Alla inlägg den 9 maj 2012

Av tommy norum - 9 maj 2012 22:58


Det var  tunt med  realistiska förslag i visionsarbetet  som medborgare i Tyck om Åmål levererade för att kunna utvecklas till en kommun att kunna arbeta och bo i framtiden..

Höjd skatt, inglasning av gågatan, bygg ut Örnäs camping, varmbassäng på Örnäs, subventionerad  båttaxi i skärgården, satsa på turism, riv marinan, skridskobana på torget, önskemål om en krog och café stad, cykelbanor, utveckla landsbygden ,en promenad väg runt Nötön, utveckla centrum med mer utbud och nya affärer, byt namn från kommun till stad  mm mm.

Önskemål som knappast ökar kommunens chanser till att utveckla Åmål  positivt i framtiden..

Kommunens politiker har väl inte rosat oss medborgare med  politiska beslut som varit någon framgång för Åmåls tillväxt. Där har de egna intressena styrt var skattepengarna skall hamna i tron att det skulle ge en positiv utveckling av kommunen. Tyvärr har man gasat och spenderat  med utgångspunkt från sina orealistiska visioner om en ökad befolkningsmängd. Ett konstaterande som vi medborgare nu dyrt får betala med inskränkningar i den offentliga servicen och en av Sveriges högsta kommunalskatter.

Den enda realistiska man kan göra i nuläget är att i första hand anpassa kostnaderna efter de skatteintäkter vi har, beta av våra skulder för att trygga våra barns möjligheter att kunna bo kvar utan att behöva betala skulden efter våran överkonsumtion av offentlig service som våra politiker försett oss med.

 En moralisk självklarhet borde man tycka men som det pratas väldigt lite om i politikerkretsar. Kanske den bästa visionen är att nöja oss med det vi har utan att bli påprackade en massa mer eller mindre omöjliga  visioner som visat sig  med facit i hand hittills för oss längre och länger bort från en positiv utveckling i kommunen.. 


Kanske lite realism och sunt förnuft  mer borde ingå i det politiska arbetet i framtiden så kanske vi slipper dessa brandkårsutryckningar i framtiden där ekonomin måste saneras och där vi medborgare slipper betala en av Sveriges högsta kommunalskatter för ingenting. 




     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards