Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Politikerna i Åmål värnar mer om campinggästerna än vården i Åmål.

Av tommy norum - 19 februari 2014 07:00 Vi läser i Sune Tholins krönika att han inte ser några invändningar mot att Örnäs restaurangen drivs vidare med skattemedel för att våra campinggäster också skall få tillgång till subventionerad mat där väl också öl ingår kan man tänka .


Föresten hela boendet är också sedan många år subventionerat med skattemedel för att hålla verksamheten flytande. Sune har samma inställning som våra tjänstemän och politiker har haft de sista decenniet det har ingen betydelse i vilken form eller syfte man använder våra skattepengar så är det till gagn för medborgarna. Den enda som opponerade sig över eländet var moderater och folkpartiet till stöd för den privata företagsamheten påstår Sune. Att det kanske beror på att värna om våra gemensamma tillgångar, vilket faktiskt är deras huvudsyfte i deras förtroendeuppdrag, något som tydligen helt gått förbi Sunes tankegång.


Men att kräva ansvar hur man använder våra skatter det är något som Sune helst vill lämna därhän när hans kompisar på stadshuset rör till det. Tommy Jingfors fick ju härja ostört i många år utan att Sune reagerade där både olagliga subventioner och andra konstigheter dök upp hur han skötte sitt arbete där inte minst Örnäsverksamhet var inblandad.

När nu vännen Håkan Jarnryd, Sunes öra på stadshuset, fortsätter i samma spår utan att vilja ta till sig sitt uppdrag att det är i första hand kommuninnevånarnas intresse han skall företräda och förvalta, inte campinggästerna eller handelns företrädare eller fotbollsbesökare på Örnäs.


Jag undrar vad våra restaurangägare i centrum har för uppfattning när kommunen med subventioner direkt går in och vänder sig till Åmålsborna i sin marknadsföring. Att det på något sätt skulle gynna våra krökare i centrum som Sune Tholin påstår i sin krönika är han nog ganska ensam om att tro.   
Och ni politiker som är intresserade av hur våra tjänstemän sköter sitt uppdrag när det gäller att analysera och göra undersökningar som skall ligga till grund för politiska beslut i besöksnäringen. Ta fram de underlagen som förhoppningsvis finns att tillgå, låt en oberoende konsult göra en utvärdering av underlagen, ni kommer att bli förvånade att ni tagit politiska beslut på så lösa boliner under åren. Jag har själv tagit del och fått information om hur illa ställt det är på den fronten och belyser väl ännu en gång hur det står till med kompetensen i Åmåls förvaltningar.       Och Michael och alla andra politiker, ni har svårt att klara servicen till våra medborgare i kärnverksamheten, fattades det inte folk i vården läste jag, att då pumpa in mer skattepengar i verksamheter utanför kärnverksamheten som egentligen ingen vet om resultatet av verksamheten ens kommer i närheten av de mål man strävar efter, att den skall gynna handeln i kommunen.


Men som vanligt kör man med argument att hade vi inte satsat på besöksnäringen, där campingen är navet i investeringen, skulle det sett ändå värre ut i centrum med en minskad handel. Men att bevisa den tesen det klara man inte, men är ett bekvämt sätt att smita ifrån sitt ansvar över att investeringarna i besöksnäringen inte verkat påverka den pågående negativa utvecklingen av handel i centrum.


Men vi har ju val snart vi får väl se när rondeller, restauranger, och en ökad byråkrati kommer upp på agendan vad det kommer att sätta för spår av politiska sympatier i Åmål. 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 16 juni 12:10

Stockholm bakom fasaden Av Nordiska museet År 1949 gav veckotidningen Vi ut boken "Stockholm bakom fasaden" med text av Erik Asklund och bilder av KW Gullers.   Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i ...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 14:12

Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Stefan Löfvens fall? Det finns ingen partiledare i svensk politik som så ofta anklagas för att ljuga som Socialdemokraternas stats...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 07:00


  Några av världens största pk-media, såsom CNN och AP, har redan sågat avtalet och beskrivit det som vagt och innehållslöst. Att Nordkorea annonserat en "stor förändring" som ska tillkännages inom kort - det hade man inte tid att vänta på innan...

Av tommy norum - Måndag 11 juni 07:00


  De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sp...

Av tommy norum - Lördag 9 juni 07:00

Det finns politiska motståndare som tror att enda sättet att få stopp på Sverigedemokraterna är att utse Jimmie Åkesson till statsminister.        Torbjörn Nilsson i Expressen vågar göra ett tankeexperiment i det parlamentariska läge som nu r...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se