Alla inlägg den 19 augusti 2015

Av tommy norum - 19 augusti 2015 07:00


 



Värna mångkultur och mångfald är rubriken i Adam Frändelids insändare i PD


Sedan räknar han upp de positiva resultaten av vår höga invandring med alla de hantverkare och företagare, tandläkare som kommit hit och berikar Sverige som land. Tyvärr Adam Frändelid så de positiva inslagen i nyskapande arbetstillfällen som kommer via våra nya Svenskar en droppe i havet och kompenserar inte våra problem på arbetsmarknaden där en större del av nyanlända inte platsar på grund av deras dåliga skolunderbyggnad.


En del är analfabeter som kommer hit och har en lång väg att vandra innan någon arbetsgivare anser sig behöva deras kompetens .


 Här gömmer man tiotusentals invandrare från arbetslösstatistiken genom att inte räkna med de som ingår i olika arbetsmarknadsåtgärder, de som studerar i svenskundervisning eller de som på andra sätt har ett bidrag i ryggen i sin anställning. Men det vill inte våra politiker låtsas om. Så när vi pratar om arbetslöshetsstatistik i Sverige så finns det ett stort mörkertal som ivåra politiker helst vill sopa under mattan.


Men varför inte också sätta fokus på de problem som uppstått genom den okontrollerade invandringen. Malmö är ett bra exempel på skillnaden mellan politisk retorik och verklighet , ett Malmö som nu har en befolkning med över 50% som har invandrarbakgrund och där politikerna på vänsterkanten har haft majoritet sedan lång tid tillbaka.


Här har man i årtionden vägrat att ge resurser som motsvarar det behov som fodras för att intregera de nyanlända. När vi studerar skolresultatet av de nyanlända i Malmö så går en majoritet ur skolan utan behöriga betyg år efter år utan att den politiska majoriteten verkar bry sig.


Resultatet ser vi nu , kriminalitet, inga jobb, bränder , skjutningar, och där nu man tvingas sätta in stora polisresurser för att få läget under kontroll.


Det är knappast det vi vanliga medborgare utan att vara bundna i ett politiskt parti kallar att värna om mångkultur och mångfald.  Att sedan våra småkommuner tvingas att ta emot mer och mer flyktingar utan en chans att få in de på en obefintlig arbetsmarknad. Åmål som ligger långt över genomsnittet i arbetslöshetsstatistiken får här en mest intill omöjlig uppgift att intregera de nyinflyttade till det Svenska samhället.

Det blir en dyr utgift för Åmåls skattebetalarna på sikt när ökade resurser behövs till skolan, till ökade socialbidrag och kanske byggande av nya bostäder där det offentliga står för hyreskostnaden. Så om man skriver om det positiva om det mångkulturella samhället så får man också anständighetens namn även väga detta mot de problem vi står inför.

Tyvärr har våra politiker en tendens i sin marknadsföring av sin politik ta med det som gynnar deras sak, resten vill man helst sopa under mattan och inte låtsas om. En taktik som numera genomskådas av de flesta medborgarna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards