Alla inlägg den 28 maj 2012

Av tommy norum - 28 maj 2012 19:58

 


Det damp ner ett brev i min brevlåda under helgen med information om Örnäs Campings skötsel som lyder.


Tommy


Nu är det skandal alltså, åkte förbi Örnäs Camping med båten i går.  Ca 300 husbilar. Upprörda norrmän för receptionen stängde redan kl 16.00 Fredag. En del åkte hem direkt.                                  

Stängd golfbana, stängd restaurang , ingen mat.

Vad gör dom nissarna som skall sköta campingen ?

Kommunen  har säkert missat en halv miljon den här helgen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pratade med Håkan Jarneryd som är ansvarig för Campingen. Själv hade han jour under helgen och medger väl att helgens invation av husbilar kom lite som en överraskning och  servicen och personal kommer i fortsättningen anpassas efter behovet .


När det gäller restaurangen så har den en ny arrendator och lokalerna  håller på att rustas upp inför sommaren.


Minigolfbanan är inte öppnad på grund av att den gamla arrendatorn släpper inte ifrån sig nycklarna till banan förrän uppgörelsen med kommunen, där bland annat köpeskillingen på minigolfens biljettstuga  inte riktigt fått sin slutliga lösning än kan man förstå.


Det är bara att konstatera att med en privat skötsel av campingen så har aldrig detta inträffat. Där har man på ett tidigt stadium organiserat det som skall göras för att inte tappa intäkterna. Tyvärr så saknas den drivkraften i det kommunala där får var sak ta den tid det tar utan att någon bryr sig om resultatet. Lätt som en plätt att skicka underskottet till skattebetalarna som under årtionden snällt betalat utan att knorra. Vi får väl se hur länge våra politiker törs fortsätta med utmaningen till väljarna utan att det ger utslag i valresultatet.  


Vore det inte på tiden att man lämnar Örnäs Camping för gott i kommunal drift. Campingen har kostat kommuninnevånarna miljoner under åren i underskott med bland annat satsningar i stugor som nu verkar vara ute  bland campare som nu kommer i husvagnar eller husbilar.


Här reser våra tjänstemän  runt och får inspiration från campingar som drivs privat, kommer sen med  förslag till våra politiker både med uppvärmda ute bassänger , platser för året runt boende husvagnar mm, i tron att det skulle lösa så att vi skattebetalarna slipper att betala underskotten  i den kommunalt drivna campingen.


Helgens fadäser i servicen för våra camping gäster bara understryker att kommunal personal som inte vill ta ansvar för att campingen får maximala intäkter, ett måste för att vi skattebetalare skall gå skadelösa ur affären, inte fungerar. Få en privat arrendator så fort som möjligt så vi medborgare i fortsättningen slipper att subventionera våra gästers boende på campingen. Eller lägg ner hela anläggningen för gott.


Att driva kommunala verksamheter , där ambitionen mer verkar att hålla sina egna intressen och arbetsuppgifter vid liv än att få verksamheten att gå ihop ekonomiskt är inget kommunen  skall hålla under armarna med våra skatter. De behövs betydligt bättre i vår kärnverksamhet.                     



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards