Alla inlägg under december 2013

Av tommy norum - 1 december 2013 07:00

 

Restaurangen på örnäs gick i sommar back med 620 000 läser vi i PD. Redan i Augusti i år flaggade man för ett underskott på fyrahundra tusen ser man  i mitt inlägg från den tiden här nedan, vilket inkluderar underskottet i restaurangen,  där ifrågasatte jag  hela upplägget att med kommunala pengar driva restaurang utan att Michael Karlsson reagerade , inte bara socialdemokraterna  hölls sig passiva utan hela borgligheten tog heller inte åt sig informationen genom att göra sin röst hörd och kräva en förändring hur man använder våra skattepengar till att slå ut våra lokala krögare.


Om jag förstår Sten Lindström rätt  så var det lite trögt att fram den seperata ekonomiska utfallet över restaurangen men som redan i  Augusti fanns tillgängligt premliminärt förstår man efter den flaggning man gjorde då med en förlust för campingen på fyra hundra tusen där campingens överskott med över två hundra tusen friserade siffrorna för Restaurangen.


 Var det den bilden man försökte förmedla , campingens förlust men ville gärna mörka för medborgarna vad inhoppet i restaurangbranchen kostade skattebetalrna.


 Har det varit lite stake i PD så har också de reagerat lite tidigare i en sådan uppenbart klavertramp när man med skattepengar klampar in och konkurrar med de lokala krögarna , kanske var det med risk  att förlora annonspengarna när man med kommunala pengar marknadsförde inhoppet i krogvärlden med låga ölpriser. Eller om det var att inte stöta sig med Sune Tholins kompis man höll tyst för det är väl den enda kanal han har nu förtiden för att få information om vad som händer på stadshuset. Förövrigt inte första gången det händer i PD :s historia.   Håkan Jarnryd lovar fullt med håller tunt i sin roll som turistchef i Åmål. När vi nu ser resultatet av den organisation han är med och arbetar i vore det kanske på tiden att se sig om efter andra krafter som är mer verklighetsanpassade i sin roll som turistansvarig.

Men tydligen så tänker man fortsätta nästa år för att behålla verksamheten där man nu har funderingar att utöka menyn med varm mat.  Jag vet inte om man skall skratta eller gråta över ett sådant uttalande från vår turistchef Håkan Jarnryd när man tar del av årets resultat.


Kanske ändå speglar den inkompetens som finns på Stadshuset när man inte bryr sig om hur man använder våra skattemedel. Kanske på tiden att borgarna nu vaknar till ordentligt och ger oss ett alternativ till var man skall prioritera våra skatter i framtiden. 

 Med det slöseriet som Socialdemokraterna nu håller på med så kan nog medborgarna räkna med nya skattehöjningar i framtiden om man får fortsatt förtroende vid nästa val..    

Av tommy norum - 1 december 2013 04:45


Det här inslaget fanns i bloggen redan i Augusti i år. Man kan ju fråga sig varför inte PD hakade på redan då. 



Tror verkligen Socialdemokraterna med Michael Karlsson som kommunalråd  att det är så här man skapar ett bra företagarklimat i kommunen.


Hur är det med förståndet i den politiska ledningen kan man fråga sig när man går ut och ger sig in i restaurang branschen med Örnäs som arbetsplats. Det är för att ge service till  våra campinggäster är en av argumenten.

men med den marknadsföringen som man titt som tätt ser i PD så tror jag nog inte våra campinggäster är träffbilden för reklamen.

     


Ingen bra reklam för en kommun som sjunkit som en sten i förtroendet hos våra företagare det senaste året .Att gå in med skattepengar på helt andra villkor, om det inte går runt så skickas fakturan till skattebetalarna. Är det verkligen ett bra företagarklimat man tror sig skapa med den ingången ? Örnäs camping har i år, som borde varit ett bra år för att få en ökad tillströmning, ändå går den back med 400 tusen på budgeten. Räcker det inte med att vi subventionera gästerna när man övernattar här, skall vi sen också subventionera matgästerna via campingen där väl den största delen av kunderna är lokalbefolkningen

   

  

Med den beläggningen som nu är så är det inte våra campinggäster som i första hand tar del av det subventionerade utbudet i restaurangen utan lokalbefolkningen..

   



Sätter man inte stopp på de fasonerna så kommer det inte bara vara Seasides lokalerna som för nuvarande verkar öde bli en vanligt förekommande syn i kommunen. Man kan inte ena stunden prata om vilja att skapa ett bra företagarklimat men i praktiken göra precis tvärt om. Det ger verkligen inga bra vibbar till våra företagare att känner sig uppskattade i sitt arbete.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards