Alla inlägg den 18 augusti 2015

Av tommy norum - 18 augusti 2015 07:00



Av tommy norum - 18 augusti 2015 07:00

En del av dagens skörd av rubriker i massmedia.



Har våra politiker tappat kontrollen över samhällsutvecklingen i Sverige kan man fråga sig ?


Man vill gärna ta åt sig äran av allt positivt som ändå händer i vårt samhället . Men vem har ansvaret för utvecklingen som nu pågår ? Nog är det väl ändå våra valda politiker som har ansvaret för den samhällsutveckling som nu sker ? Dagliga rubriker om våld , dödsskjutningar, om hur samhället svindlas på miljardbelopp i olika verksamheter utan att våra folkvalda verkar bry sig . Myndigheterna verkar alltid vara ett steg efter för att komman åt den brottsligheten som nu sprider ut sig som en löpeld runt om i Sverige. Det enda konkreta verkar vara hårdare straff som våra naiva politiker har som en lösning . Om nu hårdare straff för t.ex innehavande av handgranater skulle lösa problemen kanske ändå talar sitt tydliga språk att våra politiker har tyvärr inte mycket att komma med för att få ett slut på brottsligheten.

Men har man satt på sig skygglapparna för att man inte vågar konfronteras av det som nu mer och mer av medborgare får upp ögonen för , bostadsbrist runt storstäderna, svårigheter att få in nyanlända på arbetsmarknaden, stora brister och dåliga resurser för att få nyanlända att gå ur gymnasiet med godkända betyg. dålig på att integrera  som nu pågått i minst 20 år utan att man hittat lösningen.

Hur länge har man hört våra politiker tala om att man hittat lösningen ? Kanske minst 10 år, men det visar sig i verkligheten att vi kommer längre och längre fort rån en acceptabel lösning.


Frågan är väl hur länge våra etablerade politiker kan fortsätta med den taktiken innan medborgarna synat korten och förstår bluffen att man står handfallna inför problemen utan någon lösning att visa upp som fungerar.

 

 

 


      Kraftig ökning av fusk med handikapptillstånd


Lånade tillstånd, köpta tillstånd, förfalskade tillstånd – fusket med handikapptillstånd för parkering har de senaste åren ökat kraftigt i Malmö, Göteborg, Södertälje och Stockholm. Det visar en granskning som SVT Nyheter har gjort.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kraftig-okning-av-fusk-med-handikapptillstand


Stor lärarbrist i Västsverige

När höstterminen nu drar igång står västsvenska skolor inför en ökad brist på lärare. I en enkätundersökning som SVT Nyheter Väst gjort säger 8 av 10 kommuner att de fortfarande inte lyckats tillsätta alla lärartjänster.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/stor-lararbrist-i-vastsverige


Hundratals svenskar skadade i krig


300 personer folkbokförda i Sverige har vårdats för krigsskador de senaste fem åren. Det visar en granskning som SVT Nyheter Väst har gjort. Siffrorna kan tyda på att fler reser från Sverige till konfliktzoner än vad som är känt.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/hundratals-svenskar-har-skadats-i-krig


Tre skadade efter knivskärning


Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, efter att de skadats – troligen knivskurits – utanför Stadsbiblioteket i Norrköping.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/knivskarning-i-norrkoping-flera-till-sjukhus



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards