Alla inlägg den 20 augusti 2015

Av tommy norum - 20 augusti 2015 09:08

Svenska folket börjar att säga ifrån i invandrarfrågan



SD största parti hos Yougov

Uppdaterad 2015-08-20 07:58. Publicerad 2015-08-20 05:06

Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof.


http://www.di.se/artiklar/2015/8/20/sd-storsta-parti-hos-yougov/

Av tommy norum - 20 augusti 2015 08:54

Sven-Åke Runelid

Sanning och konsekvens
om invandrarpolitik
innan inbördeskriget kommer…


Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger lär det till slut bli en sanning. Hur många gånger en sanning måste upprepas innan den blir riktig sann vet jag inte, men skam den som ger sig.
Sanningen är att vi i Sverige har misslyckats med  integrations -och flyktingpolitiken. Om detta är vi många som har synpunkter på idag och om repetition är kunskapens moder(Repetitio est mater studiorum) så tar vi ett varv till.
De flesta flyktingar som anländer till Sverige är papperslösa och saknar därmed handlingar om vem de är och vart de kommer ifrån.
Om vi ställde kravet att alla som ska välkomnas in i vårt samhälle måste styrka sin identitet, då kan jag med största sannolikhet garantera att man ”trollar” fram en id-handling. Undantag finns alltid, men det bekräftar bara regeln.
Om vi ställde kravet på att de nyanlända, förutom att följa de regler och lagar som gäller i Sverige, även ska ställa upp på angivna krav om skola, arbete och bostad, då skulle alla känna sig tryggare, för man vet vad som gäller.
Om det inte finns några regler så skapar man egna. Då bildar man  parallellsamhällen där oskrivna lagar  gäller.
Vi svenskar är ett naivt men vänligt sinnat folk. Vi tror gott om de flesta människor. Vi är inte vana vid krig och våld. Vi står handfallna och ser bestört på när man i invandrartäta områden utkämpar blodiga strider om makten. Vad är det som händer?
Innan det blir vi mot dom. Innan det blir inbördeskrig måste vi hjälpas åt att lyfta de styrandes huvud ur sanden och se sanningen i vitögat och förstå, att ett kravlöst samhälle är en fara för alla innevånare oavsett bakgrund.


Sven-Åke Runelid

PS. Även sänt till migrationsminister Morgan Johansson och den finns att läsa på www.nwt.se DS

Av tommy norum - 20 augusti 2015 07:00


Semestern är slut, så på Svegö bryggan fanns nu bara ett gäng friherrar och damer ( pensionärer) som njöt i solen. Bäst att passa på för det har varit dåligt med solen i år. Vi kan också skymta Sten Nilssons passagerarbåt Vänervåg som har kört ut ett gäng som har förlagt sitt affärsmöte på ön i det fina vädret..

 

 

Här finns det plats för sammankomster med lite personalvård för våra företagare och kommunen i Åmål där  Vänervåg kan stå för transporten.

       


klicka för större bilder

En strövstig runt ön förhöjer naturupplevelsen .

 

En ordentlig brygga med  stort antal bojar för förtöjning, en uteplats i anslutning med många sittplatser, och möjlighet till grillning. 

       

Klicka för större bilder

Här finns det bastumöjligheter, en dansbana som skvallrar om forna tiders nöje på ön. 

 

En härlig badstrand.

       

Klicka för större bilder.

Mulltoa och sopkärl

      

 Nu på Lördag är det kräftskiva på Svegön. Alla är välkomna att ihop med andra båtägare inta ett kräftkalas i en miljö som är oslagbar i sammanhanget. Alla står givietvis för sina egna tilltugg med dryck.  Varför inte samla ihop ett gäng för er som saknar båt och låta Vänervåg stå för transporten fram och åter för att delta i kalaset ?    







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards