Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Politikerna i Åmål värnar mer om campinggästerna än vården i Åmål.

Av tommy norum - 19 februari 2014 07:00 Vi läser i Sune Tholins krönika att han inte ser några invändningar mot att Örnäs restaurangen drivs vidare med skattemedel för att våra campinggäster också skall få tillgång till subventionerad mat där väl också öl ingår kan man tänka .


Föresten hela boendet är också sedan många år subventionerat med skattemedel för att hålla verksamheten flytande. Sune har samma inställning som våra tjänstemän och politiker har haft de sista decenniet det har ingen betydelse i vilken form eller syfte man använder våra skattepengar så är det till gagn för medborgarna. Den enda som opponerade sig över eländet var moderater och folkpartiet till stöd för den privata företagsamheten påstår Sune. Att det kanske beror på att värna om våra gemensamma tillgångar, vilket faktiskt är deras huvudsyfte i deras förtroendeuppdrag, något som tydligen helt gått förbi Sunes tankegång.


Men att kräva ansvar hur man använder våra skatter det är något som Sune helst vill lämna därhän när hans kompisar på stadshuset rör till det. Tommy Jingfors fick ju härja ostört i många år utan att Sune reagerade där både olagliga subventioner och andra konstigheter dök upp hur han skötte sitt arbete där inte minst Örnäsverksamhet var inblandad.

När nu vännen Håkan Jarnryd, Sunes öra på stadshuset, fortsätter i samma spår utan att vilja ta till sig sitt uppdrag att det är i första hand kommuninnevånarnas intresse han skall företräda och förvalta, inte campinggästerna eller handelns företrädare eller fotbollsbesökare på Örnäs.


Jag undrar vad våra restaurangägare i centrum har för uppfattning när kommunen med subventioner direkt går in och vänder sig till Åmålsborna i sin marknadsföring. Att det på något sätt skulle gynna våra krökare i centrum som Sune Tholin påstår i sin krönika är han nog ganska ensam om att tro.   
Och ni politiker som är intresserade av hur våra tjänstemän sköter sitt uppdrag när det gäller att analysera och göra undersökningar som skall ligga till grund för politiska beslut i besöksnäringen. Ta fram de underlagen som förhoppningsvis finns att tillgå, låt en oberoende konsult göra en utvärdering av underlagen, ni kommer att bli förvånade att ni tagit politiska beslut på så lösa boliner under åren. Jag har själv tagit del och fått information om hur illa ställt det är på den fronten och belyser väl ännu en gång hur det står till med kompetensen i Åmåls förvaltningar.       Och Michael och alla andra politiker, ni har svårt att klara servicen till våra medborgare i kärnverksamheten, fattades det inte folk i vården läste jag, att då pumpa in mer skattepengar i verksamheter utanför kärnverksamheten som egentligen ingen vet om resultatet av verksamheten ens kommer i närheten av de mål man strävar efter, att den skall gynna handeln i kommunen.


Men som vanligt kör man med argument att hade vi inte satsat på besöksnäringen, där campingen är navet i investeringen, skulle det sett ändå värre ut i centrum med en minskad handel. Men att bevisa den tesen det klara man inte, men är ett bekvämt sätt att smita ifrån sitt ansvar över att investeringarna i besöksnäringen inte verkat påverka den pågående negativa utvecklingen av handel i centrum.


Men vi har ju val snart vi får väl se när rondeller, restauranger, och en ökad byråkrati kommer upp på agendan vad det kommer att sätta för spår av politiska sympatier i Åmål. 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 5 dec 12:19


  Facebook och de sociala medierna har börjat kännas som ett hot för politiker etablissemanget och den etablerade journalistkåren. Helt plötsligt har det fria ordet fått andra dimensioner i nyhetsutbudet som man inte längre har kontroll över.  ...

Av tommy norum - Torsdag 29 nov 10:14


         Det finns de som anser Sverige är så sinnessjukt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien, och i själva verket kanske är fackmän inom psykiatrin som specialiserat sig på schizofreni och förträngning av känslor" som sk...

Av tommy norum - Tisdag 27 nov 10:51


  Sverige har flest fattigpensionärer   Var sjätte pensionär, eller 312 000 svenskar, ligger under gränsen för fattigdomsrisk, enligt EUs statistikorgan Eurostat som nu presenterar siffror för 2017. Svenska pensionärer som hamnar under gränse...

Av tommy norum - Fredag 23 nov 12:10


    Talmannens val att låta Stefan Löfven gå till röstning som statsminister med hans godkännande tyder på att Liberalerna och Centerpartiet givit klartecken för att släppa igenom honom den här gången.    En ny statsministeromröstninge...

Av tommy norum - Torsdag 22 nov 11:12


    Nu kanske processen i regeringsbildningen kan öka på när äntligen Annie Lööf till slut fick kvitto på vilken verklighet vi lever i. Bedrövligt att behöva försena regeringsfrågan genom en sondering som alla utom tydligen Annie Lööf och J...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se