Direktlänk till inlägg 14 april 2011

Michael Karlsson (s) gör upp med det förflutna.

Av tommy norum - 14 april 2011 13:28

 


Nu får vi hoppas att det är slut med mästrandet från Sune Tholin i sin tidning där  han med  mindre lyckade påhopp och påståenden försöker skruva till verkligheten så att det passar hans ståndpunkt i hur hyresförhandlingen gått till i Hamnterminalen.


Efter Svante Melanders inlägg i synpunkt i dag så hoppas jag att också Sune Tholin kan ta åt sig att det är kommunallagen som styr och sätter gränser för vad politiker får och inte får besluta om, inte Sune .


Ett förhållande som Kurt Svensson hade svårt att ta till sig visar det sig när han fortfarande, nu i senaste inlägget i PD, hävdar att det var inte subventioner utan omfördelningen som blev fel.

 Man vet inte om man skall skratta eller gråta efter ett sådant klavertramp av en person som suttit vid makten i ett decennium utan att förstå hur kommunallagen skall tolkas.


Men om man har Sune Tholin som mentor då kan man ju förstå att

Kurt blev förvirrad om vad som är rätt och fel i sitt styrande.


Nu får vi äntligen en revision på samhällsbyggnadsnämnden en revision som jag försökt få till över ett år utan att någon politiker visat intresse.

Jag har till och med försett våra interna revisorer med underlag som normalt skulle få vilken revisor som helst att gå i taket för en kontroll men inte i Åmål, här blev det total tystnad.


Ett bra beslut som bara stärker förtroendet för Michael Karlsson (s) att han verkligen tänker gå till botten med alla oklarheter. Med tanke att även han kan drabbas indirekt om det uppdagas oegentligheter, genom att inom familjen finns det de som varit politisk verksamma i förvaltningen, senast som vice ordförande.  

 
 
Ingen bild

Anders .J

14 april 2011 19:22

Frågan är kommer kommer man att lyfta på alla stenar som rör samhällsbyggnadsnämnden och kommer man att se till att de ansvariga får ta konsekvenserna och avgå. Om det är så illa som Norum i bloggen informerat om så finns det bara ett sätt att skapa förtroende,ta bort de som varit ansvariga för eländet och sätt dit nytt folk som har kompetensen för sina uppdrag i kommunens tjänst.

 
Ingen bild

Arnold

15 april 2011 12:15

Om vi nu bortser från affären Hamnterminalen är det väl så att politikerna bestämmer om en påse pengar som de olika förvaltningarna har att förvalta. Om det sedan är så att budgeten inte överskrids så är det ok att flytta pengar innom olika verksamheter typ från ridhus till Örnäs under förutsättning att allt detta redovisas för politikerna klart och tydligt. Frågan blir då, har tjänstemannen missat att informera eller har politikern missat att ta emot budskapen?

tommy norum

15 april 2011 13:40

Det kan nog vara så att intresset eller kunskapen hos politikerna kanske inte är vad det borde, vilket då tjänstemännen kan dra fördel av och driva sina egna intressen med vetskap att detta aldrig kommer upp till ytan. Flytta pengar mellan verksamheterna och
i bokföringen ange vad det är är en sak men att flytta pengar och i bokföringen dölja kostnaderna genom att föra över dessa till verksamheter där de inte hör hemma. I vilket syfte gör man så, vem döljer man kostnaderna
för ? Kanske vi får en förklarning när revisionen är klar på samhällsbyggnadsnämnden någon gång i höst.

 
Ingen bild

Arnold

15 april 2011 14:46

Ja man får ju hoppas att det är ren okunskap eller lättja. Om inte, vad är då syftet? Att gynna sig själv indirekt eller vänner och bekanta, föreningar eller företag? Att Karlsson tillsätter en "utredning" är ju smart och givet. Det kommer ett nytt val om några år och då är det så klart bra att visa att "ärvda affärer" kostat både energi, tid och pengar. Korten på bordet nu kommer att gynna team Karlsson vid nästa val.

tommy norum

15 april 2011 17:01

Att gynna sig själva är nog helt uteslutet,
men att gynna företag det ser vi ju hur Hamnterminalens hyressättning gick till.
Men den hyressättningen kom troligtvis till för att garantera bluesens existens (en förening) i terminalen, det var nog där det gick fel från början. Sedan är det ju så att det är svårt att redovisa de verkliga kostnaderna som tex Ridhuset eller Höghedens skidbacke (Föreningar ) när man gått ut och politiskt förklara när det gäller köpet av Högheden där klargjorde Kurt Svensson klart och tydligt att inga andra kostnader skulle drabba skattebetalarna. Bläcket hann inte ens och torka på köpekontraktet förän man inköpte en pistmarskin för flera hundra tusen kronor,det finns kostnader som ligger gömda i Örnäs camping på flera hundra tusen som skall bokföras på Högheden.Så för mig verkar det som att man vill inte stå för kostnaderna inför kommuninnevånarna. Samma gäller Ridhuset, Hamnterminalbygget,omklädningslokaler på Örnäsvallen,Ishallen,där sprids kostnaderna ut på olika verksamheter vad vet ja, för att dölja för vem ? Inte lätt för politikerna om de har blivit förda bakom ljuset och ta politiska beslut i verksamheterna under sådana förhållanden.

 
Ingen bild

Arnold

15 april 2011 19:34

Existerar inga uppföljningar i de politiska nämnderna? Uppföljningar som berättar hur de politiska besluten fullföljts? Om inte så vore det väl på plats att börja göra det.

 
nydfiken

nydfiken

15 september 2011 20:39

angående hamntärminalen som aldrig tar slut dalbobåtar kräver 8 mille då har han väl glömt betala skatt om han har tjänat så mycke ge honom en slickepinne angående måreten bagare så går sune ut påstår dom som försöker starta har hyressjunover han är inte påläst dom får inget jag undrar vad har pd i stöd det är mitt sista abenomang med sune klarar sig utan mig han klarar sig utan mig

http://url

 
Ingen bild

Magistern

17 september 2011 13:02

Nytt personligt rekord idag väl "nydfiken"..;-) Måste vara ansträngande att försöka skriva så tokigt. Skriv som du pratar, brukar man säga - jag tror faktiskt inte det är möjligt att du pratar på det där viset. Bluff...?

 
Ingen bild

?

17 september 2011 19:31

Han kanske skulle strunta i den sista groggen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards