Direktlänk till inlägg 30 mars 2016

Efter 30 år så har politikerna fortfarande inte hittat lösningen på en lyckad integrationspolitik.

Av tommy norum - 30 mars 2016 07:00





 

Bara att konstatera att våra politiker står fortfarande handfallna hur man skall kunna få in de lågutbildade på arbetsmarknaden. Efter 30 år står man fortfarande och stampar på samma fläck.

 

 

Gårdagens debatt i Riksdagen om nya arbeten för framförallt nyanlända visar hur olika man ser på vad som behöver göras för att få in dessa på den Svenska arbetsmarknaden. Medan de borgliga vill sänka ingångslönerna så går Socialdemokraterna in för subventionerade anställningar för att inte störa LO:s lönepolitik och den så kallade den Svenska modellen.

 

Måste säga att i ett samhälle med nästan 800 tusen som lever i utanförskap efter Socialdemokraternas och Alliansens tid vid makten under åren så kamske man skall ta dessa påståenden i debatterna vilken lösning som gäller med en nypa salt. Alliansen satsade ca 100 miljarder på olika åtgärder under sin tid vid makten utan att kunna visa något resultat i att komma åt utanförskapet bland de nyanlända.  Resultatet blev istället en ökad  segregationen där vi nu också upplever att infödda Svenskar i Malmö söker sig bort från sin födelsestad där man nu befinner sig i minoritet. Det är  facit på en totalt misslyckad integrations politik de senaste 30 åren.

 

Här har man debatt i riksdagen om hur man skall komma tillrätta med integration där då det viktigaste få in nyanlända i arbetslivet. Men man blir ju lite fundersam när våra politiker i 30 års tid försökt lösa integrationen med betydligt färre nyanlända där fortfarande efter 30 år mer än 50 % av de lågutbildade går utan arbetet. Här vill man gärna politikerna från bägge lägren fokusera sig på den lilla grupp högutbildade som kommer hit men står helt handfallna hur man skall få den största gruppen lågutbildade in på arbetsmarknaden.

  

Stefan Löfven anklagade Alliansen att det under deras tid vid makten så har det tar 7 år innan en nyanländ kommer in på arbetsmarknaden. En dåligt påläst Stadsminister vilket fick Jimmie Åkesson SD fick gå in och rätta Stefan Löfvens påstående och upplysa om att att de första 7 åren så är det inte ens hälften som kommit in på arbetsmarknaden. Och efter 30 år i Sverige så har fortfarande över 50 % av de lågutbildade inte ett arbetet att gå till.

 

30 år med en total misslyckad integrationspolitik med betydligt färre som kommit hit. Var i helskotta fanns då våra politiker, ingen brydde sig tydligen ,  man pratade , man analyserade, men man levererade inte . Socialdemokraterna körde med förtidspensionering under Göran Persson tid för att frisera arbetslöshetssiffrorna där många var lågutbildade invandrare. Nu försöker Stefan Löfven med utbildning där många inte ens har en lågstadieutbildning att falla tillbaka på.  Först lära sig språket sedan en grundskoleutbildning, och på det  en gymnasieutbildning och för en del sedan en högskoleutbildning. Att sedan som 40 -50 åring utan arbetserfarenhet få ett arbete det är nog bara i fablernas värld som det kommer att lyckas.

 

Bara att konstatera att vår politiker står helt handfallna inför det problem de har åstadkommit med den naiva invandringspolitik som bedrivits de senaste 30 åren. Att det sedan finns krafter i politiken som vill fortsätta på den inslagna vägen är nog för många en gåta .

 

tn   

 
 
Ingen bild

Bj

30 mars 2016 09:12

Det som är felet är att politiker, och för den delen övriga personer, tror att det finns en lösning. På svensk arbetsmarknad finns det ingen plats för flyktingarna. Ge dom förtidspension och lägg resten av pengarna på att få andra generationens invandrare att bli anställningsbara.

 
Ingen bild

oljemagnaten

30 mars 2016 13:05

Svar till BJ ...förtidspension..? ..för våra skattepengar? ..när inte ens våra egna pensionärer har råd att köpa mat.. Räcker väl om dom får mat ..samt boende i någon form av (uppvärmt) tältläger ..i väntan på att det blir fred i deras hemland så de kan åka tillbaks..

 
Ingen bild

John

30 mars 2016 14:07

@Bj: Glöm andra generationen. Enligt dansk statistik ökar integrationsresistensen för varje generation. De blir mer kriminella och mindre anställningsbara med tiden, tyvärr.

 
Ingen bild

oljemagnaten

30 mars 2016 19:26

Själva huvudpoängen med dagens förda politik är just att haverera samhället och skapa förhållanden för kommunismen och diktatur att gro. Politikerna vill inte ha ett välmående samhälle med glada arbetare

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards