Alla inlägg den 24 september 2020

Av tommy norum - 24 september 2020 17:57





Den klassiska bilden av en svensk arbetare med sin unicabox som matlåda. Här som Staty i Mariestad illustrerar svensk arbetare på 1930-50 talet. Säg ”Unica-box” och den vuxna delen av Sveriges befolkning ser framför sig en brun oansenlig låda lagom att stoppa matsäcken i. Ingen tvekan om att Unica-boxen är i särklass den mest välkända produkt som någonsin tillverkats i Mariestad. Kanske är den en av de mest kända produkter landet har ägt. I nära 60 år tillverkades Unica-Vulcan-fibrer vid AB Tidan i Mariestad. När så plasten började bli mer allmän var Unica-fiberns saga all. År 1958, efter en produktionsperiod av 60 år, avslutades tillverkningen vid AB Tidan. En industriepok gick i graven..

tn

Av tommy norum - 24 september 2020 16:14



 


Frågan är väl om Socialdemokraternas migrationspolitik skall tolkas så att alla de som har en intellektuell funktionsnedsättning skall få uppehållstillstånd och en fristad i Sverige. Men att blanda ihop korten så att när någon som kritisera migrationsdomstolen beslut- som Oscar Sjöstedt gör - att  plötsligt så blir en funktionsnedsättning ett skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige som får ordförande Elisabeth Wallenius från Funktions rätt Sverige gör. att gå i taket.  Vi vill att han ska förlora sina förtroendeuppdrag, säger hon till DN.  

Frågan är väl varför det enbart är SD som reagerar på ett sådant beslut från Migrationsdomstolen. Men är man PK beroende så blundar man för konsekvenserna av alla beslut som stör sin egen politikeragenda. Även om det  kan innebära att människor med lågt intellekt som kommer från andra länder skall få en gräddfil till det Svenska samhället om de inte har godtagbara asylskäl. Att vissa socialdemokrater använder detta i egna syften för att medvetet feltolka mig förvånar inte säger Oscar Sjöstedt SD . Jag misskrediterar naturligtvis inte människor med funktionsnedsättningar, däremot vänder jag mig skarpt mot att detta ska utgöra skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige.” Socialdemokraterna visar sig inte ha så mycket att komma med numera när Moderaterna och KD numera betraktar SD vilket parti som helst som man kan föra  samtal med något som irriterar både  Stefan Löfven och de övriga partierna på vänsterkanten inklusive Centen och Liberalerna som ser sin strategi att på alla sätt försöka isolera Sverigedemokraterna  gå om intet ju längre tiden går.  Så det gäller att ta till vara alla halmstrå som dyker upp för att tvåla dit Sverigedemokraterna där väl Oscars Sjöstedts  inlägg i debatten blev ett slående exempel på att regeringspartierna med Centern och Liberalerna inte har så  mycket att komma med som stör Sverigedemokraternas förtroende till sina väljare längre. Snarare tvärt om när det gång på gång uppdagas vilken migrationspolitik som regeringspartierna och januaripartiernas i verkligheten står för.  

tn       

 








Av tommy norum - 24 september 2020 09:34


 


DN/Ipsos: Övertag för högertrion bland väljarna
Så långe Vänsterpartiet lurar i vassen så skall nog inte de tre borgerliga M, KD och SD dra för stora växlar på septembermätningen .. Stackars Annie Lööf som trodde sig bli av med ytterpartiet SD när hon allierade sig med Stefan Löfven men som det visar sig att hon nu istället fick det andra ytterpartiet Vänsterpartiet på andra flanken på halsen. Hur man än vänder sig har man rumpan bak . .







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards