alla håll utan en fungerande gränskontroll vilka som kommer hit. Här finns det flyktingar med både kapital, en bakgrund i tidigare diktaturregimers inre krets med många liv på sitt samvete, is krigare som åker fram och tillbaka mellan kriget och hemländerna många gånger försörjda med socialbidrag. Man återvänder för att plåstra om sig efter krigsskador utan någon myndighet ingriper. 

 

Att det finns ett fåtal människor som kommer hit frustrerade över att inte fullt ut få möjlighet att kulturellt och med sin kvinnosyn få leva som man är van, det finns is krigare som i ren frustration begår illdåd för att ge igen när man ser att man håller på att förlora kriget, det finns de som hatar vårt levnadsätt med demokrati och våra värderingar hur vi uppför oss i samhället, det finns de som skall ge igen för att de känner sig orättvist behandlade i asylprocessen när de inte får uppehållstillstånd. Det finns brottslingar som skapar sig en ny identitet,.

 

Det finns säkert hundratals skäl för människor med sjuka hjärnor att utföra terrorbrott i Sverige. Ett Sverige med en underbemannad polis, ett land med en hoper naiva politiker som tror gott om alla och reagerar inte över missförhållandena i samhället förän media rapporterar hur det står till.

Kanske inte så konstigt att våra grannländer i Öst slår bakut och inte vill släppa in flyktingarna i den mängd som de flesta länder i Europa gjort och framförallt Sverige när man tar del av erfarenheterna och konsekvenserna vad en okontrollerbar invandring kan ställa till med för den inhemska befolkningen. 

 

Här är priset för stormakternas försök att införa demokratier i länder som inte är mogna att ta ansvaret. Diktaturer som höll befolkningen i schack med tusentals offer för att skydda regimerna i stället blev kostnaden av hundratusentals liv och flera miljoner på flykt. Man kan ju fråga sig vad som snurrar runt i huvudet på politiker när de anser sig ha rätten att föra en sådan politik som medför sånt elände i de länders befolkning som berörs med de följdverkningar vi nu ser i hela Europa. 

Tyvärr så är det nog våra stormakter med USA i spetsen som har det största ansvaret för det vi nu ser utveckla sig med terrorbrott runt om i världen när man med falska förespeglingar tog sig rätten att ta lagen i egna händer och befria landet från Saddams Huseins diktatur. Det är den politiken som vi nu ser konsekvenserna av runt om i världen där terrorbrott utan en chans att kunna försvara oss mot kommer bli en vanlig företeelse runt om i världen lång tid framöver.       

 


tn


    

 












Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards