Alla inlägg den 9 juli 2012

Av tommy norum - 9 juli 2012 08:00



Nu var det över, bluesfesten som många går och väntar på hela året . Det finns en tidräkning för många före och efter bluesveckan i Åmål, ungefär som älgjakten som många ser som den centrala höjdpunkten på året. Många börjar redan att planera för nästa års besök i Åmål genom att förboka rum.


Våra företagare i krogbranschen ser veckan som ett stort plus i en något överdimensionerat utbud övriga årets dagar av  restaurangetableringar i kommunen.


Vi andra då som kanske inte är så förtjusta i den blues som framförs bland de uppträdande runt på våra matställen i kommunen.  Att lyssna på artister som tycker budskapet i sångtexterna  är det viktiga och där man sjunger hellre än bra  blir något frustrerande när man bor på Örnäs och  tvingas höra vilken man vill eller inte på utbudet.  Men publiken verkar i regel med på noterna och applåderar efter varje framträdande och som man  verkar  trivas i den miljö som det bjuds på. 

Om ekonomin blir som man tänkt sig det återstår och se.  Ett plus för bluesföreningen är väl att de får ta del av intäkterna av våra föreningars  service till boendet runt  Hamnterminalen.  Ett arrangemang som skulle skett långt tidigare. Frågan är väl om inte våra öl - försäljande företagare också skulle vara med på ett hörn och bidra till en fortlevnad av bluesprojektet med någon procent på den ölförsäljning som ökar dramatiskt i bluesveckan. 


Kan man stå på egna ben utan att det blandas i skattepengar i bluesveckan så kommer denna populära  show i Åmål  att bestå så länge de nu ansvariga orkar hänga med.  Den tiden den sorgen  om det skulle uppstå att bluesveckan skulle dö ut, skulle inte saknas av mig , men många skulle med sorg i hjärtat behöva se om sin tidräkning  i framtiden.                              

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards