Direktlänk till inlägg 11 april 2017

Riksdagspolitiker från C , MP och V försöker sabotera regeringens direktiv till polisen att få tag i papperslösa som befinner sig i landet olagligt.

Av tommy norum - 11 april 2017 07:00


Nu är det på tiden att Svenska folket väljer väg hur den fortsatta invandringspolitiken  skall se ut i framtiden. Framförallt så gäller det för Alliansväljarna att ta ställning om man vill att Centerpartiet skall växa och få stötte inflytande med sin flyktingpolitik i det borgerliga blocket. 

Är det Centerns , Miljöpartiets och Vänsterpartiets väg som man vill ha i fortsättningen där alla försök till att skapa ordning och reda saboteras med förslag som är helt verkllghetsfrämmande . 



Vänsterpartiet vill göra det lättare för människor att ta sig hit, genom att ta bort de gräns- och ID-kontroller samt ta bort EU:s avtalet med Turkiet som syftar till att hindra människor på flykt från att ta sig in i EU. Man vill ta bort begränsningen av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige tas bort. 

 

Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser, där alla har en möjlighet att flytta, men där ingen tvingas fly. En värld där människor kan bo och verka där de så önskar. /…/ Miljöpartiet vill att flyktingbegreppet moderniseras så att också klimatflyktingarna omfattas av flyktingbegreppet i FN:s flyktingkonvention.


Centerpartiet vill ha en generösare flyktingpolitik än den som nu bedrivs av regeringen



 

Vänsterpartiet anser att ID kontrollerna som riksdagen beslutat om för att finna de papperslösa som befinner sig i landet olagligt är en rasprofilering som inte är vare sig rimligt eller lagligt, det är rasism. 

Tydligen är väl att attentatet som hände i Stockholm av en asylsökande som fått avslag på sin asylansökan och som befann sig i landet olagligt inte satte nägra större spår i huvudet hos en del politiker när man nu protesterar hur polisen genomför sina ID kontroller för att leta upp de som skall utvisas. 

 

De som vi kommer på exempelvis här, som är utländska, kontrollerar vi id och om de får vara i landet, sa polisinspektör Patric Josefsson till SVT Nyheter i går vid T-centralen..

 

Det är tydligt att det finns politiker framförallt inom C , MP och V  som på alla sätt  försöker sabotera polisens arbete genom att riksdagen protestera mot hur man genomför ID kontrollerna. Där till och med  Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson (V) framhäver att det är en rasprofilering som inte är vare sig rimligt eller lagligt, det är rasism. 


Varken Moderaternas ordförande i Socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén eller Socialdemokraternas ordförande i justitieutskottet, Morgan Johansson vill kommentera polisens arbetsmetoder ”så länge det följer svensk lagstiftning”.

 

Inte heller Sverigedemokraterna ser något problem med det som nu pågår i tunnelbanan.

Jag tycker att det är bra att polisen helt enkelt verkställer myndighetsbeslut – är du papperslös har du inte i Sverige att göra, och det är väl bra att vi har en myndighet som ser till att personer som inte får vara här avvisas. Sedan kan man diskutera metoderna – men jag ser inget problem med att polisen gör det de blivit tillsagda, säger partiets rättspolitiske talesperson Richard Jomshof.

 tn     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards