Alla inlägg den 12 maj 2012

Av tommy norum - 12 maj 2012 15:25

 

Åmåls kommuns representant för oss skattebetalare  nekar till skadestånd. Dalbobåtar har ingen täckning för sina krav hävdar vår advokat som skall försvara oss mot egenföretagares snyltandet på våra skatter i sitt yttrande till tingsrätten. ..

Om man nu inte vill betala den hyra som gör att vi skattebetalare går skadelösa ur affären utan fortfarande tror sig ha rätt att snylta , där vi medborgare med våra skatter skall hålla företaget under armarna för att kunna överleva i en marknadsekonomi på grund av att någon representant för vår kommun lovat så .

 Vem och var och när är den stora frågan som skall rätas ut ?. Vem tror  sig ha rätt att utan politiska beslut i ryggen lova ut våra skattemedel till enskild företagare att få fortsätta med ett hyresavtal som kostar oss skattebetalare ca en halv miljon om året. 

 Är det den Svarte Petter som Sune Tholin försökt skrämma politikerna med som dyker upp som gubben i lådan ?  Detta borgar för en intressant fortsättning i rättsalen. Att Tommy Jingfors desperat försökte in i det sista få det uppbrunna avtalet att gälla i fortsättningen med uppbackning av Sune Tholin i Pd , kanske var mer ett sätt att dölja övertrampet i att kännedomen för den uppenbara subventionen skulle komma fram, en sak som han med Kurt Svensson så kategoriskt förnekade inför åklagare.

 Nu är väl det bara Kurt Svensson  ( c ) vårt förre kommunalråd och  Sune Tholin PD som inte vill ta åt sig den verkligheten runt affären.


Att försöka sko sig på skattebetarna genom att manipulera siffrorna i arbetskraftsersättning eller försöka få fram ett försäljningsvärde på företaget som  är grundade på fel avkastningsvärde låter sig inte göras enligt advokat Larsson som skall skydda medborgarna intresse i affären.


Mot den bakgrunden vill inte vår advokat gå med på ett skadestånd överhuvudtaget.  Vi får väl se hur länge den ståndpunkten håller. Men läser man de olika inläggen och gör en analys med utgångspunkt från sunt förnuft så förefaller det ganska otroligt om Dalbobåtar skall få igenom några av sina krav  gentemot oss skattebetalare.       

Av tommy norum - 12 maj 2012 11:24

  

Se Åmåls framtidspotential är rubriken i PD:s Synpunkt i dag.


Enligt signaturen tankesmedjan zoom så är vägen dit att politikerna skall sluta att lyssna på medborgarna utan är man vald så behöver man inte ta hänsyn till opinionsyttringar i kommunen.


Utan tvekan så har skribenten bakom signaturen sina rötter i Centern där tog man inte hänsyn till vad medborgarna tyckte mellan valen vilket straffade sig ordentligt . Jag tror nog politikerna har lärt sig den läxan nu att det är medborgarna de representerar och inte högljudda särintressen som vill snylta på våra skatter, dessa  finns det gott om i den här kommunen..


Vad är då  framtidspotentialen  för Åmål anser skribenten  ?  Är det utbyggd Camping , varmbassäng på Örnäs-vallen , döpa om Åmål till stad ? . Vi har haft nog av dessa visionärer nu som med skattepengar heller satsar på turismen, fritid och kultur i tron att det på något sätt skulle lösa Åmåls dilemma att folk flyttar från kommunen på grund av en dålig arbetsmarknad. Vi har politiker inom Centerpartiet som på fullt alvar tror att varje satsad tusenlapp i fritid och kulturområdet ger ett hundra gånger igen i kringinvesteringar. Nu har vi facit . En kommun i ekonomisk kris där skatteintäkterna blir mindre och mindre befolkningen äldre och äldre. skulder som närmar sig en halv miljard som vi slussar över till nästa generation. Och här kommer det förståsigpåare i anonyma insändare i PD att lösningen finns i fortsatt investering i turistnäringen. Man vet inte om man skall skratta eller gråta om eländet.


Vi har lagt ner miljoner på Örnäs utan att kommuninnevånarna fått en enda krona tillbaka utan det är så att vi har subventionerat våra turisters boende i alla år med våra skatter för att ha nöjet att äga en kommunal camping.


Många svåra problem behöver förmodligen lösas mycket snart- trygghetsboende, moderna lokaler för skolor. Allt kostar mycket pengar men kanske skulle man börja i andra ändan också - samtidigt , skriver representanten för tankesmedjan.


Det  skribenten tydligen inte förstått  är att det är i andra ändan kommunen har lagt sina resurser det senaste årtiondet utan några positiva förändringar i kommunens tillväxt. Att vilja fortsätta på den vägen utan att städa upp i ekonomin efter sig tyder på en mycket omogen  syn på kommunens problem inför framtiden. 


Kanske bra att vi 65 år plus har lite mer verklighetsbaserad syn på denna tuta och kör mentalitet som härskat  i den politiska styrningen utan ett uns av eftertänksamhet för  framtidens generationer där de blir tvingade att städa upp efter oss.  


p.s

Anonyma insändare får mig att misstänka att man är mer ute för att tillgodose sina egna intressen i det man håller på med än att värna om medborgarnas och kommunens bästa.   


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards