Alla inlägg den 10 juli 2012

Av tommy norum - 10 juli 2012 07:00


 

Utanförskap, barnfattigdom, och arbetslöshet diskuterades i Almedalen. Alla partierna har synpunkter om att en förändring borde till men ingen har någon patentlösning på problemen.

Ser man på barnfattigdomen så har inte den förändras sen 2005 bland svenskfödda. Medan däremot våra invandrare har svårare att ge sina barn en dräglig ekonomisk uppväxt enlig röda Korsets beräkningsform. Ca 65 % av de som klassas som barnfattiga har ett utländskt ursprung. 


Men varför blundar man för de fakta som så tydligt gestaltar sig i statistiken i våra invandrares skolnivå ,som kanske är roten till problemen ,när man vet  att majoriteten har ingen eller mindre än 9 års skolgång och många är analfabeter när de kommer hit. En femtedel  har någon eftergymnasial utbildning men av dessa kan hälften inte visa upp dokument som styrker detta. Detta sätter ju sina spår i arbetslöshetsstatistiken. Vem vill anställa  en analfabet eller en person med dålig skolgång när vi i Sverige i stort sett i alla jobb fodrar gymnasieutbildning. Ett faktum som också sätter sina spår i barnfattigdoms statistiken. Invandrare har stora svårigheter att komma in på arbetsmarknaden på grund av sin bakgrund., vilket blir en dominoeffekt också på barnfattigdomen, på den sociala statusen när man i åratal tvingas bli beroende av försörjningsstöd och på grund av detta är blir fast i dessa segregerade bostadsområden runt våra storstäder..


 En hopplös situation när politikerna i åratal talar sig varm för det mångkulturella samhället där man skall intrigera våra invandrare men där sanningen är väl att vi kommer längre och längre från det önsketänkandet så länge inte våra invandrare platsar  på arbetsmarknaden. Kanske är det dags att se sanningen i vitögat och sluta med dessa sagor som politikerna i åratal försett medborgarna med att de har lösningen på problemen när de i debatter slår varandra i huvuden med argument som det visat sig efter 30 år inte fungerar. 


Vi har haft överrepresentation av brottslingar med invandrarbakgrund i många år  som  en naturlig följd av den sociala utslagningen i samhället , medan  våra politiker står handlingsförlamade på läktaren och tittar på. .Är det så konstigt att SD med Jimmy Åkesson vädra luft och siktar på att bli det 3 :e största partiet i Sverige.  För några år sen skulle man ha skrattad över ett sådant påstående ,  men nu ?   


Åkesson han har i alla fall en lösning, begränsa invandringen. Medan våra övriga partier har famlat omkring i åratal utan att kunna åstadkomma annat än förvärra situationen läser vi både i fattigdom, brotts, social utslagning och arbetslöshetsstatistiken för våra invandrare.            

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards