Direktlänk till inlägg 12 april 2011

Sune Tholin propagerar för fortsatt mygel i sin krönika i dag.

Av tommy norum - 12 april 2011 10:29


Sune Tholin fortsätter att spy galla över herrerna Karlsson, Andersson, Melander och Dalsbo  i deras sätt att sköta affären runt hyresavtalet med Dalbo-Båtar där ordet mygel används i krönikan.

Vi har haft myglare i stadshuset i både tjänstemannakåren och i politikerkåren men  när det gäller politikerna  så blev de rejält avsågade vid senaste valet och det var inte bara vindkraftsfrågan som avgjorde utan även att det i andra frågor där bland annat subventioner och hyresavtal i allmänhet kom upp till ytan utan hjälp av PD som i det längsta försökt tysta alla affärer runt Kurt Svensson sätt att styra i kommunen.


Hamnterminalaffären och turerna runt hyresavtalen försökte Kurt Svensson med hjälp av Tommy Jingfors i det längsta dölja för allmänheten med hjälp av olika bokföringsknep och utan en ordentlig redovisning för fullmäktige av slutprodukten och där en subvention på närmare 600 000 kr/år till Dalbo-Båtar blev resultatet

med en resterande löptid på 18 år.


Det fanns krafter bland de som var inblandade hyresavtalet som lobbade för en fortsatt subvention genom att försöka få till att hyreskontraktet fortfarande skulle  gälla efter branden, därav Sune Tholinn i PD som drog in både moral och familjeförhållande för att få respons för sitt ställningstagande.


Dalbo-Båtar fick första tjing på det nya hyresavtalet men med utgångspunkt från

investeringskostnaden , men avböjde, ville fortsätta med små avikelser på det gamla avtalet,  kanske med tanke på att Kurt Svensson skulle nog ordna till saken efter valet och där också Sune Tholin var med i mediabruset med sina synpunkter.


Valet blev inte vad varken Dalbo-Båtar eller Kurt Svensson tänkt sig utan det var inte bara vindkraftsfrågan som avgjorde utan alla avslöjanden utan PD:s hjälp som kom upp till ytan där subventioner, ingen koll på ekonomin genom utvärderingar av investeringarna, listan kan göras lång på Kurts Svenssons fadäser i sitt styrande.  


Det var det myglet som väljarna tog avstånd i senaste valet där 1000 tals väljare sa ifrån, nu får det vara nog, men som Sune Tholin i sina krönikor vill ha en fortsättning på.

Men i Sunes värld är att göra rätt och anpassa sig efter de lagar och förordningar som skall skydda oss medborgare, mygel. Istället för den förtroendekris som det

Sune påstår uppstått så tror jag nog att överlag så har förtroendet för politikerna och tjänstemännen förstärkts genom sina beslut att sätta stopp på myglet i stadshuset och inte lyssna på stöniga ansvariga utgivare i mediavärlden som har tappat all kontakt med verkligheten troligtvis i och med sina ofta besök i Göteborg där han troligtvis blivit smittad av den mygelsjuka som titt som tätt dyker upp bland ansvariga i den kommunen..


Lever vi i inte i en rättsstat fortsätter Sune Tholin i sin krönika i dag. Men det är just detta vi nu bevittnar när politiker och tjänstemän tar avstånd detta trampande på rättssystemet i tid och otid som varit signum för Centern med Kurt Svensson under en lång tid.


Ett styrande som Sune Tholin har en stor skuld  till att fått fortgå i kommunen när han med en dåres stönighet inte ville publicera alla tokigheter i styrandet som lades fram på hans bord, som han istället valde att sopa under

mattan.  


Är vi verkligen förtjänta av en lokaltidning som så uppenbarat ignorerar allt som har med rättssystemet att göra och istället försöker driva sina personliga intresse med vinklade påståenden och som inte drar sig för att använda skvaller och

insinuationer om både det ena och andra i sina krönikor.  


Sune Tholin som ansvarig utgivare för pd är en skam för hela mediakåren i sitt sätt att förmedla , förvränga och tysta information som läsarna borde ha tillgång till.    

 
 
Ingen bild

rätt sorts mygelhatare

12 april 2011 14:16

Fårstår inte PD att de totalt gör bort sig med Sune Tholins inlägg som gör att man totalt börjar
sakna förtroende för vad som står i PD. Förstår inte PD att förtroendet troligtvis har ökat för våra styrande när de utgår från vad som är bäst för oss som bor här och försöker smyga och dölja saker som inte tål att granskas.
Stå på er i stadshuset jag tror mig veta att ni har fortsatt förtroende för större delen av oss som bor här när ni försöker rensa bort allt mygel som förekommit under Kurt Svenssons tid.

 
Ingen bild

Bryggan

12 april 2011 14:29

I dagens PD fanns även den fråga jag ställde här i bloggen häromdagen. Hur matchar eg Dalbobåtars bud med rak hyra det bud från Marin o Fritid som kommunen antog?

Är det så att kommunen duckar för denna fråga? Är det så att det faktisk varit fördelaktigare att ha antagit Dalbobåtar sista bud?

 
Ingen bild

Arnold

12 april 2011 14:49

Jag känner mig nog bra mycket bekvämare med nya regimen av politiker och tjänstemän idag än innan valet. Men Hamnterminalen var bara ett beslut. Hur kommer Måkeberg, Marinan och Örnär att behandlas av de nya styrande. Kommunens mest attraktiva markområden. Kommer dom att "säljas ut" för en spottstyver och låta "köparna" gör vad dom vill med områdena för att sedan lämna projektena. Är jag ensam om att tycka att kommunen på något sätt ska ha inflytande över dessa områden. Måkeberg kan kanske bli något om det blir ett totalområde och inte en kompromiss som det verkar nu. Marin kan kanske bli bra med renoveringar och utnyttjande av den hemska mörka parken för viss försiktig byggnation. Örnäs tror jag kan/är lönsam och kan ge kommunen förtjänster.

 
Ingen bild

Musfällan

12 april 2011 17:03

Gustav Wennberg socialdemokrat anklagas av Sune Tholin att vara tyst som en mus i krönikan i dag.
Alla som inte har samma åsikt som Sune Tholin de är antingen myglare,skojare,möss eller allmänt opålitliga individer som man har rätt att i Pd hänga ut hur som helst. Det är nog så att det är kört för Sune Tholins inflytande över våra politiker i fortsättningen.Den dagen är förbi att med ett inlägg i PD så rättade politikerna in sig i ledet och gjorde som Sune sa.
Musen som röt men ingen tar notis om längre är väl en bra definition på PD:s Sune Tholin .
Så i fortsättningen kommer han gå under namnet musen i folkmun.

 
Ingen bild

rättvisa har 2 sidor

12 april 2011 23:53

Sune Tholin fortsätter med sin personförföljelse
mot våra tjänstemän och politiker. Det finns säker 2 uppfattningar i hur kommunen har skött hyreskontraktet i hamnen. Men att inte hålla sig till sakfrågan utan att ta till personangrepp när man inte får som man vill är väl ändå lite magstarkt. Vreden som åsyftas i hans krönika i dag är nog den som finns hos skribenten själv när man inte gör som han säger.

 
Ingen bild

rätt beslut

13 april 2011 08:03

Det finns 2 sidor på ett mynt men tittar man på
omröstningen i bloggen så visar väl det klart var bloggläsarna som röstar har sina sympatier.
ca 80 % tycker att högsta bud skall ha kontraktet ca 20% tycker att Håkan Skogh skall ha det.
Det är väl så ungefär jag uppfattar läget i de kretsar jag rör mig runt i Åmål. Det är nog bara en klick runt Håkan Skogh och ja sägare runt Sune Tholin som ingår i de 20% och kanske en del småföretagare som räknar med hyreshjälp av kommunen.Jag tror nog att de flesta i kommunen vill ha stopp på detta slöseri med våra skatter på projekt som ligger långt utanför vad som är tänkt de skall andvändas till.Det är det Socialdemokraterna nu tar tag i och försöker ändra men som tydligen inte alla gillar utan vill fortsätta som förut.

 
Ingen bild

x

13 april 2011 08:44

Instämmer med insändarna ovan, det är endast en liten klick runt Skoogh som ogillar tagna beslut.
Och "kommunchefen Tholin" (tror han) är bara bitter och kan inte ta ett nederlag.

 
Ingen bild

Kommande företagare

13 april 2011 15:24

Det var ju tråkigt att inte Håkan S. fick fortsätta hyra hamnterminalen med stora subventioner. Jag tänkte nämnligen starta ett företag och hade ju, naturligtvis, räknat med att kommunen skulle betala ca halva hyran.
Undrar om SEM, Cleanergy, och alla andra företag som hyr av kommunen/Åkab, kommer att få sina hyror sänkta, varför kämpar inte Tholin för dessa företag också??
Nej, tack och lov, så hoppas jag att vi äntligen får full täckning för kostnaderna gällande inte bara hamnterminalen, utan även för alla andra kommunala byggnader.

 
Ingen bild

ej myglare

15 april 2011 17:21

Sune Tholin sagesman för myglare och annat löst folk som vill snylta på oss skattebetalare.
Han verkar att tappat all kontakt med folket och vad de tycker. Påståenden som att tusental är bedrövade över hur Dalbo-båtar har behandlas.
Gå ut med en lista och få påskrifter, Sune kommer inte ens att få till 100 underskrifter på den listan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards