Direktlänk till inlägg 7 augusti 2015

Romson mot att SD-kampanj förstörs. När tar de övriga partierna ställning ?

Av tommy norum - 7 augusti 2015 07:00

När skall de övriga politiska partierna ta ställning i frågan om den är förenligt med den Svenska demokratin att man med olagliga medel försöker kväva opinionen i Sverige ?


  

Romson mot att SD-kampanj förstörs

 TT



Vice statsminister Åsa Romson (MP) menar att Sverigedemokraternas tunnelbanekampanj mot tiggeri är ”stötande”, men fördömer att kampanjen vandaliserats.


 Jag såg den här kampanjen som ett angrepp på den öppna stad som Stockholm är och som missriktad i förhållande till det som är allas vår vision, att tiggeriet på våra gator ska upphöra, säger Åsa Romson.

Kampanjen har väckt stora protester och affischerna har vandaliserats. Delar av kampanjen har stoppats av SL av säkerhetsskäl, eftersom flera personer klättrat upp och rivit ned annonserna från takbjälkarna.

Romson är emot vandalismen.

– Att riva ner affischer som sitter i tunnelbanan är olagligt. Det finns andra sätt att visa sitt missnöje, säger Åsa Romson.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

7 augusti 2015 07:49

Tycka vad man vill om Åsa Romson och hennes olika uttalade och agerande i olika sammanhang,men detta känns helt rakryggat och rätt.Vad tycker ni politiker i Åmål?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 augusti 2015 20:44

Ja, hon tycker det var fel att riva ner SD:s affischerna.

Men hon anser att det SD skrev var "stötande" och "ett slag i ansiktet".

Alla kan höra henne själv säga detta på:
http://www.di.se/artiklar/2015/8/6/sds-affischer-var-ett-slag-i-ansiktet/

Hon gillade inte SD:s budskap. Men hon gillade inte att det revs ner.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 augusti 2015 07:28

Har under en längre tid gått och funderat på hur politikerna kommer att hantera situationen om SD vinner valet 2018. Kommer de partier som då förlorar att släppa in ett parti vars politik de anser strida mot deras "värdegrund"?

Min misstanke är, och den stärks för varje dag som går, att de som kommit till makten genom demokratiska val inte kommer att tillåta SD få ta över även om de vinner valet 2018.

Men hur kan jag tro något sådant?
Jo, i en demokrati utgår all makt från folket. Så ju närmare folket besluten fattas ju starkare demokrati.

Men så agerar inte de rödgröna partierna i praktiken. Vi kan ta det här med den kommunala vetorätten till exempel. Där anser ju socialdemokraterna att den ska avskaffas eftersom den skapar ett "rättsosäkert läge". Rättsosäkert för vem? Jo, för företagen. För om ett företag börjar planera för en verksamhet i en kommun och därmed lägger ner ett visst antal miljoner på prospektering och sen använder en kommun sin vetorätt och säger nej, då anser det företaget att de hamnat i ett "rättsosäkert läge". Och så tycker även socialdemokraterna. Därför vill de ta bort kommunernas rätt att säga nej till det spekulativa företagets planer på att exploatera en kommuns resurser.
Socialdemokraterna vill alltså kunna köra över kommunmedborgarna! Detta kallas för diktatur - när folket fråntas möjligheten att utöva sina demokratiska rättigheter.

Och tar vi nu det som hänt i tunnelbanan i Stockholm så visar det sig att kyrkan inte heller den gillar demokrati.

I kyrkans tidning kan man läsa följande angående SD:s affisch kampanj:
"Detta är ett skammens bottenrekord i svensk politisk historia”, skriver Martin Modéus, biskop i Linköpings stift, i ett uppmärksammat inlägg.

Biskop Eva Brunne i Stockholm skriver på twitter: "Människovärde och värdighet måste väga tyngre än rätten att få uttrycka en åsikt.”

Kampanjen ska utredas för hets mot folkgrupp och justitiekanslern har tagit emot ett stort antal anmälningar. Texterna ska studeras och se om de går över gränsen enligt de regler som finns. Avvägningen görs mot yttrandefriheten.

Just yttrandefriheten är en fråga som väckts mot bakgrund av reaktionerna på kampanjen. Prästen och debattören Annika Borg skriver på twitter i en replik på Eva Brunnes inlägg: ”Du är biskop i demokratiskt samhälle o är emot yttrandefrihet, pressfrihet, tryckfrihet? Skrämmande.”

I en debattartikel i Aftonbladet kräver fem socialdemokratiska politiker att riktlinjer och policy för vilka budskap som tillåts i kollektivtrafiken, måste göras om. Kommersialiseringen av det offentliga rummet har gått för långt, menar de."
(Källa: http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/kraftiga-reaktioner-pa-sds-kampanj )

Återigen pläderar socialdemokraterna för diktatur. Socialdemokraterna gillar inte demokrati.
Detta är skrämmande! Ja, rent av avskyvärt!
Och nu har de fått kyrkorna med sig.

Vilka åsikter är det dessa diktaturens förespråkare kan tänka sig kunna släppa igenom eller inte?

Så om nu SD vinner valet 2018 kommer de röd-gröna verkligen att stiga åt sidan och släppa fram SD?

Det finns goda grunder för att förbereda sig på det värsta ...

Men skulle nu SD vinna valet och ändå utestängas kastar man nog in landet i kaos och i det närmaste ett inbördeskrig.

Så, se upp för dessa socialdemokraters (och kyrkornas) agerande framöver. För det är väl ändå demokrati vi vill ha. Eller ...

.


http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/kraftiga-reaktioner-pa-sds-kampanj

Detta är ett skammens bottenrekord i svensk politisk historia”, skriver Martin Modéus, biskop i Linköpings stift, i ett uppmärksammat inlägg.

Biskop Eva Brunne i Stockholm skriver på twitter: "Människovärde och värdighet måste väga tyngre än rätten att få uttrycka en åsikt.”

Kampanjen ska utredas för hets mot folkgrupp och justitiekanslern har tagit emot ett stort antal anmälningar. Texterna ska studeras och se om de går över gränsen enligt de regler som finns. Avvägningen görs mot yttrandefriheten.

Just yttrandefriheten är en fråga som väckts mot bakgrund av reaktionerna på kampanjen. Prästen och debattören Annika Borg skriver på twitter i en replik på Eva Brunnes inlägg: ”Du är biskop i demokratiskt samhälle o är emot yttrandefrihet, pressfrihet, tryckfrihet? Skrämmande.”

I en debattartikel i Aftonbladet kräver fem socialdemokratiska politiker att riktlinjer och policy för vilka budskap som tillåts i kollektivtrafiken, måste göras om. Kommersialiseringen av det offentliga rummet har gått för långt, menar de.

 
Ingen bild

Åke Olsson

11 augusti 2015 09:18

Nu när Stefan Löven,vår statsminister har tyckt till om nedrivningen av affischer,bör det vara ganska ofarligt att delge allmänheten sin syn på det hela.Åmålspolitiker,semestern är slut.Fritt fram,dax att visa sig!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards