Alla inlägg den 1 maj 2012

Av tommy norum - 1 maj 2012 18:37

Stefan  Löfven höll sitt 1:a Majtal i Göteborg för ca 15000 åhörare. Hur många blev klokare på på vilket sätt Löfven har tänkt sig lösa arbetslösheten i framtiden ?

Man kan undra hur i all sin dar skall väljarna kunna ta ställning till vilken politisk inriktning som vänsterblocket skall stå för i nästa mandatperiod om de får majoritet i riksdagen ?

Här blir det verkligen frågan om man är beredd att köpa grisen i säcken . Alla 3 partierna på vänstersidan är ju beredda att på olika sätt förstärka stadskassan men med olika metoder som på ett eller annat sätt drabbar medborgarna med dyrare levnadskostnader.


Inte lätt för oss medborgare att ta ställning till det konceptet när vi börjar närma oss valdagen. Gammelsossarna har ju alltid varit skeptiska till samarbetet med kommunister eller vänsterpartiet som man nu kallar sig och har både med olagliga och lagliga medel försökt stoppat kommunisternas framfart efter andra världskriget.


Miljöpartiets politiska idéer är väl inget som en gammal räv som Stefan Löfven, ställer upp på , uppväxt i fackföreningsrörelsen , där metalls medlemmars förutsättningar för en tryggad anställning många gånger går stick i stäv med Miljöpartiets politik på bland annat energiområdet.


Att i nästa valrörelse försöka uppnå en plattform för en politik som väljarna köper utan att behöva känna sig grundlurade i efterhand blir kanske inte den lättaste uppgiften för Socialdemokraternas nye ledare Löfven. Att som i fornstora dar hänvisa till att det räcker med att kunna lita på socialdemokraternas politik för att få väljar röster, den tiden är förbi för länge sedan. Men ibland undrar man om inte många av de socialdemokratiska politikerna fortfarande lever kvar i den tron.


Det är nu alvaret börjar för Socialdemokraterna när man i debatter framöver skall försöka övertyga väljarna hur lite man är beroende av sina stöttande bröder i en eventuell regeringsbildning på egen hand. Ingen lätt uppgift som väntar i att försöka uppehålla resultatet i opinionsmätningarna när man börjar konfronteras med verkligheten i de framtida debatterna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards