Alla inlägg den 3 september 2020

Av tommy norum - 3 september 2020 12:33



Visa källbilden


Anders  Sanden- Åmåls kommunchef har många lik i lasten i samband med hans politikerkarriär visar Uppdrag Granskning   

Valet 2010. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun leds av ett ungt politiskt stjärnskott Anders Johansson och som skördat närmast osannolika framgångar. Nu kan Uppdrag granskning avslöja vad som fanns bakom succén. En hemlig pakt - mellan Sveriges största parti och Sveriges största byggbolag PEAB. Här får man i programmet följa hur en ledande Socialdemokrat i kommunen Anders Johansson kör med rena maffiametoder för att nå en maktposition i Sigtuna. Här avslöjar Uppdrag granskning att Anders Johansson samarbetar med Sveriges största byggbolag BEAB som har satt i system att smörja s-politikerna i kommunen med tjänster och gentjänster för att få behålla sitt i det det närmast byggmonopol man har i kommunen. Det var inte bara valaffischerna och valstugorna som PEAB stod för visade det sig. När Socialdemokraterna gör sitt sämsta val nationellt 2010 så går Sigtuna mot strömmen och S under Anders Johansson vinner kommunvalet och får över 40% av rösterna,

 

Om det var var Anders Johansson röstfiske att röstar ni  på Socialdemokraterna -  så lockade han med att syrianerna skulle få köpa en tomt i kommunen för en krona vilket resulterade i att S tog hem valet med stor marginal.. Att det var relationen med ledarprofilen i Syrianska föreningen Ismet Karmir också Socialdemokrat visar sig i reportaget att allt inte riktigt gått rätt till mellan byggbolaget PEAB - enskilda ledare i det Syrianska föreningen och det socialdemokratiska partiet. Här bakas PEABS kostnader för de socialdemokratiska valstugorna också med ett direkt stöd till ombyggnaden av ledarprofilen Ismet Karmins Pizza som byggds utan byggnadslov med de ledande s-politikernas goda minne kan man tänka som ett tack för valvinsten 2010. Uteblivna hyreskostnader är också något som avslöjats i Uppdrag gransknings reportage. Så går det när Socialdemokraterna och kapitalet strävar mot målet att få behålla makten S den politiska och Byggbolaget PEAB sitt närmast byggmonopol i kommunen.. Att det var Thomas Andersson VD i PEAB som var spindeln i nätet för att alla parter skulle få del av kakan och att det var det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Johansson som i första hand hade kontakterna med PEAB. Att sedan PEAB sponsrade det syrianska fotbollslaget och att de de huvudaktörerna i härvan Ismet Karmir , Anders Johansson och Thomas Andersson åkte på en privat resa på några dagar utomlands visar väl också att det finns inte bara affärskontakter utan också personliga relationer som satt ordentliga negativa spår i deras förtroende hos väljarna .

 

Man blir lite förundrad med facit i hand att inte det socialdemokratiska partiet har bättre koll på sina påläggskalvar när men plockar in Anders Johansson i det socialdemokratiska partiet högsta organ- partistyrelsen - utan att först kontrollera hans CV ordentligt.  Samma fråga borde man nog ställa till Kommunalrådet i Åmål som anställt Thomas Andersson -som numera heter Sanden - som kommunchef med den generösa synen han har på mygel och båg för att kunna behålla den politiska makten enligt Uppdrag Granskning. 



Här kan ni göra er en egen bedömning om läget genom att klicka in på Uppdrag Gransknings program.  


https://www.svtplay.se/video/28021047/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-21-makt-till-varje-pris?start=auto


https://www.expressen.se/ledare/lat-s-fifflet-i-sigtuna-bli-en-varning-till-valjarna/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards