Direktlänk till inlägg 19 augusti 2015

Värna mångkultur och mångfald är rubriken i Adam Frändelids insändare i PD

Av tommy norum - 19 augusti 2015 07:00


 



Värna mångkultur och mångfald är rubriken i Adam Frändelids insändare i PD


Sedan räknar han upp de positiva resultaten av vår höga invandring med alla de hantverkare och företagare, tandläkare som kommit hit och berikar Sverige som land. Tyvärr Adam Frändelid så de positiva inslagen i nyskapande arbetstillfällen som kommer via våra nya Svenskar en droppe i havet och kompenserar inte våra problem på arbetsmarknaden där en större del av nyanlända inte platsar på grund av deras dåliga skolunderbyggnad.


En del är analfabeter som kommer hit och har en lång väg att vandra innan någon arbetsgivare anser sig behöva deras kompetens .


 Här gömmer man tiotusentals invandrare från arbetslösstatistiken genom att inte räkna med de som ingår i olika arbetsmarknadsåtgärder, de som studerar i svenskundervisning eller de som på andra sätt har ett bidrag i ryggen i sin anställning. Men det vill inte våra politiker låtsas om. Så när vi pratar om arbetslöshetsstatistik i Sverige så finns det ett stort mörkertal som ivåra politiker helst vill sopa under mattan.


Men varför inte också sätta fokus på de problem som uppstått genom den okontrollerade invandringen. Malmö är ett bra exempel på skillnaden mellan politisk retorik och verklighet , ett Malmö som nu har en befolkning med över 50% som har invandrarbakgrund och där politikerna på vänsterkanten har haft majoritet sedan lång tid tillbaka.


Här har man i årtionden vägrat att ge resurser som motsvarar det behov som fodras för att intregera de nyanlända. När vi studerar skolresultatet av de nyanlända i Malmö så går en majoritet ur skolan utan behöriga betyg år efter år utan att den politiska majoriteten verkar bry sig.


Resultatet ser vi nu , kriminalitet, inga jobb, bränder , skjutningar, och där nu man tvingas sätta in stora polisresurser för att få läget under kontroll.


Det är knappast det vi vanliga medborgare utan att vara bundna i ett politiskt parti kallar att värna om mångkultur och mångfald.  Att sedan våra småkommuner tvingas att ta emot mer och mer flyktingar utan en chans att få in de på en obefintlig arbetsmarknad. Åmål som ligger långt över genomsnittet i arbetslöshetsstatistiken får här en mest intill omöjlig uppgift att intregera de nyinflyttade till det Svenska samhället.

Det blir en dyr utgift för Åmåls skattebetalarna på sikt när ökade resurser behövs till skolan, till ökade socialbidrag och kanske byggande av nya bostäder där det offentliga står för hyreskostnaden. Så om man skriver om det positiva om det mångkulturella samhället så får man också anständighetens namn även väga detta mot de problem vi står inför.

Tyvärr har våra politiker en tendens i sin marknadsföring av sin politik ta med det som gynnar deras sak, resten vill man helst sopa under mattan och inte låtsas om. En taktik som numera genomskådas av de flesta medborgarna.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

19 augusti 2015 08:05

Nu eller aldrig!Öppet brev till alla politiska företrädare i Åmåls kommun.Chansen finns nu att öppna synpunkter på Tommys rader.Om inte,som tidigare,förblir jag djupt besviken.Jag vet var jag står politiskt,så ett svar borde inte vara svårt att "klämma fram".Är bilden av Sverige rätt eller fel?Min egen syn på verkligheten är att det mesta i Tommys rader är jag benägen att hålla med om!Visst skall man vara solidarisk,men inte till förbannelse.Nu får det vara slut med tystnad,ty denna metod ger inget förtroende för någon eller tillför inga nya röstande.Tvärt om,politikerföraktet ökar!Vem är först att våga prova?

 
ingen

ingen

19 augusti 2015 20:11

Adam frendelids han kan väl inte bo i svergie eller är han skadad på nåt annat sätt

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 augusti 2015 20:47

12 miljoner människor är på flykt från Syrien och vissa menar det är en skam att Europas länder inte tar emot dessa. Men om nu Sverige, för vi ska ju tydligen ta emot alla, ska ta emot dessa så kommer Sveriges befolkning att mer än fördubblas. Dessutom väller det in flyktingar från flera andra länder i Afrika och även från Afghanistan. Alla flyr de sin fattigdom, sina grannfejder och muslimska krig. Har man, som vi har i Sverige, en demokrati då är det majoriteten som bestämmer och då finns det risk för att Sverige per automatik blir ett muslimskt kalifat. Är det ett svenskt muslimskt kalifat man eftersträvar? Hur går det då med våra mänskliga fri och rättigheter?

Nu erkänner man att dessa stora flyktingströmmar skapar problem och kostar en hel del pengar i "nuläget" men han redogör inte för när denna dränering av svenskarnas skattepengar ska vända och bli till vinst. Det hade väl varit på sin plats att först räkna ut och redovisa när denna vinst kommer för att lugna ner de som ser sitt land invaderas och dräneras. Som det nu verkar vara så är det "tuta och köra" som gäller. Vart det hela bär hän tror jag inte ens de själva kan redogöra för. Där är det tydligen bara den oansvariga fria invandringen som gäller.

Och var ska alla bo?

Problemet är ju att alla som kommer är människor. Och just därför att de är människor så kan man inte inhysa dem var som helst. Inte ens i ladugården för den är byggd för att hysa djur. Och då vi redan innan hade brist på bostäder åt våra egna barn, hur ska vi då hitta bostäder åt alla dessa invandrare?

Våra studenter har heller inga bostäder utan får tälta på universitetets gräsmatta. Och på vissa orter i Sverige vräks nu människor från sina lägenheter (sina hem) som de bott i under 20 - 30 års tid, för där ska nu de invällande flyktingarna bo.

Och något arbete finns det ju inte heller, inte ens åt oss svenskar. Onödigt många tvingas till utlandet för att kunna försörja sig. En del av våra barn tvingas, som jag såg för en tid sedan, åka till Norge för att sitta och skala bananer. Kan inte flyktingarna söka sig istället till Norge för att skala bananer så vi får spelrum för våra egna barn i vårt eget land?

Men visst ska vi hjälpa våra medmänniskor - om vi kan. SD har aldrig hatat sina medmänniskor. Snarare vill det humana och medmänskliga SD att våra skattepengar ska räcka till så många som möjligt. Därför är det billigare och bättre att hjälpa på plats i det land där dessa stackars människor finns. (Så slipper dom t.ex drunkna i Medelhavet.) Att öppna gränsen på vid gavel för hela världens befolkning, och därmed locka hit dom och deras kulturer, är inte lösningen på problemet. Sverige kan inte med de skrala skattemedel vår lilla befolkning på bara c:a 10 miljoner, lyckats skrapa ihop, lösa hela världens alla problem.


En del känner inte heller till att det finns en svensk kultur. utan kallar t.o.m den svenska kulturen, som tydligen inte finns, för "en dimmig nostalgisk dröm om ett samhälle som aldrig existerat". Vilken planet kommer man då ifrån när man säger så? Det är i alla fall mycket frustrerande att som ansvarstagande svensk få sådant kastat i ansiktet bara för att man älskar sitt land och värnar om ett tryggt och säkert Sverige.

Något måste göras! Sverigedemokraterna arbetar för närvarande med att i höst starta upp en grupp även i Åmål. Så passa på att gå med i det Sverigevänliga partiet Sverigedemokraterna och var med redan från starten.

Vänligen
Dag Blomqvist

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 augusti 2015 20:58

Akut! Skrämmande! Vansinnets vansinne!
Läs här:
https://twitter.com/migga_x/status/633901035485007872/photo/1

Tänk på att varje ensamkommande flyktingbarn kostar oss svenska skattebetalare drygt en miljon per år per styck ....

 
Ingen bild

flashcrash

19 augusti 2015 23:39

S.D Sveriges största parti läser ja i Dagens Idustri ...omval innan året är slut... ...blir nog andra toner från dom förföljda SD snart.. ...

 
Ingen bild

flashcrash

26 augusti 2015 23:48

Senaste nytt:Danmark halvera stödet till flyktingar ..från 11000 till 6000 föe ensamstående.. ..va just och hälsa på min mor som har 5000 i pension.. ..men hon är över 70år och född i Sverige..I övrigt så får vi ju ha i minne att Danmark styrs inte av Danmarksdemokrater (eller som vi säger här i sverige sverigedemokrater) utan av vanliga s.k demokratiska partier.. ..när det gäller S:D i övrigt så vill ja påpeka att slutar dom inte med att hacka på dessa harmlösa romer som inte kostar oss skattebetalare ett öre ..så tänker ja inte rösta på dom nästa val.. Dom ser inte skogen för träna.. ..det som kostar på bekostnad av b.l.a våra pensionärer vård m.m är alla dessa flyktingar från mellanöstern....det är där stöten skall sättas in ..dom skall inte ha mer bidrag en svenska pensionärer har i pension

 
Ingen bild

flashcrash

26 augusti 2015 23:50

senaste nytt:Danmark halvera bidragen för flyktingar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards