Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Politikerna i Åmål värnar mer om campinggästerna än vården i Åmål.

Av tommy norum - 19 februari 2014 07:00 Vi läser i Sune Tholins krönika att han inte ser några invändningar mot att Örnäs restaurangen drivs vidare med skattemedel för att våra campinggäster också skall få tillgång till subventionerad mat där väl också öl ingår kan man tänka .


Föresten hela boendet är också sedan många år subventionerat med skattemedel för att hålla verksamheten flytande. Sune har samma inställning som våra tjänstemän och politiker har haft de sista decenniet det har ingen betydelse i vilken form eller syfte man använder våra skattepengar så är det till gagn för medborgarna. Den enda som opponerade sig över eländet var moderater och folkpartiet till stöd för den privata företagsamheten påstår Sune. Att det kanske beror på att värna om våra gemensamma tillgångar, vilket faktiskt är deras huvudsyfte i deras förtroendeuppdrag, något som tydligen helt gått förbi Sunes tankegång.


Men att kräva ansvar hur man använder våra skatter det är något som Sune helst vill lämna därhän när hans kompisar på stadshuset rör till det. Tommy Jingfors fick ju härja ostört i många år utan att Sune reagerade där både olagliga subventioner och andra konstigheter dök upp hur han skötte sitt arbete där inte minst Örnäsverksamhet var inblandad.

När nu vännen Håkan Jarnryd, Sunes öra på stadshuset, fortsätter i samma spår utan att vilja ta till sig sitt uppdrag att det är i första hand kommuninnevånarnas intresse han skall företräda och förvalta, inte campinggästerna eller handelns företrädare eller fotbollsbesökare på Örnäs.


Jag undrar vad våra restaurangägare i centrum har för uppfattning när kommunen med subventioner direkt går in och vänder sig till Åmålsborna i sin marknadsföring. Att det på något sätt skulle gynna våra krökare i centrum som Sune Tholin påstår i sin krönika är han nog ganska ensam om att tro.   
Och ni politiker som är intresserade av hur våra tjänstemän sköter sitt uppdrag när det gäller att analysera och göra undersökningar som skall ligga till grund för politiska beslut i besöksnäringen. Ta fram de underlagen som förhoppningsvis finns att tillgå, låt en oberoende konsult göra en utvärdering av underlagen, ni kommer att bli förvånade att ni tagit politiska beslut på så lösa boliner under åren. Jag har själv tagit del och fått information om hur illa ställt det är på den fronten och belyser väl ännu en gång hur det står till med kompetensen i Åmåls förvaltningar.       Och Michael och alla andra politiker, ni har svårt att klara servicen till våra medborgare i kärnverksamheten, fattades det inte folk i vården läste jag, att då pumpa in mer skattepengar i verksamheter utanför kärnverksamheten som egentligen ingen vet om resultatet av verksamheten ens kommer i närheten av de mål man strävar efter, att den skall gynna handeln i kommunen.


Men som vanligt kör man med argument att hade vi inte satsat på besöksnäringen, där campingen är navet i investeringen, skulle det sett ändå värre ut i centrum med en minskad handel. Men att bevisa den tesen det klara man inte, men är ett bekvämt sätt att smita ifrån sitt ansvar över att investeringarna i besöksnäringen inte verkat påverka den pågående negativa utvecklingen av handel i centrum.


Men vi har ju val snart vi får väl se när rondeller, restauranger, och en ökad byråkrati kommer upp på agendan vad det kommer att sätta för spår av politiska sympatier i Åmål. 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Fredag 16 mars 07:00


    Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Annie Lööf anklagas  för "ständig verklighetsförfalskning" av den kontroversielle nationalekonomen och författaren Tino Sanandaji, 37.    https://www.expressen.se/nyheter/nationalekonomen-de-rodgrona-...

Av tommy norum - Onsdag 14 mars 07:00

Eu vill straffa USA med tullar för att de vill skydda sin egen vapenindustri i händelse av ett krig. Ingen tvekan om att de europeiska EU politikerna verkar skita totalt i hur det slår mot både konsumenter och företagen i respektive länder...

Av tommy norum - Söndag 11 mars 07:00


Tänk vad fel det kan bli när representanter för PK folket tror sig ha lösningen på alla svar men där medborgarna föredrar att gå egna vägar i sina politiska ställningstagande..  Krönikan som Expressens Lotta Grönning skrev för ett år sedan är vä...

Av tommy norum - Lördag 10 mars 07:00

  Nystartsjobb är en statlig subventionerad sysselsättning som infördes av regeringen Reinfeldt  den 1 januari 2007  Arbetsgivare som anställer en långtidsarbetslös får en subvention i form av skattekreditering i högst två år]. Nystartsjobben rikta...

Av tommy norum - Tisdag 6 mars 12:35


De globala entreprenörerna som arbetar i Sverige står som vinnare i stora upphandlingar när det visar sig att priset på arbetskraft sänkts kraftigt. Det vill inte våra bemanningsföretag eller fackföreningar och representanter för de svenska entrep...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se