Alla inlägg den 17 juni 2019

Av tommy norum - 17 juni 2019 16:45

Är det halmstrået som Kurt Svensson famlar efter för att behålla sin kommunalrådsplats genom att bjuda in Moderaterna i alliansen ? Moderaterna som är rikets största riksdagsparti enlig färska undersökningar har distanserat Centern till ett parti som ligger runt 4 % och risk för att åka ur riksdagen.


Är det inte på tiden att Centern i Dalsland förpassas till den politiska rangordning som Sverige i övrigt.

Dalsland med Åmål har i årtionden regerats av Centerpartiet, och med facit i hand haft en miserabel period med tillbakagång i samtliga kommuner med Centerstyre. I Åmål har man styrt utan en susning på ekonomin med en obefintliga rutiner och en ordentlig ekonomistyrning. Man har som det ledande partiet totalt saknat rutiner för uppföljning av sina politiska beslut. Man tar inte till sig ekonomiska rapporter som i åratal varnat för konsekvenserna av sin politik.

 

 Man har inte tagit hänsyn till de ekonomiska ramar man har att följa utan man har fört en gå på politik utan att förstå konsekvenserna av sina beslut.

Man har använd sin politiska plattform för att föra fram sina personliga intresse  , där ställningstagandet i vindkraftsfrågan verkligen avslöjar syftet med sina politiska ambisioner. Gärna en borglig allians men låt Centerpartiet lämna över rodret till ett parti som har mer kunskap och kompetens om hur en kommun skall skötas i framtiden.

 Ett fortsatt Centerstyre borgar för en fortsatt stagnation i kommunen , det har vi facit på, ett faktum som det blir svårt att komma ifrån när medborgarna tar ställning i nästa val.  

r    

Av tommy norum - 17 juni 2019 16:45

Ryktet säger att försäkringsbolaget har invändningar på hur den  ansvarige av bygget

skött besiktningar av de vitala delar som kan vara orsaken till  det snabba brandförloppet. Enligt rykte så erbjudes kommunen den befintliga byggkostnaden, som inte på långa vägar täcker en nybyggnation.  Vi kan hoppas på att PD sätter in sina resurser för att få bekräftelse eller dementi av ryktet. Om detta är sant så betyder det antagligen ingen byggnation av en liknande anläggning , då hyreskostnaderna som skall täcka in en investering på ett 30 tal miljoner knappast kommer att kunna betalas  i denna typ av affärsverksamhet . 

Av tommy norum - 17 juni 2019 12:30

    Obehagligheter att höra sanningen det måste vara det som är innebörden av rubriken  som Sune Tholin i PD har svårt att ta till sig.

PD gör misstaget som de flesta som inget har att komma med i sakfrågan man angriper budbäraren med en massa påståenden som inte är sanna.


Att jag har gränslöst agg till Tommy Jingfors är ljug och har aldrig i varken bloggen eller i pd angripit Tommy Jingfors som person utan i hans roll som förvaltningschef förvaltar våra skattemedel både när det gäller bluesen , hamnterminalbygget , axa-ladan , ombyggnaden av cafeét Strandgatan mm.


Att det sen inte faller Sune Tholin i smaken som ansvarig utgivare utan heller ser mellan fingrarna på de oegentligheter som utspelas i samhällsbyggnadsnämnden,  det får stå för Pd med Sune Tholin i spetsen.


Det är bra att PD äntligen har krupit ur garderoben och visar var de står i dabatten. Att enskilda tjänstemän skall serva Åmålsborna med utgångspunkt från sina egna värderingar var pengarna skall användas till, det köper inte jag.


Det kanske därför vi har en infrastruktur som går på knäna, med snöröjning, underhåll på gator och vägar mm.

Vi säger upp folk, hela den sociala sfären går mot kollaps, Pd talar istället varmt

för blues , föreningar , upplevelseindustrin , en inställning som som tyder på en viss brist på verklighetsförankring i dessa tider.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards