Direktlänk till inlägg 10 juli 2012

Vem har lösningen på arbetslösheten, barnfattigdomen och den sociala utslagningen bland våra invandrare ?

Av tommy norum - 10 juli 2012 07:00


 

Utanförskap, barnfattigdom, och arbetslöshet diskuterades i Almedalen. Alla partierna har synpunkter om att en förändring borde till men ingen har någon patentlösning på problemen.

Ser man på barnfattigdomen så har inte den förändras sen 2005 bland svenskfödda. Medan däremot våra invandrare har svårare att ge sina barn en dräglig ekonomisk uppväxt enlig röda Korsets beräkningsform. Ca 65 % av de som klassas som barnfattiga har ett utländskt ursprung. 


Men varför blundar man för de fakta som så tydligt gestaltar sig i statistiken i våra invandrares skolnivå ,som kanske är roten till problemen ,när man vet  att majoriteten har ingen eller mindre än 9 års skolgång och många är analfabeter när de kommer hit. En femtedel  har någon eftergymnasial utbildning men av dessa kan hälften inte visa upp dokument som styrker detta. Detta sätter ju sina spår i arbetslöshetsstatistiken. Vem vill anställa  en analfabet eller en person med dålig skolgång när vi i Sverige i stort sett i alla jobb fodrar gymnasieutbildning. Ett faktum som också sätter sina spår i barnfattigdoms statistiken. Invandrare har stora svårigheter att komma in på arbetsmarknaden på grund av sin bakgrund., vilket blir en dominoeffekt också på barnfattigdomen, på den sociala statusen när man i åratal tvingas bli beroende av försörjningsstöd och på grund av detta är blir fast i dessa segregerade bostadsområden runt våra storstäder..


 En hopplös situation när politikerna i åratal talar sig varm för det mångkulturella samhället där man skall intrigera våra invandrare men där sanningen är väl att vi kommer längre och längre från det önsketänkandet så länge inte våra invandrare platsar  på arbetsmarknaden. Kanske är det dags att se sanningen i vitögat och sluta med dessa sagor som politikerna i åratal försett medborgarna med att de har lösningen på problemen när de i debatter slår varandra i huvuden med argument som det visat sig efter 30 år inte fungerar. 


Vi har haft överrepresentation av brottslingar med invandrarbakgrund i många år  som  en naturlig följd av den sociala utslagningen i samhället , medan  våra politiker står handlingsförlamade på läktaren och tittar på. .Är det så konstigt att SD med Jimmy Åkesson vädra luft och siktar på att bli det 3 :e största partiet i Sverige.  För några år sen skulle man ha skrattad över ett sådant påstående ,  men nu ?   


Åkesson han har i alla fall en lösning, begränsa invandringen. Medan våra övriga partier har famlat omkring i åratal utan att kunna åstadkomma annat än förvärra situationen läser vi både i fattigdom, brotts, social utslagning och arbetslöshetsstatistiken för våra invandrare.            

 
 
Ingen bild

Nyfiken

10 juli 2012 17:36

Fy på sig Tommy, inte skylta med sanningen så där. Jag kan förresten spä på lite till. Min adopterade son som kom till Sverige 7 månader gammal från ett land borta i Asien. Han har gått obligatorisk skola ,gymnasium och 3 år ekonomi på universitet.Fanns det arbete till honom i Sverige? Nix! Han har sadlat om efter ytterligare 3 års högskolestudier bl.a i Oxford England. Han jobbar nu i Norge. Jag tror nog inte det hade hjälpt så mycket om han hade varit Etnisk Svensk heller. Sanningen är att det finns inte jobb i Sverige så det räcker och kommer aldrig att finnas.Vi måste få en radikal politisk förändring på många områden först. Den offentliga kostymen måste anpassas till verkligheten bl.a skattemyndigheten. Man måste anstränga sig "för att få något" och det måste anses "fint" driva egna företag eller försörja sig själv. I dag anses man inte värd ens samma social förmåner och likhet inför lagen som andra. Integritet ska vi inte ens föra på tal. Sluta diskriminera Svenskar och sluta försörja invandrare, låt dom försörja sig själva dom också.Jag vet vad jag talar om, haft eget företag i 35 år.

 
Ingen bild

B.Svedberg

10 juli 2012 18:59

Ja Du Norum, nu har du börjat rota i en "het potatis, bakad?" och vi är nog nu, vid den punkt; "när goda råd är dyra".
Men här kommer ett gratis råd i alla fall. Jag tror att det är så att många eller alla företag i Sverige saknar en eller flera anställda, ska vi säga städare, ursäkta lokalvårdare. Vi kan också säga en som investerar i företagets fortlevnad dvs. någon som sköter företagets ansikte utåt och ser till så inte allt förfaller, växer igen och ser ut som att alla jobbar med svarta glasögon på och kastar allt runt omkring sig när dagen är slut. Det är inte svårt att se att Sverige är ett land i förfall. Det kan beses på så nära håll som längs 45:an söderut i Dalsland och detaljstudera kan man göra bl.a i Dals Ed och Säffle där bl.a de flesta företag och kommunala verksamheter är "sevärda". Jag vet inte hur långt alla de stora summor,som samhället dagligen lägger ut i "OVERKSAMHETSSTÖD" till mängder av arbetsföra individer, räcker, för att återigen ta itu med "LortSverige". Jag inbillar mig att de skulle räcka ganska långt, dessutom skulle man få en hel massa arbetsplats-introduktion på köpet. Jag tror inte heller man behöver gymnasium eller svensk undervisning för att göra en insats.
Det är inte så att jag favoriserar Åmål men de andra nämnda orterna är verkligen mer sevärda. Men nog hade Åmål vunnit på att ta bort lite "oönskad grönska" istället för att göra ett tillägg i mitten på Kungsgatan.

 
Ingen bild

observatören 2

10 juli 2012 20:31

Till både Tommy och nyfiken
Folk måste lära sej att förstå att det är skillnad på invandrare och flyktingar..
Det är ju positivt om exvis en Libanesisk el Egyptisk affärsman tar med sej ett par miljoner dollar till sverige för att han vill bygga upp ett företag...som i sin tur genererar arbetstillfällen o.s.v
Va ja däremot inte kan begripa är varför vi tar emot s.k flyktingar.
Hur mycket flykting är man om man lyckas ta sej till en flygplats..
Ska vi hitta äkta flyktingar så får vi nog åka ner själva och leta upp dem i grottor o.dyl
Nä det handlar nog snarare om planerad lyxsemester i ett land som bara öser pengar över folk som är för lata att arbeta
Tack och lov så har väl numera de flesta multikultianhängarna fått så mycket motstånd av friskare vindar att de stuckit svansen mellan benen.
Somligt om ovan nämnda kan även sägas om somliga etniska svenskar
men ja tycker det är vidrigt när folk som inte ens vill/kan försörja sej själva dessutom skall skaffa en massa ungar som vi skattebetalare skall försörja..när vi inte ens klarar av att ge våra pensionärer en dräglig tillvaro
Utan tvekan har sverige mycket att lära av Kina

 
Ingen bild

Åke Olsson

11 juli 2012 09:11

Vi står inför ett stort lagtextproblem,när vår svenska invandringspolitk skall lösas på ett fullgott sätt.Ett nobelpris ligger och väntar på den som har den optimala lösningen på detta problem,ty detta är en ingen lätt uppgift!Att se Kina som ett föregångsland har jag svårt att se.Barnbegränsning och diktatur är det jag tänker på,men denna lösning kanske inte förslagställaren menade?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 juli 2012 15:17

Det är jättesvårt att hitta arbete om man bara har gymnasieutbildning. Kolla ungdomsarbetslösheten. Bedrövligt.

Politikernas vägran att diskutera invandrings- och flyktingfrågan i annat än översvallande ordalag, samt motviljan mot att berätta vad det kostar stadskassan varje år, har enbart lett till en sak: (sd) tog plats i riksdagen och får väldigt höga siffror i opinionsmätningarna. Vilket är ganska otrevligt med tanke på deras ursprung.
Var det vad de tänkt sig?

 
Ingen bild

observatören 2

12 juli 2012 20:12

Svar till Åke Olssson:
Diktatur och Demokrati är ju som de flesta vet ganska töjbara begrepp.Gillar man Prideparader och Hells Angelsetableringar så är det naturligtvis demokraterna man skall rösta på
Men din fråga skulle nästan kräva en hel bok att besvara
Så för att vara kortfattad så kan vi övergå till din åsikt om vem ett nobellpris i första hand skulle gå till, och det är till den som under exvis en 50:årsperiod kan halvera jordens befolkning
(helst på ett oblodigt sätt naturligtvis)
Visste du att omkr år 1900 så fanns det enbart ett dussin miljonstäder i världen...i Europa var det enbart Paris London och ett par till.. Den som har sett statistik över befolkningsexplosionens ökningskurva de senaste åren borde få gåshud...särskillt om det stämmer som det stod i PD nyligen att det går åt lika mycket koldioxid ut i naturen för att framställa 1 kg nötkött som en vanlig personbil släpper ut på 160 mils körning
Länge verkade många anse att det största hotet mot mänsklighetens fortsatta existens var om öst och väst skulle drabba samman
Därför byggdes korthuset EU...
Resultatet av en drabbning mellan väst och öst hade troligtvis inte blivit värre än att det hade slutat med en högerdiktatur
Men det motarbetades av människor som tyckte det var för obekvämt att slåss för sitt fosterland ...och nu bjuder EU in likasinnade från hela världen...men de flesta vill ju helst till Sverige för där får man mest bidrag...
För att inte röra ihop dessa tre begrepp EU invandring och befolkningsexplosion så skall ja gå vidare med att jag har träffat många människor i länder som tidigare varit diktaturer och därefter blivit en demokrati,och jag kan inte minnas någon som har sagt annorlunda än att det var bättre förr
Men det får aldrig gå så långt att åsiktsfrihetslagen och pressfrihetslagen (om sånt som är sant) åsidosätts.
När det gäller Kina så vet ja inte mer än att dom avrättar förskingrare o.dyl men vanligt hederligt folk vill väl knappast att såna gener skall vandra vidare..?
När det gäller barnbegränsning så tycker ja inte heller man skall straffa den som skaffar många barn om han/hon kan försörja dem..
Men det får ju aldrig bli så att folk som inte ens kan försörja sej själva skaffar en massa barn bara för att få bidrag eller för att vinna andra fördelar.. ..va skall såna barn tänka om sina föräldrar..
Va i Japan första gången 1974 och ja tyckte det var mycket tätt med folk vill ja lova.. ..men där har inte blivit så enormt tätt som de kunde ha blivit.. ...antagligen har Japanerna använt sitt förstånd till skillnad mot mexikanerna i Mexico city som på 60:talet enbart var en miljonstad men nu har hunnit bli en 20 miljonerstad...precis som Sao Paolo
Alltså Åke för min del så lever ja hellre i en diktatur där folk aktar sej väldigt noga för att röra det som är mitt eget
Men jag kan stå ut i en demokrati även om polisen inte bryr sej om om någon stjäl min bil ...utan syr in mej om ja spöar upp tjuven,
..som det för övrigt skall daltas med på dyra behandlingshem o.s.v
Men vad jag vill komma till är att allt står inte och faller med om vi har diktatur eller demokrati.. Hela världsaltet kommer snart att gå förlorat om vi inte får bukt med överbefolkningen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards