Direktlänk till inlägg 3 juli 2012

Lo vill ta bort valfriheten i den offentliga sektorn.

Av tommy norum - 3 juli 2012 07:00

 

Det är bara att konstatera att det är valfriheten inom den offentliga servicen som kommer att dominera  den politiska debatten i framtiden. En valfrihet som ses som ett rött skynke i LO borgen där den nye bossen Karl -Petter Thorwaldsson  och  CO   med alla medel försöker låsa upp Stefan Löfven  (s)  i sin politik genom att i praktiken vara beredda  att ta bort  valfriheten i det offentliga genom att avskaffa vinsten i privata bolag  vars verksamhet betalas av våra gemensamma skatteresurser.

Här försöker man återta den position som dominerade under en lång Socialdemokratiskt  tid i maktens boningar där man ansåg att  valfrihet för  medborgarna hur man vill disponera  våra skatter i den gemensamma välfärden bara skall tillhöra politikerskrået.  LO ser väl farhågorna  i och med  att det uppenbara slöseriet i den offentligt kommit fram på bordet,  där kommuner och landsting med samma pengar inte klarar av att få ordning i sin ekonomi utan ständiga skattehöjningar medan  de privata uppenbarligen kan dela ut vinster med samma kvalité på sin service .

Uppenbarligen ser man farhågor i att processen med  mer privata initiativ kommer att öka och där de  privata  kostnaderna mer och mer komma att styra ersättningsnivåerna för tjänsterna.  En utveckling som kommer att bli dödsstöten för offentlig driven vård  i fortsättningen. 

Vi ser redan hur man i våra vårdcentraler runt om i landet kan driva verksamheten med utgångspunkt från  medborgarnas behov, inte efter de anställdas som i många fall blockerat förnyelse med både helg och kvällsöppet  som nu införts i många vårdcentraler efter privatiseringen och där de offentligt drivna tvingas följa efter . 

En utveckling som man inom LO till varje  pris vill stoppa  när man i ett scenario ser  sina förbund tappar mark  och inflytande på arbetsplatserna  minskar i takt med  mångfalden av olika arbetsgivare ökar .

  I den situationen så är LO:s val  lätt ,  påhejad  av vänsterpartiet ,  det blir medborgarnas frihet i ren socialistisk anda som får stryka på foten när de fackliga intressena anses stå över medborgarnas. Men när vi vet att  en sjättedel av våra skolor , en tredjedel av våra läkarbesök ,en fjärdedel av vår specialistvård  sker av privata vårdgivare med en sammanlagd omsättning på 68 miljarder så kanske det blir svårt att övertyga medborgarna om att de fackliga intressena går före friheten att få bestämma själv över sin situation i den offentliga sfären..

Det  blir nog  inte lättare att få respons för sina idéer  när vi nu vet att det finns inga skillnader i kvalitén  på de tjänster som erbjuds på marknaden , än att de privata kan göra vinster  där de offentliga med ständiga skattehöjningar tvingas  dränera medborgarnas  ekonomiska resurser för att uppehålla en godtagbar standard i sin servicen till medborgarna..                    

 
 
Ingen bild

Borgare

3 juli 2012 08:23

Sossarna föredrar att av 100 skattekronor till välfärden, så är det bättre att 50 går till onödig administration, pampstyre, konferenser, mutkolvar och fackliga aktiviteter än att 5 går till vinst i en effektiv organisation och därefter återinvesteras i en annan effektiv organisation.

 
Ingen bild

valfrihet före socialismen

3 juli 2012 10:55

Som konsument på äldre da'r vill jag själv välja den hjälp jag vill ha och den som utför den. Jag vill inte vara hänvisad till någon kommunalsocial inrättning som avgör vad jag behöver. Jag vill ha valfrihet! Ju fler valmöjligheter dessto bättre!

Skall det vara så svårt att fatta!

 
Ingen bild

undrande

3 juli 2012 17:43

LO lär numera stå för Lars Ohly....

Om LO nu vill prata arbetstillfällen, hur ska de gå för alla de som jobbar me skola och sjukvård i den privata sektorn? Ska företagen exproprieras av staten? Ska de köpas upp för skattepengar? Detta Luktar Otäckt...

 
Ingen bild

H.jansson

4 juli 2012 08:20

Vem är det som betalar kommunals löner, och skall den sektorn ha någon sorters
monopolistisk verksamhet där kommunal dikterar villkoren ?

 
Ingen bild

?????

4 juli 2012 19:39

Vad är värst? Att skattepengar går till vinst eller att skattepngar försvinner i det svarta, bottenlösa hål som kallas offentligt slöseri? Som de myndigheter som bränner tio milj i Almedalen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards