Alla inlägg den 1 juli 2012

Av tommy norum - 1 juli 2012 11:20

 

Hjeltegatan - Kungsgatan.

 

Torgtaan-Kungsgatan


Åmålsborna har fått  nya cirkulationsplatser för att underlätta trafikströmningen i centrum.

Torgatan - Kungsgatan och Hjeltegatan - Kungsgatan har man fått till det så gått det går i det begränsande utrymmet som var disponibelt  för ändamålet. Skeptiska röster om förändringen har

noterats, men med lite sunt förnuft och ta in lärdom hur man skall bete sig i rondellerna  så kommer

onekligen  åtgärderna att förbättra genomströmningen för fordon som kommer från  Hjeltegatan och Torggatan  och vill in på Kungsgatan. Vanans makt kan göra sig påmind nu i början när bilister inte uppmärksammat den nya situationen  i trafikmiljön. Först in i rondellen har förtur , vilket kan ställa till det i början för vissa som inte uppmärksammat förändringen. Själv höll jag på att bli ramad vid två tillfällen  vid korsningen Torgatan, Kungsgatan när jag lite för självsäkert  påkallade plats för bilister som kom farande på Kungsgatan och inte uppmärksammat den nya ordningen på platsen.  Lite ödmjukhet från min sida och inte självsäker påkalla förtur  i situationen kanske vi lite till mans skall tänka på i inledningsskedet innan vi vant oss för det nya som kommer att i viss mån underlätta för oss bilister genom att få en jämnare trafikrytm i Centrum.       


Av tommy norum - 1 juli 2012 07:15

 

Här släpper man fram rikstadspolitiker i lokalpressens insändarsidor där enskilda kommunpolitiker får vara med och stoltsera med sitt namn  där informationen mest hamnar om rikspolitik .

Man kan inte hur länge som helst föra kommunalpolitik i slutna rum och utelämna väljarna från idéerna  som förhoppningsvis skall utmynna i ett bättre samhälle för medborgarna.   Tyst som i graven i de väsentliga frågorna men där hundkoppel och andra triviala beslut debatteras det så  flitigare ,  men om vår ständigt sämre ekonomi och åtgärder som i nuläget och på sikt skall rädda nästa generation för att slippa städa upp efter oss det lyser med sin frånvaro i debatten.

Här låter man  kreti och pleti  ställa upp i politiken utan den minsta aning om vilka instrument man kan använda för att få en förändring , utan man fortsätter i samma spår utan det minsta ansvar för våra barn och barnbarns framtida åtagande.

En skrämmande utveckling där de politiska partierna har ett huvudansvar för att få rätt personer att ställa upp för politiska uppdrag. Man kan inte sitta med armarna i kors och tro att intresset för politik och därigenom återväxten kommer av sig själv utan man får som i våra idrottsföreningar  göra ordentliga  tidiga ungdomssatsningar för att skapa ett intresse, inte bara ideologiskt utan också  information om förutsättningarna och  vilka krav som ställs på våra politiker med det ansvar som följer med uppdraget.


Vi har i kommunen skrämmande exempel på hur politiker i åratal misskött sitt uppdrag men fortfarande sitter kvar som om ingenting har hänt och där de politiska ledningarna i partierna inte verkar bry sig om situationen.  Tyvärr så vill man inte gå i klinch i sakfrågorna i en debatt när  man uppdagas med byxorna nere utan möter det hela med total tystnad i förhoppning att väljarna skall glömma fadäserna man ställt till med i sin politiska verksamhet.


När reformutrymmet är lika trångt som mittfältet i Svensk politik är det de innovativa   och kreativa idéerna  det som kan avgöra om ett parti eller politiker väljs vid nästa val. Något som våra  Åmålspolitiker borde tänka på i fortsättningen..                                 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards