Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Politikerna i Åmål värnar mer om campinggästerna än vården i Åmål.

Av tommy norum - 19 februari 2014 07:00 Vi läser i Sune Tholins krönika att han inte ser några invändningar mot att Örnäs restaurangen drivs vidare med skattemedel för att våra campinggäster också skall få tillgång till subventionerad mat där väl också öl ingår kan man tänka .


Föresten hela boendet är också sedan många år subventionerat med skattemedel för att hålla verksamheten flytande. Sune har samma inställning som våra tjänstemän och politiker har haft de sista decenniet det har ingen betydelse i vilken form eller syfte man använder våra skattepengar så är det till gagn för medborgarna. Den enda som opponerade sig över eländet var moderater och folkpartiet till stöd för den privata företagsamheten påstår Sune. Att det kanske beror på att värna om våra gemensamma tillgångar, vilket faktiskt är deras huvudsyfte i deras förtroendeuppdrag, något som tydligen helt gått förbi Sunes tankegång.


Men att kräva ansvar hur man använder våra skatter det är något som Sune helst vill lämna därhän när hans kompisar på stadshuset rör till det. Tommy Jingfors fick ju härja ostört i många år utan att Sune reagerade där både olagliga subventioner och andra konstigheter dök upp hur han skötte sitt arbete där inte minst Örnäsverksamhet var inblandad.

När nu vännen Håkan Jarnryd, Sunes öra på stadshuset, fortsätter i samma spår utan att vilja ta till sig sitt uppdrag att det är i första hand kommuninnevånarnas intresse han skall företräda och förvalta, inte campinggästerna eller handelns företrädare eller fotbollsbesökare på Örnäs.


Jag undrar vad våra restaurangägare i centrum har för uppfattning när kommunen med subventioner direkt går in och vänder sig till Åmålsborna i sin marknadsföring. Att det på något sätt skulle gynna våra krökare i centrum som Sune Tholin påstår i sin krönika är han nog ganska ensam om att tro.   
Och ni politiker som är intresserade av hur våra tjänstemän sköter sitt uppdrag när det gäller att analysera och göra undersökningar som skall ligga till grund för politiska beslut i besöksnäringen. Ta fram de underlagen som förhoppningsvis finns att tillgå, låt en oberoende konsult göra en utvärdering av underlagen, ni kommer att bli förvånade att ni tagit politiska beslut på så lösa boliner under åren. Jag har själv tagit del och fått information om hur illa ställt det är på den fronten och belyser väl ännu en gång hur det står till med kompetensen i Åmåls förvaltningar.       Och Michael och alla andra politiker, ni har svårt att klara servicen till våra medborgare i kärnverksamheten, fattades det inte folk i vården läste jag, att då pumpa in mer skattepengar i verksamheter utanför kärnverksamheten som egentligen ingen vet om resultatet av verksamheten ens kommer i närheten av de mål man strävar efter, att den skall gynna handeln i kommunen.


Men som vanligt kör man med argument att hade vi inte satsat på besöksnäringen, där campingen är navet i investeringen, skulle det sett ändå värre ut i centrum med en minskad handel. Men att bevisa den tesen det klara man inte, men är ett bekvämt sätt att smita ifrån sitt ansvar över att investeringarna i besöksnäringen inte verkat påverka den pågående negativa utvecklingen av handel i centrum.


Men vi har ju val snart vi får väl se när rondeller, restauranger, och en ökad byråkrati kommer upp på agendan vad det kommer att sätta för spår av politiska sympatier i Åmål. 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 26 mars 19:14

  Livet i Smögen på 1940-50 talet när fisket forfarande var en viktig näring på orten.                  ...

Av tommy norum - Tisdag 26 mars 19:02

    7 vykort från ett Smögen där fisket fortfarande var en betydande näring på orten.                    ...

Av tommy norum - Söndag 10 mars 14:24

                                      Fotograf  Emil Rydbeck  Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)     Järnvägsstationen.     Kallbadhuset   Tingshuset och Hotellet.   Tullhuset   Torget...

Av tommy norum - Lördag 9 mars 13:42

  Bilder och text från Värmlands arkiv     Pråmkanalens norra del mot Västra Kanalgatan. I bakgrunden Nyströms Orgelfabrik ( och Mollstugan).        Pråmkanalen mot norr. I förgrunden frk Alstermark med några barn, katt och hund. T...

Av tommy norum - Torsdag 7 mars 13:00

    Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)     Vallgraven vid Stora Nygatan       Göteborgs hamn, sedd från Sjöfartskampanilen, 1951. foto Samuel, Dan      Göteborg Central och Drottningtorget. P...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se