Alla inlägg den 6 maj 2012

Av tommy norum - 6 maj 2012 22:55

 Den första partiledardebatten blev väl ingen bra värdemätning för att väljarna skall få en klar bild av de två största partierna,  Socialdemokrater och Moderaters, lösning hur man skall lösa Sveriges problem på arbetslösheten.  Ibland får man bilden av att Socialdemokrater och Moderater har betydligt mer gemensamt i sin politik när det gäller energi ,skatter , privatiseringen än vad Socialdemokraterna har med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Kanske inte blir så lätt att i en regeringsbildning om vänsterblocket får majoritet få med sig Vänsterpartiet i en politik som vill  ha ordning och reda i ekonomin..


Vänsterpartiet med sin nye partledare Jonas Sjöstedt får nog finna sig som många gånger tidigare  bli satta på undantag om Socialdemokraterna skall få förtroende för sin politik i fortsättningen .Det nya storstadspartiet Miljöpartiet får nog också svårt att få gehör för sin högskattepolitik på energiområdet utom i storstäderna där man har en väl utvecklad subventionerad infrastruktur för personförflyttning.


 Ett förhållande som saknas i glesbygdskommunerna runt om i Sverige , ett faktum som nog kommer att sätta sina spår i partiets trovärdighet för många väljare i glesbygden. En partiledardebatt som kanske inte gav några stora sensationer för oss väljare från någon sida utan där frågetecknen mer cementerades till att fortfarande vara ett frågetecken för den politik som skall lösa den politiska knuten för ett samhälle utan arbetslöshet. Ett frågetecken som jag personligen tror att det inte finns några bra svar på i politiken.. Men för en politiker så gäller det att låta övertygande i sina lösningar för problemet. Frågan är väl om någon sida lyckades med den bedriften i dagens partiledardebatt. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards