Direktlänk till inlägg 12 februari 2014

Fyra förlorade år med Socialdemokraterna vid makten i Åmål

Av tommy norum - 12 februari 2014 07:00


  
Bara att konstatera att Socialdemokraterna i Åmål räcker inte riktigt till att ta vara på våra gemensamma resurser på bästa möjliga sätt.


Här var den förra valparollen att den aviserade skattehöjningen skulle gå enbart till vårdsektorn med en ökad bemanning för att kunna ge en gottagbar vård. Ett spel för galleriet kan vi konstatera med facit i hand.


Så läser vi att personal saknas i omsorgen i Åmål. Var det inte just detta skattehöjningen skulle gå till Michael Karlsson (s) . Inte var det väl för att täcka underskott på Örnäs, eller kompressorer till Högheden , eller satsa på ett äventyrsbad , eller anställa en centrumutvecklare, eller öka byråkratin på stadshuset eller öka kostnaderna till våra föreningar med ytligare bidragare till verksamheterna , eller avskeda tjänstemän med miljonkostnader, eller låta våra tjänstemän och politiker åka jorden runt med skattepengar för bistå u-länderna och att få festa runt med våra vänorter runt om i världen., eller utöka tjänstebilsparken ,eller nya  rondeller i centum mm mm ?

Bara att konstatera att de politiker vi valt inte riktigt räcker till att prioritera var våra skatter till slut hamna ute i verksamheterna runt om i kommunen.


Nog borde väl våra politiker vara informerade hur det står till i omsorgen med de dagliga kontakter man har av verksamheten utan att behöva använda en revisionsfirma för att konstatera detta.


Har man ingen kontakt med de anställda i omsorgen kan man fråga sig. Tyvärr är det bara att konstatera att våra politiker räcker tyvärr inte riktigt till i sina förtroendeuppdrag när man tydligen vägrar att ta till sig verkligheten i de verksamheter man basar över.

 


Våra politiker vägrar att dra ner på kostnaderna utanför kärnverksamheten 


Och att börja spara och dra in på kostnaderna i verksamheterna som inte tillhör kärnverksamheten det vill man inte höra talas om . Michael Karlsson du kan inte räkna med att våra försäkringsbolag betalar tillbaka premierna år ut och år in med miljonbelopp som hittills hållit Åmåls verksamheter flytande.

Tyvärr så har Socialdemokraternas tid vid makten i Åmål inneburit 4 förlorade år för en anpassning till våra inkomster när man har förlitat sig på premie återbetalnigarna på miljonbelopp från försäkringsbolag för att hålla kommunen flytande.


Och vem var det som sa att kommunal vård är mycket bättre än privat ?

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 februari 2014 00:23

Det är klart att politiker inte räcker till. Dessa tillsätts ju inte på grund av sina meriter inom ämnesområdet utan på grund av hur de kan pladdra.

Ju yvigare munväder de har ju större chans har de att bli valda - underligt nog.

Mitt råd: ta av politkerna rätten att få bestämma. Tillsätt personer som är sakkunninga till att sköta de olika ämnesområdena de är utbildade till. Skall man ut och flyga så låser man ju inte in flygkaptenen (den sakkunnige) på toa och sätter upplockat kreti och pleti från gatan vid spakarna i passagerarplanet.

En politiker ska inte ha med saker att göra överhuvudtaget så länge de saknar dokumenterad fulländan utbildning inom området.

Och socialdemokraterna i Åmål har ju, för att få lugn och ro på kommunen, svikit sina väljare. Istället för att värna om kommunmedborgarnas livsmiljö och hälsa har man offrat sina väljare och sagt ja till olika bolags ansökningar om att få plåga medborgarna dag som natt.

Michael Karlsson (S) har ju bl.a satt sig i "gaphalsens" (C) knä och låtit sig övertygas av hennes förnuftvidriga argumenteringar som saknar verklighetsförankring.

Att ropa in en outbildad till en så viktig post som att ha hand om hela kommunen vittnar ju om större hjärnsläpp hos inroparen än hos den inropade alfabeten som tror sig, bara för mängden erhållna röster, därav kunna styra kommunen på rätt köl.

Så det är inte bara 4 förlorade år vi fått med Socialdemokraterna vid makten utan många, många förlorade och vilsegågna miljoner skattekronor. Plus en allt tröttare och tröttare väljarkår som snart inte bryr sig alls om vem som dansar på borden i kommunhuset. För inom de väggarna levs livet på ett annorlundare sätt än vad gemene pliktas av moral och samvete till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards